Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nareszcie mamy prawdziwe LATO, kocham upały !!!

Polecane posty

Gość gość

to jest wlasnie prawdziwe lato, MUSI byc gorąco bo mamy LATO curwa a nie jesień czy zime, nie rozumiecie tego ? przestańcie szczekac ryjami, nie ma zlej pogody, jest tylko zły ubiór :)

Gość gość
To jaki jest dobry ubiór na taką pogodę mądralo?

Gość gość
u kobiety miniowka, lekka zwiewna spodniczka, koszulka na ramiączka lub luzna bluzka u faceta krotkie spodenki a'la piłkarskie, luzny tshirt, koszulka na ramiączka lub gola klata :)

Gość gość
z tą gołą klatą to przesada szczególnie Ci z brzuszyskiem drapiący się po szczecinie,...ble

Gość gość
No to wyobraź sobie, że miałam dzisiaj na sobie zwiewną sukienkę i sandałki i było mi tak gorąco i duszno, że po 20 minutach na dworze myślałam, że padnę. Piję bardzo dużo wody, jestem szczupła, a taka pogoda jest dla mnie okropna.

Gość gość
odpisałam ci w drugim temacie bys poszla do lekarza zrobila wszystkie badania bo to nie jest normalne ze mdlejesz po 20 minutach, mozliwe ze masz problemy z nadciśnieniem o czym nie wiesz, problemy z tarczycą, nerkami lub hormonami

Ja tam nie znosze upalow, poniewaz nie jestem w stanie ich wytrzymac, wole zime lub chociaz jesien ;) Nie moge w ogole zasnac w nocy tak jest parno i goraco :(

Gość gość
Odpisałam Ci, że się badałam, zresztą całkiem niedawno.

Gość gość
haha właśnie siedzę przy otwartym oknie i słyszę jak dwie kobiety mówią "-ale pogoda,nie? - nie idzie już wytrzymać" :D macie odpowiedź co normalni ludzie sądzą o pogodzie :D nawet chodzenie na golasa nie przynosi ulgi, ewentulnie seidzenie na golasa i spryskiwanie sie woda co chwila, ale to niewykonalne wśród ludzi

Gość gość
Super, że nie ma złej pogody, jest tylko zły ubiór - zwierzęta rozumiem należy ogolić, żeby lepiej znosiły upały? Mój pies odmawia wychodzenia z domu w godzinach około południowych (ucieka pod łóżko jak tylko usłyszy, że chcemy gdzieś iść), nawet nie chce sobie wyobrażać jak on się musi męczyć. Zabieramy go na spacer z samego rana i wieczorem, no chyba, że uda nam się go zmusić, żeby zszedł na chwilę tylko za potrzebą - zazwyczaj się nie udaje, a na siłę go wyganiać nie będę. Tyle, że mój pies śpi pół dnia w chłodnym mieszkaniu, ma dostęp do chłodnej wody, co mają "powiedzieć" bezpańskie zwierzęta?

Gość gość
Ja nie wiem co ludzie widzą w takiej pogodzie, gorąco, duszno, dla osób starszych i chorych niebezpiecznie, pracować się nie da (a weź pracuj 8 godzin na dworze... współczuję tym ludziom, naprawdę). Albo leż po operacji w takim skwarze (u nas w szpitalu nie ma klimatyzacji - przy takich upałach nie wiem jak pracują na sali operacyjnej np...). Zwierzęta też nie są szczęśliwe z powodu tej pogody, rośliny usychają, no dramat...

Gość gość
a dla autora najwazniejsze, ze moze sobie krótkie gatki ubrać, jaki człowiek takie priorytety

Gość gość
Ja też kocham lato, nic tylko pakować walizki i na wakacje. Niedawno szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze  noclegu w miejscowości Międzyzdroje, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-Mi%EAdzyzdroje  z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

Gość gość
A ja kocham upały. W upały czuję, że żyję. Mam niedosyt po tegorocznym lecie, nie mogę doczekać się do następnego. Latem mogę przebywać na świeżym powietrzu, opalać się, spacerować, uprawiać sport. Zimą od razu skóra piecze, jak po użądleniu przez pszczołę, z nosa cieknie jak z kranu, latem to tylko potek się leje, ale mnie od nie przeszkadza, właściwie, to kiedy się pocę, znaczy, że mam odpowiednią temperaturę. Taką lubię, tak się dobrze czuję, mam pełno sił i energii, do pracy i sportu. Latem podczas upałów mogę wypocząć, zimą to niemożliwe, za zimno, za duży dyskomfort. Dla mnie wilgotność nie ma znaczenia, ważne, żeby było 30+, im więcej tym lepiej i żeby słonko grzało. Wtedy czuję, że żyję, upał pieści skórę niczym najlepszy masaż. Fakt szczupłym ludziom cieplej ze względu na lepsze krążenie, ale ja jestem puszysta i dla mnie optymalna temperatura do ponad 30 st. na plusie.

Gość gość
Ubranie nie chroni przed zimnem, wystarczy kawałek skóry by człowieka wytrzęsło jak w febrze, a jak jest gorąco to wystarczy lekki stój albo wejście do cienia by było chłodniej, osobiście siedzenie w upały w cieniu uważam za marnotrawstwo, w końcu mamy ich na lekarstwo, dlatego powinniśmy z nich korzystać ile się da.