Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

umowa zlecenie a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam , Bardzo proszę o poradę. Przez 4 miesiące pracowałam na umowę zlecenie w pełnym wymiarze czasu pracy. Niestety nie opłacałam składek chorobowych na ZUS ponieważ zostałam wprowadzona w błąd ponieważ powiedziano mi ze wszystkie składki są opłacane po czym okazało się ze akurat chorobowe na ZUS nie bo nie wpisałam deklaracji. Teraz jestem w 2 miesiącu ciąży i czy nic mi się nie należy jak się zwolnić z pracy ?

Gość gość
Niestety,ale nic..

Gość gość
skąd takie głupie kwoki się biorą

Gość gość
Nie gupie kfoki tylko pracodawcy to świnie, robia z ludzi palantow a potem wychodza problemy tego typu.

Gość gość
bo pracownik jak idiota to i wyrok śmierci bez czytania podpisze:D

Gość gość
Urlop macierzyński i urlop wychowawczy przysługują jedynie kobietom zatrudnionym na umowę o pracę. Istnieje jednak możliwość otrzymywania zasiłku macierzyńskiego przez kobietę zatrudnioną na umowę zlecenie, ale tylko w określonej sytuacji. Umowa zlecenie nie podlega obowiązkowemu opłacaniu składek chorobowych. Jeżeli jednak w twoim przypadku składki te są odprowadzane, masz możliwość otrzymania zarówno zasiłku chorobowego w trakcie trwania ciąży jak też zasiłku macierzyńskiego, kiedy będziesz już mamą. Zasiłek macierzyński nie będzie ci przysługiwał jednak w sytuacji, kiedy w trakcie trwania ciąży wygaśnie umowa zlecenie, która była podstawą zatrudnienia.

>>>Nie gupie kfoki tylko pracodawcy to świnie, robia z ludzi palantow a potem wychodza problemy tego typu.<<< x Prawda jest taka, że na jednego pracodawcę - świnię przypada KILKUDZIESIĘCIU ROBOLI - PÓŁGŁÓWKÓW, którzy w swej bezdennej głupocie, podpiszą wszystko, a potem plują jadem, zamiast wyciągnąć wnioski ze swej głupoty :(.

Gość gość
Wszedl przepis ze kobiety ktore urodza w 2016 roku dostaja po tysiąc złotych przez 12 miesięcy więc powinnas sie załapać

Gość gość
Czasami człowiek nie ma wyjścia i bierze to co musi.