Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zastoj piersi, co robic

Polecane posty

Gość gość

czesc Karmie piersia juz 9 miesiac, dzisiaj obudzilam sie z jedna piersia obrzmiala, tarda i bolaca, mleko z niej nie wyplywa, bardzo boli, dziecko nie chce za bardzo jej ssac. czy ktos tak mial? co wm pomoglo? prosze o rady

Gość gość
Spróbuj polać pierś ciepłym prysznicem.

Gość gość
to wlasnie robilam, narazie nie ma efektu......

Gość gość
bardzo dziekuje za odp

Gość gość
Możesz brać ibuprofen do 1200 mg na dobę, aby stan zapalny sie nie rozwinął. Taka poradę dostałam z poradni laktacyjnej. Nie masuj zbyt silnie, bo zmiażdżysz kanaliki i pogorszysz sprawę. Trzeba raczej głaskać w kierunku brodawki lub delikatnie opukiwać. Przystawiaj dziecko w takiej pozycji, aby bylo bródką w kierunku zastoju, bo tam najmocniej ssie.

Gość gość
Aha i jeszcze w ogóle przystawiaj dziecko w różnych pozycjach, moze to odblokuje kanalik. Spróbuj spod pachy lub na leżąco ale dziecko nie wzdłuż ciebie tylko nogami w stronę twojej głowy.

Gość gość
1. Gorce oklady 2. Karmienie i sciaganie laktatorem do skutku 3. Ibuprofen i paracetamol regularnie 4. Masowanie delikatne piersi- mozesz nawet uzyc grzebyka i ta piers czesac. 5. Masc ichtiolowa-polecona przez moja lekarke starej daty. Nakladasz gruba warstwe. Kp dwoje dzieci, przeszlam wiele zastojow i zapalen bo mam do nich tendencje. Najwazniejsze sa srodki przeciwboliwe regularnie co kilka h i sciaganie do skutku.