Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Narastajaca choroba u 17 latki.

Polecane posty

Gość gość

Czesc kobitki . Mam 17 ( w grudniu 18 ) lat i mam troche taki problem. W 6 kl podstawowki zdarzyl mi sie ogromny bol glowy az musialam polozyc sie na podlodze na srodku sali. Oczywiaciw mama po mnie przyszla. Za tydzien znow to samo az przez miesiac. Poszlysmy do lekarza, ale nic nie wyszlo ew. Migrena. Przez 3 lata ustalo. Ale w 3 gim bol sie nawrocil tym razem z utrata wzroku w jednym oku na 30 min. I tak kilka razy. Wada sie poglebiala. Znow lekarz, szpital i nic. Tym razem po 2 latach ( wczoraj ) poglebilo mi sie do tego stopnia ze przez 4 godziny nie widzialam na oko, platal mi sie jezyk , nie mialam rownowagi , dretwialo mi wszystko a w autobusie osunelam sie na krzesla. Nie wiem co robic, nie chce znow uslyszec ze to migrena bo wkoncu nieodrwacalnie strace wzrok i wtedy bedzie ze nie mowilam wszystkich objawow. Strasznie sie boje. Moze jakies rady? :(

Gość gość
Nie ma co cię straszyć, ale myślę, że powinnaś iść do neurologa - specjalisty. Tomografia wykaże, co się dzieje. Być może to jakiś mocny ucisk na nerw przez złe zrośnięcie kości czaszki albo jakiś guzek.

Gość gość
chodzić do lekarzy, zmieniać w razie potrzeby aż ktoś odkryje przyczynę

Gość łebmipęka
koniecznie do neurologa z takimi objawami, jeśli Cię nie stać na prywatne wizyty to marsz do pediatry po skierowanie... jak lekarkę do wydawania skierowań masz niechętną to nawet nakłam, dopisz sobie zdrętwienia kończyn, brak władzy w języku itd itp. pisz tu jak Ci się sprawa rozwija :) jestem ciekawa bo ja też z tych głowobólnych kobiet ;p

Gość gość
To, co opisujesz brzmi bardzo niepokojąco, to prawdopodobnie ma neurologiczne podłoże... Ja kiedyś cierpiałam na bardzo ostre migreny, nie mogłam się ruszać... W końcu zdecydowałam się na wizytę u http://www.wyleczbol.pl/ i ten lekarz mi pomógł. Jak najszybciej wybierz się do specjalisty, zanim będzie za późno.

Gość gość
Znow uslyszalamam ze to migrena. Wlasnie znow dostalam ataku. Tylko otworzylam z rana oczy i juz. Ja juz sie zalamalam i nie wiem co robic. To juz mnie meczy z tego wzgledu ze z tym nie da sie normalnie funkcjonoqac np dlatego ze wchodze w futryne czy nie dk twgo autobusu co trzeba bo nie widze.

Gość gość
mialas robiona tomografie? idz do okulisty, czesto taka utrata wzroku jest objawem ucisku nerwu wzrokowego, spowodowanym np podwyzszonym cisnieniem podczaszkowym.

Gość gość
Wstaw zdjęcie szparki, to zobaczę co da się zrobić.

Gość gość
Tomografia dziewczyno. Kurwa co Ci lekarze debile robią. I pierdziel lekarzy idź od razu na SOR do szpitala i powiedz, że teraz się to dzieje, że masz zaburzenia wzroku itd. OS razu zrobią kompleksowe badania. Nie będziesz musiała czekać. KF

Gość Mozepomoge
Miałam identyczne objawy, okazało się że dostałam "małego udaru", czyli niedokrwiennego. Nagłych ataków migreny dostawałam praktycznie od dzieciństwa i zawsze wtedy miałam problemy z wzrokiem. Pewnego razu ból głowy trwał nieprzerwanie tydzień i poszłam na izbe przyjęć, po wielu badaniach dostałam taką diagnozę: udar. Potem okazało się, że przez niedokrwienie nerwu wzrokowego zaczął się demineralizować, stwierdzono u mnie zanik nerwu wzrokowego i zaczęłam leczenie Solu - medrolem. Potem zaczęłam mieć problemy z mięśniami i stwierdzono i podejrzenie stwardnienia rozsianego...

Gość gość
Tomografie, eeg, ekg, rezonans z kontrastem mialam. nic nie wyszlo. Stwierdzili ze nie ma powodu do obaw. Dzis znow dostalam ataku. Tylko otworzylam oczy. Boli mnie lewe oko. Bol rozwala mi glowe a lekarze maja mnie w dupie. MIGRENA. na sorze bylam juz 3 razy. Z tym nie da sie zyc...

Gość gość
To co z tym zdjęciem szparki ?

Gość gość
Gon sie stad leszczu. A co do tematu. Doszlo dretwienie policzkow i rak. Az blokuje mi stawy. Lekarz wpadl na nerwice lękową. Mam objawy takie jak ;Zawroty, kolatanie, poce sie. Sucho w ustach, szybko zasypiam , dretwienie konczyn, biegunka, bol brzucha, bolesne i nielegularne miesiaczki. :/