Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy się kończy to wywalanie wszystkiego z półek

Polecane posty

Gość gość

Ja zabraniam a dziecko swoje Czasami przylapana ucieka a czasami się uśmiecha Nie mogę zakleic zabezpieczeniami kilkunastu półek Kiedy to u was minęło ?

Gość gość
1 objawem ciazy jest wyciek wodniaty z pipki koloru czerwonego z zoltym i bialym. Boli podbrzusze,ma sie zawroty glowy,nudnosci. W pierwsze dni praktycznie nic sie nie je,alw jak juz zaczniesz to nie mozesz skonczyc..

Gość gość
Mama internet dała zamiast w ryj to piszesz gościu 18:44

Gość gość
W jakim wieku jestdziecko

Gość gość
Z mojego doświadczenia wynika, ze okolo 2 lat dziecko robi się takie bardziej kumate, zaczyna podejmować jakies konkretne zabawy i wtedy łatwiej je zająć. Ale z drugiej strony znam i starsze dzieci, które sieją spustoszenie w domu, dlatego, ze nikt na to nie reaguje i nie proponuje innych zajęć. Ja mam taka rade, aby po prostu usunąć z zasięgu malych rączek to co jest interesujące i przeczekać ten czas. Po co się męczyć, a ten etap szybko minie. Zaobserwuj tez po co sięga twoje dziecko i może podsuniesz jakas zabawe. Mój syn namiętnie opróżniał szafki kuchenne, wiec dawalam mu do zabawy jakies plastikowe miski, lyzki drewniane i się znudził.

Gość gość
Ja nie zabezpieczałam szafek wcale, fakt że chemię domową czy noże trzymałam wysoko, i po prostu działało "nie wolno". Dostawał "do zabawy" jedną szafkę którą otwierałam mu sama, tam był durszlak, plastikowe miski, silikonowe formy, drewniane przybory kuchenne, i tym się zajmował długo kiedy byłam w kuchni. A w pokoju miał swoje zabawki. Próbował, owszem, raz, drugi i dziesiąty pogrzebać w naszych szafach ale szybko załapał że nie ma opcji.

Gość wifigdańsk
hehe zalezy od samego dziecka,charakteru. moja starsza wszystko wywalała rowno,zabezpieczenia rozpracowywała w godzinę a niektore w kilka minut. co moglam to poprzenosilam na góre reszta musiala przez lata dzielnie znosic maltretowanie:) młodsza wcale. jedyna rada-poprzenos co sie da do góry, a reszta na klamerki, wtym okresie wiekowym mowienie "nie wolno" nie spełnia jeszcze wlasciwej funkcji.

Gość gość
kilkunastu półek? masz tyle na dole?