Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Lubi ktoś z was Venom?

Polecane posty

Welcoming the virgins fair, to live a noble life In the castle known to all - the Count's infernal wife She invites the peasants with endless lavish foods But, when evening spreads it wings, she rapes them of their blood Countess Bathory Countess Bathory All day long the virgins sit and feast on endless meals The Countless laughs and sips her wine - her skin doth crack and peel But when nighttime fills the air one must pay the price The Countess takes her midnight bath with blood that once gave life Countess Bathory Countess Bathory Living in her self styled Hell, the Countess dressed in black Life's so distant - death's so near - no blood to fury time back The castle walls are closing in, she's crippled now with age Welcomes death with open arms - the reaper turns the page Countess Bathory Countess Bathory :)

Gość gość
Kasia rosnij w pasie w cycach ,kocham cie to ja stary hipis:-P noemialcz juz kocam cie zato ze stracila cnote i jeszcze niewiesz ze kazde dziecko ktore sie urodzi ma tak wiele i tak niewiele? Niemusisz oowiadac:-) a stac cie duchowo , jestes madra , niewisz dlaczego? :-P wiesz i dlatego udajesz idjotke. Wolno c****edz swoja droga i noemialcz ja w stopy bedzie cie pazyć i nierob laski ze . Znam m lepsziejszych muzykow co spiewaja niejes z ciebie taki cud :-P nieodpowiaxa , rosnij i ciesz sie ze :-) madry cie rosprawiczyl a noe rogata dusz :-P

Gość gość
Do Venom mam spory sentyment. Cronos nie jest może najlepszym muzykiem i wokalistą jakiego słyszałam, ale w tym brudnym brzmieniu jest coś atrakcyjnego. A skoro już przywołujesz Countess Bathory, mam pytanie. Czy słyszałaś tę piosenkę w wykonaniu Candlemass? Sama się zdziwiłam, jak fantastycznie im to wyszło, w końcu słyną z nieco innego brzmienia.

Gość gość
Muzyka to moja pasja ale w życiu nie słyszałem o jakims wenom :-):-):-) W jakim radio to grają ?

Gość gość
Ja lubię i oryginał, i cover, bo obydwie wersje, choć inne, mają ten pazur i tego kopa, o którego zawsze mi w muzyce chodzi. Ale skoro już przy coverach Venom jesteśmy, mam dla ciebie zadanie. Kto jeszcze oprócz Candlemass zagrał coś z repertuaru Venom? Podpowiem, że nazwy obydwu zespołów zaczynają się na K. :) Z tego, co pamiętam, lubisz i jeden, i drugi. Miłego szukania i słuchania.

Krisiun - In League of Satan, to już znałam wczesniej :) Od razu przyszedł mi do głowy Kreator, i faktycznie mają cover Venom - Witching Hour, podoba mi się, dlugo szukałam z jakiego to jest wydawnictwa, skoro nie znam utworu zespołu, który namiętnie słucham od dawna i okazało się, że utwór ten pochodzi z jakiej składanki-tribute z coverami Venom, na której jest tez cover "1000 Days in Sodom" w wykonaniu Sodom :P i jest też wspomniany wcześniej cover w wykonaniu Candlemass, oprócz tego Paradise Lost, Anathema, Skyclad i pare innych zespołów. Ogólnie różnych coverów w wykonaniu różnych zespołów jest dużo na youtube -Carpathian Forest - In Leaugue of Satan(zupełnie inaczej brzmi niż cover Krisiun, black metalowo, a nie taki szybki death), Dimmu Borgir - Black Metal, i inne zespoły.

Gość MetalowyAnonim
Ja lubię Venom.

