Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jesli jestem w 5t3d ciazy

Polecane posty

Gość gość

To jestem w piątym czy szóstym tygodniu? Bo sama nie wiem.

Gość gość
oczywiście że w 6 - bo jak byłaś w 0t 4d to byłaś w 1 tc

Gość gość
Jesteś w 6 ale wg lekarza bedziesz w 5 bo oni liczą pełne tygodnie

Gość gość
Hmmm a jaka to róznica?

Gość gość
Nawet lekarze różnie mówią. Ale jesteś "W" 6, kończysz 5 i masz 5t1d itd...

Gość gość
Dla mnie jest różnica. Bo ide prywatnie na usg, ktore w uk nie kosztuje mało i chce mieć pewność ze bedzie widac serducho.

Gość gość
jak chcesz mieć pewność, to poczekaj jeszcze 2 tygodnie

Gość gość
Wlasnie zamierzałam isc za dwa tygodnie, ale położna mi wyskoczyła ze jestem w 5tc i trochę zgłupiałam i myslalam zeby pójść na usg dopiero za trzy tygodnie.

Gość gość
Wiesz zawsze musisz też doliczyć granicę błędu bo to zależy kiedy było zagnieżdżenie itd. Ja poszłam mając na liczniku 6t i 6d a w usg pokazał się 6 t 0d no ale serduszko już biło. 2 tygodnie poczekać to myślę że tak rozsądnie będzie. No i gratuluję:)

Gość gość
Dzięki dziewczyny za pomoc i nie dziekuje za gratulacje :)

Gość gość
5tydzien skonczony i 3dni szostego. Czyli jestes w szostym tygodniu,ale jak ktos tu zauwazyl lekarze licza tygodnie skończone. Ja serduszko zobaczylam w koncowce szostego tygodnia. Mialam kilka usg wczesniej i tylko sie stresowalam czy wszystko ok. Najpierw nie bylo pecherzyka, potem za maly zarodek... Musialam chodzic na usg,bo plamilam i jedna ciaze juz poronilam. Jesli u Ciebie nic sie nie dzieje to poczekaj. Moim zdaniem nie musisz czekac az 2tyg jesli jestes bardzo niecierpliwa mozesz isc za tydzien na badanie

Gość gość
Jeśli urodziłaś się w 1 sierpnia 1990 roku to dzisiaj masz 25 lat czy 26? Tak samo jest z tygodniami ciąży.

Gość gość
Ja mam za soba dwa poronienia i w sumie dlatego chciałabym isc na to usg nawet jesli bedzie mnie to trochę kosztowało. No ale jak juz mam wywalić kasę to wolałabym usłyszeć serce.

Gość gość
Idź za te 2 tyg tym bardziej że w UK inaczej do tego podchodza Dziwią się że kobieta tak wcześnie przychodzi bo u nich w Anglii idzię się do ginekologa dopiero gdy kobieta jest w okolo 12 tyg ciąży . Prędzej nie chcą zawracać sobie głowy . A co do kasy za prywatnego gina , uwierz , nie żałuj .. to wszystko dla dobra dziecka ... ja niedawno poroniłam i nigdy w życiu już nie pójdę na kasę chorych do ginekologa . Prywatny powie więcej jest bardziej opiekuńczy i dokładny , dobrze zbada i wgl , takiego jestem zdania nawet jeśli by to miało sporo kosztowac już nigdy nie chcę stracic maleństwa...

Gość gość
Po pierwsze nie ma czegoś takiego w pl jak kasa chorych, po drugie prawdopodobnie gdybyś chodziła prywatnie też być poroniła -chyba, że lekarz popełnił błąd - wtedy porponuje podjąć odpowiednie kroki prawne (nawet zachecam goraco).

Gość gość
Tzn chodziło mi że do ginekologa w przychodni za darmo ..