Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na_skraju_zalamania

co.zrobic?

Polecane posty

Gość gość
Aha, czyli jak sądzisz że tam Cię przyjmą, to powiedz matce,że jak tylko pójdziesz do pracy i zaczniesz zarabiać, to młodszą zapiszesz do przedszkola i po kłopocie.

Gość gość
Ja mam forcie w wieku 7 lat i nie dodałbym za żadne skarby Ale wiem że nie miałaś wyjścia nie szukaj nowej miłości już skup się na dzieciach i na ich wychowaniu mama raz pomogła to i drugi raz pomoże tylko musi ci zaufać ze w tym wychowywaniu dzieci ty jej pomożesz masz pracę jak nie to znajdź cokolwiek aby mama dała wiarę w twoje checi

Gość gość
Dobranoc, trzymaj się. Teraz może być już tylko lepiej.

Gość gość
...pod warunkiem, że skupisz się na sobie i dzieciach, nie na szukaniu kolejnego zapładniacza czy pocieszyciela.

Gość Na_skraju_załamania
To ja his inferal majesty łajzy :D

Wybacz, jeśli pisałaś wcześniej a ja nie doczytałam, ale proszę odpowiedz mi w jakim mieście przebywasz? Gdzie obecnie mieszkasz?

I chcesz powiedzieć, że w poniedziałek Twoja mama po prostu zamknie Tobie i swojej wnuczce drzwi przed nosem, wiedząc, że wylądujecie na ulicy? Nie ma opcji, żeby się umówić, żebyście zostały przez miesiąc póki chociaż nie dorobisz się jednej wypłaty i wtedy wynająć coś najtańszego? Jak to wygląda, że nie możecie się dogadać? Leć w poniedziałek do mopsu i opowiedz o sytuacji, należy Ci się płaca dla samotnej matki plus możesz sobie załatwić zasiłek, w Twojej sytuacji możesz dostać nawet 300 zł miesięcznie, wystarczy, że napiszesz wniosek. I ważne żebyś zagadała dobrze pracowników, ludzie w mopsie są w stanie pomóc aż nadto nawet tym mniej potrzebującym, a co dopiero samotnej matce w takiej sytuacji. Po prostu nie rozpaczaj tylko załatwiaj.

Gość gość
Te "nawet 300 zlotych" niewiele pomoże. Ale w sumie zawsze coś. Autorko, pytaj, szukaj. Będzie dobrze.

gość dziś Te "nawet 300 zlotych" niewiele pomoże. Ale w sumie zawsze coś. Autorko, pytaj, szukaj. Będzie dobrze. Raz, że to o 300 zł więcej niż nic a dwa, że może pomóc i to sporo, 300 zł plus niecałe 100 za miano samotnej matki, na wynajęcie najtańszego mieszkania oczywiście nie starczy, ale po to powinna znaleźć jak najszybciej pracę. Bo wypłata za pomoc kuchenną czy sprzedawcę nie wystarczy na utrzymanie siebie i dziecka, a z taką zapomogą byłoby Jej o wiele łatwiej. Dodatkowo jest możliwość spożywania obiadów w opiece, na czym można sporo zaoszczędzić, oraz otrzymania paczek chemicznych i żywnościowych. Więc poradzić sobie jest bardzo łatwo, tylko autorko, musisz gdzieś przebywać póki nie dorobisz się nawet tej pierwszej najmniejszej wypłaty. Ja myślę, że gdybyś wzięła się w garść i załatwiła sobie pracę oraz pomoc z opieki to Twoja mama może inaczej by spojrzała na Ciebie i na opcję Twojego pobytu z córką u niej.