Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badanie ginekologiczne na 3 dzień po porodzie przy naciętym kroczu

Polecane posty

Gość gość

Miałyście badanie ginekologiczne wziernikiem przed wyjściem ze szpitala ? Pierwsze badanie ginekologiczne po porodzie jest po 6 tygodniach bodajże . Ja poród mam za sobą już dawno , prawie rok temu. Byłam mocno nacięta , popękały mi mięśnie w środku , o***t od wewnętrznej strony , że dopiero 5 dni po porodzie zrobiłam kupę przy czopkach . Położne super , miałam strasznie dużo szwów i podobno miało nie być śladu , mocno zaszyły . PO 2 dniach przed wypisem poszłyśmy na badanie ginekologiczne , facet dosyć mocno badał wziernikiem . Po 3 dniach zaczęły mi wylatywać szwy ze środka i zewnątrz , a rana się otworzyła , ropiała itd , oczywiście byłam u ginekologa , zalecił nasiadówki , pryskanie środkami na gojenie . Teraz w miejscu otwartej rany mam taką błonkę i wystający dzyndzelek , rana się wygoiła ale nie zrosła i jest tam taka błonka , może to być wina tego badania ? Czy lekarz musi badać wziernikiem po porodzie ? Planuję za kilka lat drugie dziecko i boję się , że będę miała pochwę bardziej rozwaloną a mam dopiero 23 lata .

Gość gość
Wziernikiem po porodzie? Aj, chyba bym zwiała z fotela. Ja miałam delikatne badanie palpacyjne (nie takie jak zwykłe w ciąży) tak że mimo zszytego krocza nie bolało, lekarz bardziej oglądał jak się goi zszycie. Może u Ciebie bylo konieczne jeśli np. szyjka popękała? No i miałam usg przez brzuch przed wyjściem. Tak, pierwsze badanie kontrolne po 6 tyg, ale jeśli coś Cię niepokoi i nie pomogły zalecenia lekarza jak nabardziej idź jeszcze raz. Możesz też doraźnie skonsultować się z położną jeśli Cię odwiedza po porodzie.

Gość gość
Tak , miałam badanie wziernikiem normalnym jak w czasie ciąży , wszystkie szłyśmy , koleżanka z sali rodziła naturalnie nie popękała i też szła na takie badanie . Nie miałam usg brzucha nic z tych rzeczy , tylko badanie wziernikiem przed wyjściem i przyciskali brzuch ,

Gość gość
Badanie bolało , co czytam to pierwsze badanie ginekologiczne powinno być po 6 tygodniach a nie przed wypisem i jeszcze z pozszywanym kroczem , bolało jak siku robiłam itd , zła jestem na tego lekarza bo pochwę mam rozwaloną , rok temu to było .

Gość gość
Poważnie miałyście takie badania?? Za pierwszym razem lekarz tylko zerknął na obchodzie, a za drugim nawet nie patrzyli, tylko pytali czy się dobrze czuję... Wziernik dopiero na wizycie kontrolnej...

Gość gość
Rodziłam pierwszy raz i myślałam , że tak powinno być . Badanie bolało , długo mi to spokoju nie dawało i postanowiłam napisać tu na forum . Tydzień przed porodem byłam w szpitalu bo miałam skurcze , ten sam lekarz mnie badał aż krzyknęłam to jeszcze usłyszałam tekst żę jak teraz mnie boli to co ja zrobię jak będzie dziecko wychodziło . Na szczęście położne były super , naprawdę super i mimo ciężkiego porodu , bo dostałam krwotoku itd. zawsze były miłe itd, tylko ten lekarz okropny .

Gość gość
Mnie lekarz nie badał tylko podczas obchodu bez dotykania oglądał i pytał jak się czuję. Położna 2 razy dziennie psikała octeniseptem, również bez dotykania.

Gość gość
Rowniez nie bylam badana wziernikiem po porodzie. Ordynator spojrzal,kazal wietrzyc i jakby cos sie dzialo dzwonic. W domu polozna rowniez spojrzala.

Gość gość
Chyba ktoś ewidentnie cię skrzywdził.... W zyciu nie słyszałam o takiej praktyce... Szkoda, ze tyle czasu minęło, bo może należało to wyjaśnić.

Gość gość
Ten lekarz podobno był ordynatorem w szpitalu w Złotoryi, kłócić się też nie chciałam , człowiek zielony w tych sprawach był i taki głupi . :( . Wiadomo sprzęt nie był nowy , na obchodzie też nie dotykali itd tylko to badanie było . Jestem taka wściekła ..

Gość gość
O matko , przekręciłabym się

Gość gość
Dziękuję Bogu za cesarskie cięcie!!!

Gość gość
Człowiek mądrzejszy po szkodzie , następnym razem będę odmawiać takich badan .

Gość gość
Takie badanie wykonują tylko zboczenie ginekolodzy. Dlatego Zawsze mam przy Każdym badaniu pochwy męża który wszystko Pilnuje!!! To samo wspierał porody jesteśmy cywilizowana parą i nie wstydzę się Męża! !!

Gość Die Nacht
Dziura jak po wybuchu granatu ręcznego :)