Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym mieć ładną figurę ale nie cierpię ćwiczyć

Polecane posty

Gość gość

Zaliczyłam masę podejść do ćwiczeń.. rezygnowałam po 2-3 tygodniach. Jestem niby szczupła, ale mam ten typ figury, przy którym powinnam mieć mięśnie. Tym bardziej, że ostatnio w biodrach mi przybyło i mam 95, nigdy tyle nie miałam.. a tyłek paradoksalnie jeszcze bardziej płaski i pokazał się lekki cellulit, a nigdy go nie miałam! Chcę iść na siłownię, mam odłożoną już kasę, dzisiaj wzięłam sztangę brata, zdjęłam obciążenia i robiłam przysiady.. wykroki i ja tego po prostu NIE LUBIĘ ... nie kręci mnie to.. w żaden sposób. Nigdy nie kręciło, choć pocenie się jak świnia przy cardio jest jeszcze gorsze (teraz kondycję mam lepszą, bo bardzo dużo maszeruję na nogach, w weekendy specjalnie wychodzę i nie ma mnie całe dnie, ale i tak nadal nie lubię). Jednak wiem, że jeśli mam czuć się, i wyglądać sexy, to MUSZĘ dołączyć siłownie. No nie ma bata, mięśnie samą dietą się nie zrobią - a wręcz znikną :P. Żadne spacerki mi tyłka nie wyrzeźbią, a jeśli już, to na efekty poczekam do 30stki :P Ale boję się, że kupię karnet i będzie słabo. Powiecie - rzucić sie na głęboka wodę, tylko ze takie coś na mnie niezbyt działa. Jak sie przełamać i polubić to pokonywanie granic w ćwiczeniach? Bez wyzwisk proszę.

Gość gość
po co ci ładna figura?

Gość gość
cholera nie wiem ! mam ten sam problem z tym że ja juz mam 15 kg nadwagi :( NIENAWIDZĘ ćwiczyć !! tylko basen ,ale w mojej miescinie jest jeden kryty i pełno bachorstwa

Gość gość
Jak nie lubisz i tyle razy próbowałaś to po prostu tego nie polubisz i tyle. Jedni uwielbiają ćwiczenia już od najmłodszych lat, a inni nie - i nigdy nie polubią.

Gość gość
No jak to po co? -żeby się dobrze czuć sama ze sobą -żeby w wieku 22 lat nie mieć tyłka jak 40 latka -chce mieć mięśnie i jakaś formę figury a nie Nie mam takiej figury jak niektóre laski, że super bez ćwiczeń wyglądają.

Gość gość
Na początku zawsze podchodziłam do tego z entuzjazmem a potem.. masakra. Lubie tylko chodzić, duużo. I jeździć na rowerze. Ale to mi nic nie da.

Gość gość
Mam zadatki żeby wyglądać ładnie i kobieco, bo miednicę mam szerszą, u góry jestem trochę węższa, wyćwiczyć tyłek, umięśnić nogi - górę jeszcze bardziej wyszczuplić dietą i ćwiczeniami, popracować nad plecami - mam skoliozę (można się na siłowni trochę wyprostować) i będzie pięknie. Jedyne czego bym się pozbawiła, to pewnie piersi (mam średniej wielkości) - ale co mi z ładnych piersi przyczepionych do mocno średniej sylwetki

Gość gość
Mam podobnie. Ja nawet zainwestowałam w orbitreka, stal tak pare lat, ale gdy kolejny raz pokazałam sobie jezyk w lustrze postanowiłam zrobić kolejne podejście do niego. niezle mi szlo przez 3-4 tygodnie(2,5 kg mniej) ale popsuly mi się słuchawki do tel i znowu przestalam. co che tobie napisac- MUZYKA bardzo dużo daje. ja aby się nie nudzic codziennie( miałam trochę czasu) robiłam sobie nowa skladanke z ulubionych utworow, takich które mnie nakrecaly i dzięki nim nie myslalam o tym co robie tylko sluchalam muzyki. tak mnie to nakrecalo ze potrafiłam już po tygodniu biec przez godzine z mala przerwa na lyk wody. spróbuj z muzyka.

Gość gość
Z muzyką tez próbowałam (Batman najlepszy ;)). Pomagało, ale nie na dłuższy okres. Tak sobie myślę, ze to może kwestia myślenia, a nie lubienia. Przestawić myślenie, nie zwracać uwagi na pewne rzeczy etc. W sumie tego tez próbowałam, ale było średnio. Myślicie, ze mykać po karnet na siłownię i po prostu się zmuszać? Naprawdę mi zależy, przeraziłam się jak zobaczyłam, jak mój tyłek zrobił się plaski i lekki cellulit. Nie chce tak wyglądać

Gość gość
Pomysl sobie tak- jak teraz nic nie zrobie to jako dojrzala babka bede wysuszona albo gruba. Innej opcji bez cwiczen nie ma.

