Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada dac wspolny prezent?

Polecane posty

Gość gość
mądrala he he

Gość gość
Autorko. Nie ma w tym nic zdrożnego jeśli dorzucisz się do prezentu rodziców i podpiszesz się na wspólnej pamiątce. Mój brat w dniu mojego ślubu był po 18 dostał osobne zaproszenie ale prezent dał razem z mamą i tragedii nie było. Natomiast wszyscy po 16 roku życia dostają osobne zaproszenia savoir vivre tak nakazuje. Co do tych co wspominali o najbliższej rodzinie braku kasy i odmowie. Nie wypada odmawiać a najbliższa rodzina chyba zdaje sobie sprawę z tego jaka jest wasza sytuacja materialna. Po 2 gości się chyba zaprasza bo chce się z nimi bawić a nie dla kasy. Więc jeśli rodzina was obgada, że za mało w kopercie będzie to świadczyć o ty jaką macie rodzinę.

Gość gość
Dziekuje za rady. Dorzuce sie ile moge, i pojde.

Gość gość
Jasne, że wypada. :) Nie ma w tym niczego złego, jeśli dorzucisz się do prezentu i kupicie z rodzicami coś fajnego. Ja studiuję dziennie, więc nie pracuję, a nie mam chłopaka i na ślub siostry kupiliśmy z rodzicami ekspres do kawy z http://www.kawaserwis.pl/ . Dorzuciłam się i wszystko było ok.

Gość gość
Rozumiem o co chodzi Autorce. Osobne zaproszenie, osobny prezent. Ja nie poszlabym. Przekaz im jakis drobiazg i tyle. Jak zapytaja, to powiedz, ze jako rodzina znaja twoja sytuacje, i mogli to inaczej zalatwic.

Gość talerzanka
jasne że wypada, no chyba że idziesz z osobą towarzyszącą, nie musisz sie wykosztowywać , ja z partnerem weselnym kupiłam lampe i dałam wino, lampa mnie wyniosła jakieś 90 zł na avans.pl kupowałam, ja placilam za wszystko on tylko za ubiór własny