Gość MetalowyAnonim
Ale Dimmu Borgir nie lubię, jest taki zbyt melodyjny.

https://www.youtube.com/watch?v=shT09E15dLc ten cover też spoko :) pochodzi z tego albumu o którym wspomniałam. To chyba najczęściej coverowany ich utwór, każdy zespół podszedł do sprawy nieco inaczej :) ostatnio nergal zaśpiewał go z venom na scenie http://www.antyradio.pl/Newsy/Rock-News/Venom-i-Nergal-w-zmowie-z-szatanem-3821

Gość gość
Widzę, że poszukiwania wciągnęły cię na tyle, że nawet na wersję Vulgar Deli trafiłaś. :D A'propos Paradise Lost. Przez jakiś czas byli moim numerem jeden, kiedy byłam licealistką (czyli dobre kilkanaście lat temu :P) Pod koniec ubiegłego roku zobaczyłam ich po raz pierwszy w życiu na żywo w Helsinkach. Ładnie ostrzyżeni i elegancko ubrani, panowie w średnim wieku w końcu, ale jaja wciąż jak u byka. ;) I jeszcze jedna dygresja, tak poza metalem. Fantastyczne covery robił jedyny lubiany przeze mnie wokalista country, Johnny Cash. Np. "Personal Jesus" Depeche Mode czy "Hurt" Nine Inch Nails. Klasa sama w sobie.

". Ładnie ostrzyżeni i elegancko ubrani' Nie lubię czegoś takiego :( na szczęściej większosć nie ścina włosów. Szkoda tylko, że sie starzeją, i to często tak nieładnie np. Miland Petrozza z Kreatora, na starych zdjęciach całkiem podoba mi się, a dzisiaj to gruby stary dziad, tylko włosy ma takie jak kiedyś. :( https://www.youtube.com/watch?v=uVTQ1qFm_mw - z swojej strony polecam cover Rammsteina, prosto z regionu, w którym się wychowałam, i mieszkałam większą połowe życia :P

Gość gość
A co jest złego w dobrze uszytych spodniach i koszuli? Nie trzeba koniecznie paradować na scenie w skórze i ćwiekach, bo to średnio wygodne i gorąco. :P No i w pewnym wieku lepiej obciąć włosy, bo nie ma nic bardziej ohydnego niż pięć długich piór na krzyż, a na czubku głowy łysina. A Nick Holmes, mimo krótkich już włosów, wciąż wygląda super, szczególnie z tą brodą godną Wikinga. Na koncercie, mimo że obok mnie stał ukochany mężczyzna, pomyślałam sobie "O k****, ale ciacho!". :D P.S. Nie odpisałam wczoraj, bo cały dzień byłam poza domem, m.in. na evencie "100 Guitars from Hel" (przez jedno "l"). Organizatorem był nie kto inny tylko Alexi Laiho.

Gość gość
Aha, no i od razu wiedziałam, co było w linku, który wrzuciłaś. :P

Oj, nie przepadam za Children of Bodom, ani za cukierkowym melodeath tego rodzaju. Dla mnie niedoścignionym wzorem "death metalu z ludzką twarzą", nie będącego totalną sieką, jest Death, zwłaszcza na "Symbolic", i "The Sound of Perseverance". Lubisz folk metal? Ja bardzo lubie Eluveitie. Finlandia też ma bardzo ciekawą scene folk metalową. W ogóle jakie nowe zespoły słuchasz, powstałe po 2000? Ostatnio narzekałam, ze ludzie po 30 nie znają żadnych nowych zespołów, jak wpisujesz sie w ten stereotyp? :P Nie chodzi mi o skóre(lubie) i ćwieki(gimbaza), ale właśnie o długie włosy. Dla mnie przystojniak ma +100 do oceny wyglądu jeśli ma fajne długie włosy, średnio przystojny koleś także ma +100 za długie włosy jesli ma też odpowiednią osobowośc pasującą do mojej, a brzydal ma +10 ( to znaczy, że brzydala z ładnymi długimi włosami traktuje z znacznie większą sympatią, niż takiego samego brzydala z krótkimi, ale brzydalem nie przestaje być dla mnie mimo wszystko :D ). A łysienie u facetów to chyba choroba, a nie normalność, powinni to leczyć albo coś, a nie godzić się z wypadaniem włosów :P

