Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na_skraju_zalamania

co.zrobic?

Polecane posty

Gość na_skraju_zalamania

Co.mam.robić??? Nie.mam.dokąd.pójść.z.moją.prawie.czteroletnią.córką.U.mojej.mamy.nie.mogę.ponieważ.jest.moja.starsza.córka.w.rodzinie.zastępczej.u.niej.więc.przebywanie.z.nią.pod.jednym.dachem.jest.zabronione. Próbawałam.wszystko.u.każdego.... Nie.chcę.iść.mieszkać.pod.most.. Już.wolę.popełnić,samobójstwo.i.zabrać.ze.sobą.swoje.dziecko.bo.wole.umrzeć.z.nią. Błagam.Was.o.pomoc.bo.już.nikt.nie.chce.mi.pomóc. Nawet.mój.pseudo.chłopak Mieszkam.pod.łodzią czekam.na.wasz.kontakt Proszę.doradźcie.mi nie.mam.już.siły ja.tak.bardzo.kocham.swoja.corke.ze.chetnie.zabralabym.ja.ze.soba ale.może.jest.jeszcze.sposób. może.mi.doradzicie Przepraszam.za.kropki.ale.mam.popsutą.spację

Gość gość
Nie zrozumiałam dlaczego u matki nie możesz.

Gość na_skraju_zalamania
ponieważ.moja.starsza.córka.jest.u.mojej.matki.w.rodzinie.zastępczej.

Gość gość
Gdzie do tej pory mieszkałaś? Co z ojcem dzieci?

Gość gość
Dom samotnej matki?

Gość gość
Jak wygląda sytuacja finansowa? Alimenty np?

Gość na_skraju_zalamania
mieszkałam.u.mojego.pseudo.chłopaka. przeszkadzało.mu.to.że,moja.córka.jest.bardzo.żywym.dzieckiem i.musiałam.się.wyprowadzić.na.parę.dni.przyjechałam.do.matki.ale.już.dłużej.nie.mogę.tutaj.być. ojciec.starszej.tylko.płaci.mojej.mamie.alimenty.na.starszą.a.młodszej.jest.ćpunem.nie.chcę.mieć.z.nim.kontaktu

Gość gość
A jak to prawie wygląda? Czy nie jest tak że w takiej sytuacji dostaje się jakieś pieniądze od państwa?

Gość gość
Pracujesz?

nie.zrozumiałam.pytania. za.co.pieniądze? Za.rodzinę.zastępczą? Ja.narazie.nie.pracuje Dostaje.moja.mama.pieniądze.od.państwa.na.mą.starszą.córkę.ale.mniej.ok(chyba.nie.orientuję.się)ok.600zł.i.400.od.ojca.starszej ja.nie.mam.nic

Gość gość
Chodziło mi o alimenty na druga córkę. Jeśli ojciec nie płaci to czy nie są odgórnie placone? Masz jakaś zapomoge?

Gość gość
Oddaj młodszą pod opiekę matki sama coś bynajmniej i idź do pracy stabilizuje się emocjonalnie dzieci odwiedzaj codziennie a potem jak troszkę zarobisz pokażesz ze umiesz dbać o siebie i o dzieci staraj się je odzyskać

Gość gość
Szukałaś gdzieś pomocy? Dom samotnej matki, mops. Jest też taka strona pomocne emamy. Próbuj wszystkiego.

Gość gość
Nieciekawa sytuacja, ale sama sobie zgotowałaś ten los. Starsza córka w rodzinie zastępczej, młodsza spłodzona z ćpunem... Wychodzi na to, że kogokolwiek nie poznasz, to się rozmnażasz. Mnie stać na 2 dzieci, ale mam jedno, z uwagi na to, żeby żyło mu się jak najlepiej, żeby miało (prawie) wszystko. Wiem że nie oczekujesz moralizatorstwa, ale jakoś nie mogłam tego nie napisać. Jeśli chodzi o pomoc, to pozostaje Ci Dom Samotnej Matki. Czy to jest dla Ciebie problem żeby tam się udać? Wolisz popełnić samobójstwo niż skorzystać z takiej pomocy? Wiadomo że nikt Ci kasy nie da, bo mało kto ją ma w nadmiarze. Przyjąć taką osobę pod swój dach zwyczajnie każdy się obawia, bo znając Twoją przeszłość można się domyślić jakie życie do tej pory prowadziłaś. Tak więc pozostaje Dom Samotnej Matki.

nie.. ja.nawet.nie.wiem.jak.on.ma.na.nazwisko... miałam.19lat.jak.sie..z.nim.spotykalam.i.to.sporadycznie.kiedyś.pod.jego.wpływem.zazywalam.narkotyki.pozniej,zaszlam.w.ciaze.przestalam.powiedzialam.mu.o.ciazy.zmienil.numer.i.juz.nigdy.go.nie.spotkalam....bylam.mloda.i.glupia nie.mam.co.klamac.chociaz.wiem.ze.sa.tutaj.tacy.ktorzy.beda.mnie.oceniac

z.domem.samotnej.matki.to.nie.wiem.czy.bedzie.tak.latwo ponoć.przyjmują.kobiety.z.dziećmi.do.określonego.wieku Słuchajcie.wiem.że.zgotowałam.sobie.taki.los.bardzo.tego.żałuję. Ponad.wszystko.kocham.swoje.dzieci. Co.do.oddania.dziecka.młodszego.mojej.mamie.to.ona.już.nie.chce Dlatego.napisałam.tutaj.żebyście.mi.poradziły.wiem,że,jestem.dorosła.ale.ja.już.nie.mam.siły.na.nic Przejechałam.się.nawet.na.swoim.obecnym.chłopaku.

Gość gość
No ale mieszkałaś u niego to znasz nazwisko. Chodzi mi o ojca młodszej córki.

Gość gość
Ale od kiedy prawo zabrania mieszkać matce z własną matką którą jest rodzina zastępcza dla swojej wnuczki?

Gość gość
Kto nie chce? Dziecko czy twoja mama?

Gość gość
Pewnie się nie lubią, to nie chcą mieszkać ze sobą.

Gość gość
Nie mozesz zamieszkać z własną matką i swoimi córkami? Czy Twoja matka nie chce żebyś z nią (nimi) zamieszkała?

Gość gość
Starsza córka ile ma lat?

Gość gość
Z mama porozmawiaj żeby ci pomogła powiedz że zapiszesz się na terapię i pójdziesz do pracy i ze pomożesz jej w utrzymaniu i wychowaniu dzieci i już więcej nie zarobisz głupot

Gość gość
No nie wiem czy to prawda co napisałaś, masz jakieś błedne informacje. Czyli co, matka by Cię przyjęła, ale niby jest wymóg że nie może? Czy po prostu obie nie chcecie ze sobą mieszkać???

Właśnie.sęk.w.tym.że.do.niej.nie.trafiają.już.żadne.argumenty.chociaż.widzi.że.ja.się.staram Mam.książeczkę.sanepidowską. Potrafię.gotować. Na.kuchnie.by.mnie.przyjeli Do.sklepu.by.mnie.przyjęli Do.kawiarni.tak.samo.bo.mam.doświadczenie Ale.nie.mam.co.z.dzieckiem.zrobić

Gość gość
Matka nie chce bo ma swoje lata? To nie wolałaby właśnie aby mieć Twoją pomoc? Czy zna ciebie na tyle, że wie że bedziesz tylko dla niej obciążeniem. Coś mi tu nie gra. Pewnie Ty też nie chcesz z nią zamieszkać.