Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiony Ojciec

Mój syn jest gejem i...

Polecane posty

Gość Zmartwiony Ojciec

Tydzień temu mój syn powiedział mi, że jest gejem. Nie byłem na niego zły. Akceptuję go w pełni taki jaki jest. Ma 15 lat. Jednak do tego przyznał mi się, że w szkole jest zastraszany i prześladowany. Zawsze dbał o swój wygląd. Wiem, jaka nietolernacyjna jest polska młodzież na takich chłopców. Wiem, że przez to dzieciaki odbierają sobie życie. Jednak mój syn ma dobre życie i dobrych przyjaciół i wierzę, że nie posunie się do takiego czynu. Mimo to chciałbym jakoś pomóc synowi. Co mógłbym takiego zrobić? Rozmawiałem już o tym z dyrektorem jednak nic się nie zmieniło.

Gość gość
Niech złapie swojego partnera na dziecko. Związki w których są dzieci są lepiej odbierane.

Gość gość
Wspieraj go, rozmawiaj, niech wie ze ma oparcie w tak ważnej osobie jaka jest ojciec- będzie mu latwiej uporac się z nieprzychylnym otoczeniem. Da sobie rade majac madrego rodzica.

Gość gość
Ja też byłam ''prześladowana'' w szkole. Szczerze mówiąc nie liczyłabym na pomoc ze strony szkoły, w moim przypadku nie przyniosło to żadnego rezultatu, jedynie skazy na psychice. Co polecam? Powoływać się na policję, nie bawić się w żadnych nauczycieli, godziny wychowawcze ani inne g****a. Piszesz, że Twój syn nie popełni samobójstwa- nie możesz być tego pewien. W pewnym momencie coś może w nim pęknąć i to zrobi. Chociaż dobrze, że ma oparcie w rodzicu. Jeśli te prześladowania wiążą się z internetem , komentarzami na jakiś profilach, zbierac wszystkie dowody! Robić zrzuty ekranu, zapisywać. A potem biegusiem na policje niech postraszą leszczy. Najlepiej jeszcze gdyby miał Pan jakiegoś znajomego policjanta , który mógłby się w mundurze przejść do rodziców owych dzieci.

Gość gość
Rozmawiaj z nim i pokazuj, że go kochasz! To najlepiej działa. A i nie traktuj go jako gorszego czy dokładnie jako homo. Rozmawiaj z nim jakby był normalnym synem.

Gość gość
Brzydzę się ludźmi którzy piszą o pedalstwie i tak dalej... Wyobraźcie sobie, że wasze dzieci są homoseksualne! Może od razu je zabijecie!? Jesteście ograniczeni... Toleruje to, że nie każdy będzie dobry dla gejów, ale jak może człowiek być zły dla człowieka!?

Gość gość
Polska jest straszna. Ostatnio moj szef nie chciał zatrudnic dziewczyny tylko dlatego ze jest lesbijką. To jest chore!

Gość gość
Co to ma do rzeczy jakiej sie jest orientacji seksualnej co ma to wspólnego z wykonywaniem jakiejś pracy to nie ma znaczenia ja gdybym był pracodawcą to by mnie orientacja nie obchodziła

Gość gośćwurro
Akceptuje homoseksualistów tak jak wszystkich innych osób

Gość gość
a ja mam zupelnie inne doswiadczenie, ktore moze pomoze innym chlopakom i ojcom, znalezc chociaz nic porozumienia, mam teraz 27 lat, a rodzicom powiedzialem kiedy mialem 16, pierwsze dwa miesiace to byl horror, ciche dni w domu, tylko czesc, dobranoc i chodz na obiad, moi rodzice byli zdruzgotani, pewnego dnia wrocilem do domu caly poobijany, bo jak zwykle bylem zaczepiany w szkole, ale tamtym razem nie skonczylo sie na zaczepkach, ojciec jak mnie zobaczyl w drzwiach to tylko sie chwile popatrzyl i poszedl do kuchni po matke, a mi kazal isc do lazienki opatrzyc rany, potem wzial mnie na rozmowe, juz sie spodziewalem, ze mam sie pakowac czy cos takiego, ale powiedzial mi mniej wiecej tak 'nie obchodzi mnie co i z kim sobie tam robisz w lozku, ale to nie zwalnia cie z obowiazku z zachowywania sie jak mezczyzna, jak jeszcze raz wrocisz poobijany do domu, to ja ci jeszcze poprawie' potem zmusil mnie do chodzenia na silownie, basen i boks, a ja bylem wtedy jednym z tych chudych ciamajdowatych dzieci co by tylko w ksiazkach siedzialy, po dwoch latach kiedy bylem w liceum zupelnie zmienila sie moja postura i wyglad, ponad 1.90m, barczysty, zeby nie powiedziec napakowany, i dluga blond broda, zmienil sie rowniez moj charakter, z zaleknionej ofermy, zrobilem sie cholernie pewny siebie, czasami troche az za bardzo, zaradny (zaczalem pracowac po szkole i w weekendy, bo mialem w planach zalozyc wlasna firme), a dziewczyny to walily drzwiami i oknami co bylo momentami denerwujace, jedna dziewczyna z klasy podbijala do mnie przez jakies dwa lata, nie dawala za wygrana, az w koncu powiedzialem jej prawde, a ta szlampa puscila pare, dwa dni potem jak kazalem sie jej odwalic 6 chlopakow z klasy czekalo na mnie w bramie, mysleli, ze jak typowy gej nie umiem sie bronic, i ze zklepia mnie na kwasne jablko, 1 mial podbite oko, drugi zlamana kosc piszczelowa, a trzeci stluczone zebra, reszta uciekla, po szkole rozeszla sie fama, a ja do matury nie mialem zadnych problemow, co wiecej ludzie stali sie dla mili, nie wiem tylko czy to ze strachu czy z zainteresowania ;)

Gość gość
19:37 x super podejscie ma twoj tata

Gość TOLERANCYJNY 24 LATA
Skoro obnosił się swoim zboczeniem, to niech się nie dziwi. Taka jest prawidłowa reakcja zdrowego społeczeństwa na dewiację.