Gość gość
Ja też nie przepadam za CoB. Mój luby woli ich starsze kawałki i nie wyraża się zbyt pochlebnie o najnowszych. Alexi Laiho ma jednak bardzo dobry warsztat i choćby za to szacun. I że dostał w zeszłym roku Złotą Płytę w rodzimej Finlandii. No i cieszy mnie, że zaprosił setkę wybranych gitarzystów z całego świata (wrzucił do sieci kilka riffów i chętni przysyłali mu swoje nagrania) i razem z nimi zagrał na największym placu Helsinek. Wyszło całkiem fajnie, choć oczywiście pojawiły się po wszystkim głosy niezadowolenia jeżeli chodzi o organizację, np. położenie sceny. Moim zdaniem wybrano najlepszą opcję, tak, aby nie zakłócać ruchu autobusów, tramwajów i tłumów turystów. Folk metal bardzo lubię. Eluveitie widziałam w tym roku na Metal Days i dobrze się bawiłam, choć nie są moim ulubionym zespołem folk metalowym. Racja, Finlandia ma bardzo ciekawą scenę folk metalową. I nie chodzi mi tylko o Finntroll czy Korpiklaani. Ensiferum też pewnie kojarzysz. Ale czy znasz Moonsorrow? Albo Turisas? Powyższe zespoły określane są też często jako viking metalowe, choć nie zawsze im się to podoba. :P Ale, jak by nie było, poruszają czasem tematykę Wikingów. W końcu całkiem sporo Finów ma w sobie domieszkę szwedzkiej krwi. Heh, całkiem słusznie narzekasz, że fani metalu po 30. słabo znają zespoły metalowe młodsze niż 15-20 lat. "Bo tak. I c.h.u.j. Bo co nowe to g.ó.w.n.o" :D Ale ja jestem raczej otwarta i albo mi się coś podoba, albo nie. Nie patrzę, kiedy zespół powstał i jaką mu jakiś pseudoważniacha etykietkę przykleił. Jeżeli chodzi o powstałe od roku 2000, to lubię na przyklad: Mgła, Peste Noire, Njiqahdda, na upartego podciągnę Sunn O))), Animals as Leaders, Tesseract, Wolves in the Throne Room, Ahab, na upartego Bulldozer (bo w 2008 zeszli się ponownie), Year of No Light, Ne Obliviscaris. Ci ostatni to chyba moje odkrycie tego roku. Widziałam ich na dwóch festiwalach i byłam zafascynowana. Długie, ładne włosy to rzeczywiście wabik na płeć przeciwną. Ale mój mężczyzna ma krótkie włosy (i zawsze miał), a i tak jest dla mnie najpiękniejszy i najseksowniejszy. Co nie znaczy, że nie lubię sobie popatrzeć na długowłosych przystojniaków. :P

A czemu mnie obrażałaś, w związku z tym, że nie założyłam tematu na forum o tym wydarzeniu i o nim nie wiedzialam? Nie lubie jakiegoś zespołu to się nim nie interesuje, proste. http://f.kafeteria.pl/temat/f1/kasiuszatanistko-podobnno-taka-z-ciebie-metalowa-p_6118058 Turisas, Ensiferum, Monsorrow to akurat zespoły bardzo znane, wszyscy je znają. dodałabym jeszcze do nich Wintersun, projekt Jariego z Ensiferum

Gość gość
Ja zawsze oglądam na http://kinowdomu24.pl/movies/venom/ Nowa strona więc dbają o jakość wideo i jest mało oglądajacych więc wszystko jest bez zacinania jak w tv. Dodatkowo tylko tam można obejrzeć niektóre nowości, radzę korzystać póki jeszcze działa :)

Gość gość
Ja zawsze oglądam na http://kinowdomu24.pl/movies/venom/ Nowa strona więc dbają o jakość wideo i jest mało oglądajacych więc wszystko jest bez zacinania jak w tv. Dodatkowo tylko tam można obejrzeć niektóre nowości, radzę korzystać póki jeszcze działa :)

Gość gość

Gość gość