Polecam jogę, daje fajne efekty, ujędrnia :-) i wzmacnia ciało, a do tego....nie męczy tak bardzo jak siłownia .. Powodzenia

Gość gość
Tu nie chodzi o meczenie nawet.. tylko o to, ze nie lubię wykonywać takich ruchów w ogóle.. przysiadów.. etc. A co do jogi, to efekty są niewspółmierne do tego czego ja bym chciała.. i to po dłuższym czasie, a ja z moim rozlazłym tylkiem nie przeżyję roku :D

Gość gość
albo z obwisłym brzuchem... no i płaski tyłek i jeszcze gorszy.. moja mamuska tak ma - okropny brzuch, a nogi chude... odchudzała się długo i tylko dól jej schudł. Ale ja jestem typem osoby, której ciężko się zmotywować do czegoś, czego nie lubi..pomimo tego, ze byłaby nagroda w postaci figury. Tutaj się jeszcze oszukiwałam, że i tak jestem szczupła, etc, ale jak zobaczyłam siebie ostatnio.. to poczułam, ze wymówek koniec. Jednak strach i niechęć do ćwiczeń nie minęły.

Gość prawictwo pospolite 193
Napisałaś również ze masz plaski tyłek .. Tutaj mam coś na obrone płaskich pośladków http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/00a9128684ebfd38.html co prawda może nie jest idealny , ale 8/10 spokojnie mozna dać . Daje rade Dowód ze plaski tak jak na zdjęciu nie musi byc katastrofą, może być zgrabny

Gość gość
Prawictwo, bądź miły i nie wstawiaj mi linków obcych lasek, bo ja wiem, co byłabym w stanie osiągnąć i jak wyglądać. Patrzy się na siebie i swoje możliwości, tyłka jak idealne jabłuszko nie będę mieć prawdopodobnie nigdy ze względu na budowę, ale choć trochę wypukły, uniesiony i jędrny - jak najbardziej.

Gość gość
Mój nie byl jakiś obwisły, ale ostatnio się właśnie popsuł :(

Gość gość
Musisz się ciągle bzykac non stop wtedy schudniesz

Gość gość
Mowie Ci..popatrz na starsze kobiety i zastanow sie czy napewno chcesz wygladac jak wiekszosc z nich w tym wieku , jesli nie dotrze do Ciebie ze wlasnie teraz najwyzszy czas ruszyc tylek, bo juz widzisz ze cos zaczyna sie zmieniac na niekorzysc, to masz jak w banku ze lepiej nie bedzie

Gość gość
mam to samo. Tyle chęci by moje ciało lepiej wyglądało, a jak pomyślę o ćwiczeniu to odchodzi mnie ochota na wszystko, mam "szczęście" bo mam sportową sylwetkę, nie typowo kobiecą, bardziej chłopięcą i to mnie jeszcze jakoś ratuje.. dla mnie ćwiczenie jest cholernie nudne, po prostu nie mogę się zmusić dłużej niż tydzień, dwa. Lepiej było jak biegałam, ale muszę mieć towarzysza, a nikt nie chce. Więc postanowiłam że skończę jeść na wieczór, jakaś lekka dieta i może to pomoże... no ale zobaczymy. Jestem znudzonym leniem jeśli chodzi o powtarzanie jednego i tego samego.

Gość gość
No właśnie. Mam 22 lata, figurę do wyrzeźbienia (powinnam to dawno zrobić żeby lepiej sie czuc sama ze sobą i cieszyć młodością). Za 18 lat mogę być zadbana i nie popaść w depreche, kiedy popatrzę w lustro :) Tym bardziej, że nawet dzieci nie planuję (ale powodem nie jest absolutnie 'utrata' figury), więc naprawdę mam szansę wyglądać fajnie. A finalnie przyzwyczaję się do siłowni, moj brat tez nie przepadał, męczył się łatwo, a śmiga od kwietnia, teraz 4-5 razy w tygodniu, zafiksował się. Dodatkowo może w końcu nauczę się walczyć z trudnościami, przełamywać granice i przełożyć się to także na życie codzienne. Owszem, boje się, ale właśnie o to chodzi, ze mam wyjść naprzeciw strachowi i niechęci. I tak ćwiczenia siłowe bardziej wole od cardio. coraz lepsza motywacja, dzięki :)

Gość gość
Ja mam podobną do Lisowskiej figurę właśnie! Tylko uda i łydki mam trochę grubsze. I flakowate i bladawe :P

Gość gość
Wydrukuj sobie ten swoj tekst, schowaj na dnie szuflady i przeczytaj za 18 lat ciekawa jestem czy dotrzymasz sobie slowa:-)))

Gość gość
Jutro idę kupić karnet na siłownię. I to nie na tą dla kobit. Tylko na tą dużą :P

Gość gość
powodzenia

Gość Ammelie23
A może zwyczajnie znajdź jakieś lajtowe, niezbyt męczące ćwiczenia, które pozwolą Ci polubić sport, ja bym opisała problem na http://realbody.pl/forum/, może tam Ci ktoś doradzi

Gość gość
Nie ma takich, no pain, no gain :P