Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Snutna grubaska

Motywacja do diety.

Polecane posty

Gość Snutna grubaska

Hej! Tak jak w temacie, Szukam motywacji do diety. Mam 165 i ważę 82kg. Czuję się z Tym beznadziejnie a i tak idę do sklepu i kupuj***atony i cole. Nie wiem jak się za to wszystko zabrać. Macie jakieś sposoby? Jak sobie radzić z chęcią zjedzenia czegoś niezdrowego?

Hej :) Nie narzucaj sobie od razu rygorystycznej diety bo wtedy łatwiej o pokusy.Zacznij małymi kroczkami.Nie musisz zakładać,że od razu zgubisz Bóg wie ile.Czytałam kiedyś artykuł,który bardzo mi pomógł w motywacji.Są tak 4 kroki: 1.Przed rozpoczęciem diety zaspokój swój głód na coś co bardzo lubisz,na przykład zjedz frytki czy hamburgera a potem zacznij dietę na drugi dzień.Tylko wtedy już się jej trzymaj. 2.Pozwól sobie na małą nagrodę(ale bez przesady)za utratę wagi.Zjedz wtedy małego batonika czy kawałek ciasta.Tylko nie pół tortu od razu :P 3.postaw sobie cel,spotkanie z koleżanką,dieta aby się podobać chłopakowi,nowa sukienka czy spodnie itp. 4.Prowadź zapiski chociażby tu na kafe co zjadłaś,ile zgubiłaś z wagi,jak minął dzień.To bardzo pomaga.Prowadź jakby dziennik diety. Powodzenia :)

Gość gość
No moją motywacją był ślub. Chciałam pięknie wyglądać i dobrze się czuć. Uratował mnie Novoslim i w trzy miesiące byłam jak nowa i 9 kg szczuplejsza teraz jestem po poerwszej ciąży i jak tylko dziecko podrosnie zabieram się znowu za nową sylwetke

Gość gość
szukanie naiwnych

Gość gość
Hej, ja schudlem 5kg w 5 tygodni jedzac wszystko co chce (maki,kebsy) wystarczy tylko cwiczyc :) powodzenia!

Gość gość
Zaczęłam korzystać z programu dietetyczno - żywieniowego Get slim club. Zakupiłam dietę na gruponie w promo i przyznaje, że się jej trzymam. Potrafią zmotywować do działania, mają fajne ćwiczenia i proste przepisy. Korzyłyście z takich programów? :)

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
Hej :) Trochę pracy przed Tobą, ale spokojnie dasz radę. Podejdź do sprawy na spokojnie i z rozsądkiem. Jedz regularnie, niewielkie porcje, co 3-4 godziny. Pamiętaj, że na talerzu muszą dominować warzywa, ma być ich jak najwięcej. Zacznij się ruszać, ale tez bez przesady. Zacznij od czegoś prostego – spacer, rower i stopniowo zwiększaj aktywność. Sluchaj swoje organizmu! To bardzo ważne. Jeśli jesteś głodna to zjedz coś, ale niech to będzie mała, zdrowa przekąska. Wiadomo, że czasem najdzie cię ochota na słodycze. Wtedy po prostu warto dobrze wybierać. Ja mam na to taki sprytny patent, żeby zjeść coś słodkiego, ale nie kalorycznego, np. zjadam cukierka, ale lodowego np. Gabbi Ice. Wtedy robi mi się tak świeżo, a jednocześnie czuje słodycz, ale nie taką „zamulastą” jak np. przy czekoladzie. Możesz wtedy tez próbować odwrócić swoja uwagę inna czynnością, ale ja jednak wolę sięgnąć po cukierka :) No i pamiętaj, że musisz pić duuuużo wody! To podstawa ;) Powodzenia! Trzymam kciuki! :)