Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Dlaczego sporo facetów nosi bardzo krótkie włosy?

Polecane posty

przecież to jest brzydkie i mało któremu pasuje. Nie mówie, że wszyscy powinni mieć długie włosy(choć wolałabym, żeby tak było :classic_cool: ), ale żeby była jakakolwiek fryzura na glowie, a nie scięte jak u więźnia obozu koncentracyjnego :)

Gość gość
Nie zgadzam się z Tobą - długie włosy pasują mniejszości mężczyzn, większość wygląda ok tylko w krótkich. Ponadto, są zwyczajnie wygodniejsze.

Tak jak widziałam w życiu wielu długowłosych facetów, tak naprawde rzadko uznawałam że danemu delikwentowi nie pasują. Ale ja mam inne postrzeganie świata niż większośc, dla mnie długowłosy facet wygląda bardziej naturalnie niż krótkowłosy, tak już mam :P Najbardziej lubie długowłosych skandynawskich blondynów z bardzo długimi włosami, i odpowiednim kolorem oczu, chociaż ostatnio coraz bardziej podoba mi się tez takie coś, chyba staje się hipsterką na starośc, albo coś: http://stylowi.pl/2540769 Mam świadomośc że mam nietypowy gust, więc mówie, że wystarczy JAKAKOLWIEK fajna fryzura na głowie, inna niż taki krótki jeżyk. :)

Gość gość
zgadzam się

Gość gość
A czy widziałaś może kiedyś długowłosego lekarza albo prawnika?Tak pytam wyłącznie z ciekawości. Zdarza mi się obserwować ilu i z jakich środowisk noszą długie.Widuję 2 z wlosami do ramion,może trochę dłuższe mają, w pracy spięte w ogonek.Fizjoterapeuta i weterynarz mają takie włosy. Miałam kolegę w liceum długowłosego, włosy do łokcia wyhodował, cudne,zadbane,a jak zaczął studiować medycynę to skrócił, a teraz ma całkiem krótkie.

"A czy widziałaś może kiedyś długowłosego lekarza albo prawnika?" Nie obracam się w takich środowiskach, więc nie widziałam, ale kiedyś czytałam artykuł w Wprost pt."Metal klasy średniej" w którym byli opisani różni fani metalu wywodzący się z klasy średniej, i był tam między innymi 42 letni prawnik, który miał długie włosy. Mam wielu znajomych metalowców, wiec znam troche długowłosych facetów, i są bardzo różni, studiują różne kierunki na studiach, albo w ogóle nie studiują, zwyczajnie są różni, choć najwięcej jest na politechnice, albo jakichś kierunkach związanych z informatyką itp.

Gość gość
Pytałam tak z ciekawości o te długie włosy,bo kolega mi powiedział,że o włosy trzeba dbać,żeby na coś wyglądały,a nie zawsze ma się czas na to i chęci,nie każdemu się chce.Jedni szybko łysieją,a innym wydaje się,że z długimi nie pasują do środowiska zawodowego.Niestety,niektórzy uważają,że długie włosy czy tatuaż w widocznym miejscu nie wzbudzają zaufania.Tak parszywie zachowała się pacjentka i nie chciała ćwiczyć z długowłosym fizjoterapeutą z tatuażem.Nie była to starsza osoba,ale miała jakieś uprzedzenia,dla mnie dziwne:-(

Gość Raficzek
Ja mam boki na 0-0.6mm a góre na 6 cm teraz...I od grzywki 6cm od tyłu głowy gdzie jest 2 cm taki spadek...

Gość rodwin
ja tam jestem facetem i wolę krótkie włosy. Po pierwsze mycie ich nie zajmuje duzo czasu a po drugie wzbudzasz większe zaufanie szczególnie wsród osób starszych którzy w duzej mierze wrzucają wszystkie popkultury do jednego wora i osoby z tatuażem i długimi wlosami często kojarzą się z np gangami motocyklowymi które często pokazują na filmach. Wydaję mi się że faceci aby pokazać jak najbardziej swoją męskość próbują aby róznica w wyglądzie pomiędzy nim a kobietą była jak największa. Czyli krótkie włosy, duże mięśnie męskie rysy twarzy

Gość gość
Tak,to prawda,niektórym wydaje się,że pewne osoby niczego sobą nie reprezentują oprócz fascynacji jakąś subkulturą.Zadbane długie włosy jak najbardziej,ale zamiast lichych,tłustych,rozdwojonych lepiej mieć krótkie,czyste i zadbane.Dotyczy też kobiet.Nie mogę patrzeć na liche strąki posklejane,a do tego jeszcze często łupież.Chcesz mieć długie włosy to dbaj o nie:-)

Gość gość
Większość woli krótkie włosy,bo tak im wygodniej po prostu.Są tacy,którym znudziły się długie to poszli do fryzjera

Gość gość
długie włosy za zaje/biste! :)

Gość gość
Mnie też się nie podobają z krótkimi na masę. Ja wiem że lato, ale gorzej chyba grzejne słońce na praktycznie samą skórę niż na włosy nie? No i mi się to po prostu znudziło właśnie dlatego że praktycznie każdy takie ma.. Kiedyś sama obcinałam mojemu chłopakowi włosy teraz zapuścił ma już długości za ramiona i mi się tak zaje***cie podoba, że nie wyobrażam sobie go znowu z 2centymetrowymi. Chyba bym go nie poznała.