Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Scjentolodzy werbują w Polsce

Polecane posty

Gość gość

Dziennik odnalazł w Warszawie miejsce, gdzie szkoli się i werbuje nowych członków. Służby, które powinny monitorować sektę, nie robią nic - twierdzi Dziennik. powiedziała Dziennikowi Garbalska. Wiem z całą pewnością, że scjentolodzy działają już w Polsce, bo w ramach prowokacji dziennikarskiej brałem udział przez jakiś czas w ich szkoleniach - napisał dziennikarz Dziennika. Otwarcie polskiej misji nadzoruje zwierzchniczka oddziału w Salzburgu Anke Schubotz. W lutym w tym celu wizytowała Warszawę. Wydawała polecenia, jak ma wyglądać oficjalna inauguracja działalności scjentologów w Polsce. powiedziała Dziennikowi Garbalska. Jej polską podwładną jest Hanna Garbalska, 26-letnia aktywistka młodzieżówki PSL, która w grudniu ubiegłego roku otworzyła Krajowe Centrum Humanitarnych Wolontariuszy. I właśnie w tej najniższej w hierarchii jednostce Kościoła scjentologicznego szkoliłem się ponad miesiąc - relacjonuje dziennikarz. Po szkoleniu miałem zacząć pracę w pierwszej legalnej misji Kościoła scjentologicznego. powiedziała Dziennikowi Garbalska.

Gość gość
Ta sekta jest wyjątkowo bezwzględna, jeśli chodzi o wyłudzanie pieniędzy od swoich wyznawców. Scjentolodzy stosują w tym celu wyrafinowane techniki psychomanipulacyjne. Swoich adeptów totalnie podporządkowują rozkazom zwierzchników. Wielu byłych członków Kościoła straciło w ten sposób całe majątki, niektórzy popełniali samobójstwa lub ginęli w niewyjaśnionych okolicznościach. Z organizacją przez wiele lat walczyły państwa europejskie, przede wszystkim Francja, Wielka Brytania i Niemcy. Niemcy traktują ten Kościół jako niebezpieczny ruch polityczny.

Gość gość
no i co ? sekta katolicka werbuje przymusowo od setek lat, sekta jehowych otumaniła 100 tysiecy Polakow i co ?

Gość gość
scjentolodzy nie mają czego szukać w Polsce-dzieci u nas głodują,polacy pracy a co za tym idzie-PIENIĘDZY NIE MAJĄ więc kaski nie ma od kogo wyszarpywać na" szczytne cele" no chyba że Ojciec Dyrektor-ON TO POTRAFI I ZNA MENTALNOŚĆ RODAKÓW

Gość gość
lidl i kaufland to ich sieci handlowe