Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Donoszenie ciąży w wieku 48 lat

Polecane posty

Gość gość

Witam Was, jestem w swojej drugiej ciąży- 3 tydzień, mam 48 lat. Lekarz postraszył mnie, że mogę mieć problemy z donoszeniem z racji wieku, trochę się przeraziłam, czy moje obawy są słuszne?

Gość gość
Mój były mąż ma 50 lat, ale chyba wiek ojca nie ma wpływu na dziecko

Gość gość
jak to nie pierwsza ciąza to będzie ok.

Gość gość
oc***ałaś? dziecko w wieku 48 lat!??

Gość gość
W tym wieku żeby w ciąże zachodzić to już trzeba mieć coś źle w głowie, nie jesteś lepsza od tych gimnazjalistek, taka sama nieodpowiedzialność ;/

Gość gość
Ciąża nie była planowana. Myślałam, że w tym wieku już nie zajdę, raz się zapomniałam z byłym mężem, nie był to nawet termin jajeczkowania, więc pewność miałam niemal całkowitą, a tu proszę- ciąża potwierdzona już przez lekarza. mamy syna 25 lat, od 10 lat jestesmy rozwiedzeni

Gość gość
BYły mąż jeszcze nie wie, ale mam nadzieję, ze będzie się cieszył i wróci do nas, bo niestety, od 4 lat jest w związku z inną kobietą, ale dzieci nie mają. Wypiliśmy trochę na syna zaręczynach no i stało się. jak znam byłego meża to jest odpowiedzialny, mimo rozwodu był świetnym ojcem, myslę, ze teraz też takim będzie

Gość gość
To niebezpieczne w tym wieku rodzić

Gość gość
W tym wieku ry/pać się bez zabezpieczenia ci/py?

Gość gość
Zastosowałam kalendarz, bo nie sądziłam, ze może się to ciążą skończyć w tym wieku! Ponoć płodnośc w tym wieku jest znikoma. U mnie chyba coś zawiodło i zaszłam. Cieszę się ogromnie z ciąży, syn jeszcze nie wie, były mąż także.

Gość gość
W tym wieku to się babcią zostaje a nie matką! Dziecku będziesz przynosiła wstyd stara ropucho. A jak będzie dziecko szlo do slubu to będziesz pomarszczona jak moje jablka z tamtego roku. Stara i nieodpowiedzialna! Skąd wiesz czy zdążysz wychować dziecko? Jak umrzesz to będzie dziecko ulicy

Gość gość
Babcia chce rodzic dziecko, Swiat na głowie stanął. Jaki to obciach

Gość gość
Nie przejmuj się komentarzami tych wredot wstrętnych. Owszem to bardzo późno, ale znam kobietę która urodziła zdrowe dziecko w wieku 45 lat,też wpadka. Bynajmniej na jego babcię nie wygląda! Dbaj o siebie i myśl pozytywnie. Trzymaj się.

Gość gość
Komentarze poniżej krytyki!!!!!!!!! Tylko chyba nasi kochani rodacy (kraj jakże katolicki...) mogą być tacy wielcy :) Jeśli nie jest to prowokacja, to znam dwie kobiety, które rozdiły w tym wieku i jest ok :) Jedna , to moja ciocia, druga nauczycielka ze szkoły córki. Obie ciąże donoszone i dzieci zdrowe. Tylko z pokarmem był kłopot. Nie przejmuj się chamstwem na tym forum.. Może odezwały się sliczne i młode, które są bezpłodne ??

Gość gość
Ludzie opamietajcie sie. Kobieta pisze, ze wpadla. Pewnie swiadomie nie zdecydowalaby sie na dziecko w tym wieku, ale stalo sie. Ma usunac? To chyba dobrze, ze z entuzjazmem podchodzi do tematu. Przeciez ona nawet 50 nie ma. Odchowa dziecko i jak zycie bedzie jej tak pisane to odejdzie. Ale podejrzewam, ze spokojnie do pelnoletnosci dziecka bedzie jej dane dotrwac. Dziecko bedzie miec brata. Zle mu na swiecie nie bedzie. Skoro lekarz twierdzi, ze moze byc ciezko to widocznie ma racje. Twoj organizm to nie 20 latka. Ale skoro zaszlas i bylas plodna to predyspozycje masz. Dbaj o siebie. To najwazniejsze. Trzymam za Was kciuki. Chociaz troche zastanawiam sie na co liczysz wzgledem ojca dziecka. Przeciez to rozwali jego obecny zwiazek. Rozumiem, ze to twoj byly maz, ale jednak z bylym w dodatku zajetym nie powinno cie juz nic laczyc. To mi sie nie podoba. Ale jak najbardziej decyzja o urodzeniu dziecka i checi bardzo na plus.

Gość gość
Tak, on jest już kilka lat w związku z inną kobietą, ale to chyba nie problem! My jesteśmy jego rodziną, z nią nie ma dzieci, ani ślubu, więc problemu z odejściem nie bedzie miał. Ona jest starą panna- 40 letnią bezdzietną, więc napewno jeszcze kogoś znajdzie. W sumie, to moim mężem jest nadal, bo rozwód tylko cywilny, kościelnego rozwodu nie mamy, więc w świetle wiary jest cały czas moim mężem. A z mężem się przyjaźnimy od czasu rozwodu, więc nasze relacje są dobre. Ja czuję się dobrze, nie paliłam nigdy. mam tylko trochę nadwagi, ale to nic. Z dziecka bardzo się cieszę

Gość gość
To się ciesz, i dbaj o siebie teraz mocniej, by zdrowe się urodziło :-)

Gość gość
Zamiast synowa wpadła teściowa.W XXi wieku dojrzała kobieta stosuje kalendarzyk, zamiast coś bezpiecznego włożyć w ci/pę.

Gość gość
Postąpiłam odpowiedzialnie, co to takiego ciąża dla dojrzałej kobiety, jedno wychowałam, drugie też się wychowie. Mówiłam dziś byłemu mężowi, powiedział, ze jeżeli dziecko w drodze, to musi zostawić obecną partnerkę i poświęcić sie rodzinie, bo samej mnie z dzieckiem nie zostawi. Kocha ją, ale powiedział, ze musi być odpowiedzialny i rozsądny. Tak więc, znów będę miała pełną rodzinę, z czego się cieszę :-)

Gość gość
jak ktoś p*****lnięty to przez całe życie takim jest

Gość gość
A ja ci życzę szczęscia. masz rację, ze nie martwisz się jakąs tam babą, z którą twój mąz jest od kilku lat w związku, bo to jest twój mąż i przy tobie powinien być- rozwód nic nie zmienia przecież- rodziina to rodzina

Gość gość
92 - twoja matka rodziła cię młodziej a i tak urodziła downa