Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy po cesarce mozna prowadzic samochod

Polecane posty

Gość gość

Czy mialyscie może jakieś zalecenia? Ja w sumie nie zapytałam przy wypisie a jestem 8 dni po cc. Zupełnie nie przyszło mi do głowy o to zapytać lekarza..

Gość gość
a co jest takiego specjalnego w prowadzeniu auta zeby cc w tym przeszkadzala? o ile mozesz siedziec, ruszac nogami i rekami, nie bierzesz lekow po ktorych jazda jest zabroniona to czemu nie moglabys prowadzic?

Gość gość
Dziwne pytanie?

Gość gość
Lepiej pytać, niż błądzić.

Gość gość
A nie pytałaś kiedy mozesz dziecko wziąć na ręce?

Gość gość
Właściwie to nie wiem, gdzieś w internecie przeczytałam ze niektórzy lekarze zalecają dopiero po dwóch tygodniach bo to dla mięśni brzucha lepiej, :/

Gość gość
A kiedy po cc można prowadzić wózek?

Gość gość
Jak się będziesz czuła na siłę. W pierwszych dniach chyba nie musisz, niech mąż prowadzi

Gość gość
Tak teraz posypie się na mnie lawina głupich odcinek, tak noszę dziecko zajmuje się dzieckiem w wózku też! Są glupsze pytania na tym forum. A zapytałam bo wsiadlam w 7 dobie po za kierownicę i boli mnie podbrzusze co w tym głupiego????

Gość gość
Właściwie to nie wiem, gdzieś w internecie przeczytałam ze niektórzy lekarze zalecają dopiero po dwóch tygodniach bo to dla mięśni brzucha lepiej, :/ x To akurat ciekawe pytanie, też bym się chętnie dowiedziała, czy lekarze coś na ten temat mówią.

Gość gość
A kiedy zalecaja wózek pchać?

Gość gość
Nic głupiego, nie przejmuj się autorko, poczekaj na jakąś rozsądną odpowiedź.

Gość gość
ja myślę, że wtedy, kiedy się czujesz na siłach. Ja, jak jechałam po tygodniu na zdjęcie szwów, to nie dałam rady, byłam bardzo słaba i ktoś musiał mnie podwieźć. Ale pewnie są kobiety, które by pojechały, bo po prostu czują się dobrze :-)

Gość gość
Ja prowadziłam w 5 dobie, lekarz wiedział, że przyjechałam samochodem i nic nie mówil. Wiecej mięśni angażujesz pchając wózek czy podnosząc dziecko. Logiczne żeby nie wsiadać za kółko jak nie czujesz się na siłach prowadzić.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi rozsądne i kulturalne

Gość gość
Mi lekarz po SN pozwolił kierować po 6 tygodniach. Istnieje ryzyko utraty przytomności , i spowodowania wypadku. Pytanie nie jest głupie, jest jak najbardziej na miejscu. Poszukaj na innych forach bo tutaj ciężko czasem o odpowiedź.

Gość gość
O, proszę.. są ograniczenia nawet po SN.

Gość gość
w uk 6 tygodni po cesarce

Gość gość
W ie tez 6 tyg po cesarce bo ubezpieczenie nie obejmuje a cesarka to niby operacja I nie mozna ale czy ktos sie stosuje to jego indiwidualna sprawa zaryzykowac mozna

Gość gość
Ja tydzień po cesarce pojechalam do szpitala po wypis czułam sie dobrze zresztą to byla moja praca bo jestem instruktorem i nie widziałam w tym nic dziwnego. Poszłam po wypis i zażartowałam ze znaleźć miejsce parkingowe przy szpitalu to cud bo się spóznilam a ta pielęgniarka wielkie oczy i mowi ze nie wolno po cesarce tak szybko wsiadać za kółko ze najmniej miesiąc trzeba odczekać żeby się zagoiło wszystko. Ale ja nie miałam wyjścia i musiałam jeździć załatwiać papiery i jakos żyję do tej pory:)

Gość gość
Ja po cc sama z dzieckiem wracalam ze szpitala.To byla 3 doba.

Gość gość
po narkozie nie mozna prowadzic samochodu przez jakis czas, a znieczulenie do kregoslupa nie otepia, ja po 2tyg siadlam za kierownice

Gość gość
Mój lekarz zalecił nie wsiadać za kółko 2 tygodnie, a po upływie, kolejne 4 do końca połogu tylko w towarzystwie drugiej osoby. Chodzi o to że może ci się zrobić słabo, zakręcić w głowie itp. Każdy inaczej dochodzi do siebie no i rozpoczęta laktacja też robi swoje...