Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od czego zacząć dokarmianie??? proszę o poradę

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że to było takich tematów setki. Dużo przeczytałam, ale mam ogromne wątpliwości. Niemowlę ma teraz prawie 4 miesiące, karmię piersią. Na początku trochę dokarmiałam mm. Wszystko było w porządku, ale od jakiś 2 tygodni dziecko potrzebuje więcej jedzenia. Pokarmu mam nawet więcej bo często przykładam, dodatkowo dokarmiam tym co odciągnę jak śpi. Pediatra powiedziała, że czas rozszerzyć dietę. Powiedziała, żeby zacząć od kaszki lub kleika. A potem warzywa. Na wielu stronach przeczytałam, że najpierw warzywa a potem reszta.... Jak to było u Was?

Gość gość
na początek kleik do mleka mm miarka wystarczy,potem stopniowo marchewka,później marchew-ziemniaczek i jabłuszko

Gość gość
Też zaczęłam od słoiczków z warzywami- marchewka,marchewka z jabłkiem czy ziemniak, najpierw podawałam po 3-łyżeczki S jak nic się nie działo stopniowo zwiekszalam porcje i dodawałam jeszcze słoiczki z owocami w formie deserów. Kaszke robiłam na mm bo mam alergika,zaczynałam chyba od 30 ml,synek sam szybko pokazał mi ile w stanie jest zjeść,potem stopniowo zwiekszalam ilość mleka.

Gość gość
Skąd wy bierzecie tych pediatrów nieuków?

Gość gość
ja zaczelam od papki z dynii i dodawalam troche maki ryzowej do niektorych butelek z mlekiem.moj jadl po 7 razy dziennie.po rozszerzeniu diety spadlo do 5.niesamowita ulga

Gość gość
Dokarmiac to możesz bezdomne psy, dziecku rozszerzasz dietę. Zacznij od warzyw, wprowadzaj pojedynczo marchew, dynię, ziemniak, pietruszkę, cukinię, male porcje zacznij od łyżeczki dziennie.