Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Z czym kojarzą wam sie te słowa?

Polecane posty

nie dośc, że fani techno, tacy jak moon bluźnią obrazając wielką trójce niemieckiego thrashu, to jeszcze ktoś wrzuca wersje alternatywną behemotha, która była hitem internetu 7 lat temu i jest już nudna aż do wymiotów :(

Gość gość
to nie jest techno gimsrako:classic_cool:

Gość gość
mi sie kojarzy z nutella

Gość gość
Sprawdziłem i można tylko posłuchać na youtube. Legalnie ściągnąć i trzymać na dysku kopie - nie. :classic_cool:

Gość gość
Rosyjski jednoosobowy projekt Godswill. Wszystko co wydał, ukazało się na fizycznym nośniku (CD), tylko w ilości 10 kopii i było też udostępnione legalnie za friko na nieistniejącej już oficjalnej stronie, a zamieszczone do ściągnięcia na bodajże mediafire.

Gość gość
Po drugie, zauważ, że na YT, SME, WMG i inne wielkie korporacje blokują nawet undergroundowych/niezależnych wykonawców (bez względu na wykonywaną muzykę), do których nie mają praw.

Gość gość
gość dziś Jeśli youtube coś blokuje, to właśnie na wniosek wytwórni muzycznych, które mają do tego pełne prawo. Ci "niezależni" wykonawcy musieli podpisać cyrograf i tyle. Nie ma innej opcji.

Gość gość
Godswill jest tak niszowe, że w necie nie ma o nich nawet małej wzmianki:classic_cool: Kiedyś wrocławska grupa zwąca się NIKC (No I Kurwa Chuj gdyby ktoś się zastanawiał) sprzedawała swoje płyty za 7 zł i 10 gr. Nakład był bardzo niewielki, ale chyba nikt o nich do dziś nie zapomniał. I są na soundcloud.https://soundcloud.com/rafa-fox

Gość gość
Drobna wzmianka jest. http://www.metal-archives.com/bands/godswill Co do blokowania, to mi w zeszłym roku SME zablokowało rzecz, do której nie miało ŻADNYCH praw, bo gdzie mały niezależny label Indie Recordings, a gdzie korporacyjny moloch Sony Music Entertainment? Fakt, SME przejęło swego czasu parę dawnych niezależnych labeli, ale Indie Recordings się wśród nich nie znajduje. Jednak najlepiej wydawać wszystko własnym sumptem, udostępniać za friko, jak i na fizycznym nośniku, bo wówczas nie trzeba sie martwić, ze ktoś będzie jechał na Twoich pleach.

Gość gość
plecach*

Gość gość
https://www.youtube.com/watch?v=11aCO5elGLw o matko;) "SME zablokowało rzecz, do której nie miało ŻADNYCH praw, bo gdzie mały niezależny label Indie Recordings, a gdzie korporacyjny moloch Sony Music Entertainment?" Nie jestem w temacie i nie będę się wypowiadał, ale znając google, takie bezpodstawne blokowanie nie zdarza się w naturze[cool[ Don't be evil - i tego się ta korporacja trzyma;)/////http://www.spirit-of-metal.com/album-groupe-Godswill-nom_album-Forest_Lake-l-pt.html i na tym się skończyło czy nagrali coś jeszcze?

Gość gość
Ten jednoosobowy projekt wydał 3 dema (po 10 kopii na fizycznym nośniku każde) i ja na razie na tym się zakończyło, aczkolwiek nadal ma status aktywny. Co do blokowania, to gdzieś czytałem, że paru wykonawców się żaliło (nie pamiętam tylko, jaką muzykę wykonywali), że zablokowali im ICH własną muzykę.

Gość gość
Do niedawna bandcamp był świetnym narzędziem do udostępniania muzy za friko (kiedyś nawet pliki FLAC pobierałem stamtąd za friko), ew. sprzedaży nośników fizycznych, ale niestety teraz jest powoli przejmowany przez korporacje (vide zapłać, a będziesz mógł/mogła słuchać online bez limitu:o ), a szkoda.

Gość gość
Tj. wytwórni czy cokolwiek to jest:classic_cool:

Gość gość
Tak, to wytwórnia i w dodatku często udostępniająca swoje wydawnictwa za free.