Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślicie o narzeczonych, którzy nastają by podpisać intercyzę?

Polecane posty

Gość gość
a ja jestem za podpisaniem intercyzy. W życiu różnie się układa , sama się na to zdecydowałam i nie żałuję. Dobry notariusz sporządzi odpowiednią umowę która zabezpieczy interesy obojga. Jeśli jesteś z Rudy Śląskiej to mogę ci polecić notariusza u którego my spisywaliśmy intercyzę www.notariuszrudaslaska.pl.

Gość gość
Jeśli ktoś nie wie, jakie są intencje partnera i mu nie ufa, to niech nie wychodzi za mąż. Najpierw trzeba być siebie nawzajem pewnym. Jeśli w związku jest zaufanie, a ludzie mają nieco pojęcia o prawie i są przedsiębiorczy, to jest to niezły pomysł. Zauważyłam takie myki u ludzi, którzy mają więcej pieniędzy niż przeciętny Kowalski i robią różne, czasem ryzykowne inwestycje. Np. mąż ma swój interes i sporo zarabia, a dom i samochód przepisuje na żonę, która nie pracuje, żeby w razie niepowodzenia ich nie stracić. Majątek prawnie jest rozdzielony, ale faktycznie wspólny. Dla mnie to wyraz ogromnego zaufania do żony a nie jego braku. W takiej sytuacji to facet ryzykuje, że babka go wydoi, jak jej coś odwali. Oczywiście może być też tak, że facet to sknera i w majty sobie kasę pochowa, ale nic nie da. Ale to trzeba się znać, żeby wiedzieć. Może lepiej poczekać ze ślubem rok czy dwa i mieć pewność, o co chodzi.