Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Właśnie wróciłam z Afryki zachodniej i jestem w szoku

Polecane posty

Gość gość

Wyobrażałam sobie Afrykę jako lepianki, dzikusow, terrorystów, a tymczasem bylam w wieżowcach wyższych niz w Polsce, więcej linii metra, w niedziele poszlam do kosciola, nikt nie chodzi tam w turbanie i dogadywalam się po angielsku!

Gość gość
Afryka to kontynent nieuku a ty byłaś w jednym kraju zapewne. Czego was uczyli w szkołach

Gość gość
Luanda 3 lata temu byla NAJDROŻSZYM miastem świata, zdajecie sobie z tego sprawę? :-D szok a to stolica Angoli, niedawno tam byla wojna domowa.

Gość gość
Zapewne byłaś w bardzo dużym mieście a nie na prowincji,poza tym oni też się rozwijają, zwłaszcza że Chińczycy dużo tam inwestują w infrastrukturę.

Gość gość
aa i tak na marginesie, wiecie w jakim kraju afrykańskim kwota wolna od podatku jest niższa niż w Polsce? TYLKO w Ghana :-D pozostale kraje afrykańskie mają kwote wolną od podatku wielokrotnie WYŻSZĄ niż Polska :-D ps. a propos tych uciekinierów na Morzu Środziemnym - są tam ludzie właśnie z Ghany - mówi wam to coś? :-D

Gość gość
Czyli nawet w biednej Etiopii maja wyzsza kwote wolna od podatku??? Ale jaja!

Gość gość
Ja pieprze, autorko jesteś ograniczona, ale pewnie nie tylko Ty. W Afryce, jak to powiadasz nie byłam, ale mam świadomość, że są tam różne kraję, masa kultur i religii oraz cywilizacja - tak dotarła tam cywilizacja. Dobrze że już wiesz. Ludzie jedziecie gdzieś i nawet nie zorientujecie się gdzie? Nie poczytacie, nie do edukujecie się ? Wstyd... Niektórych to chyba tylko interesuje czubek własnego nosa....

Gość gość
Wstyd... Niektórych to chyba tylko interesuje czubek własnego nosa.... X Autorke nie interesował czubek własnego nosa tylko nagie penisy czarnych mężczyzn,... a tu szok! Wszystkie tubylcy w gaciach :)

Gość gość
Jak chcecie zobaczyć prawdziwe dzike plemiona wybierzcie się na papue nową gwineę lub do Amazonii!

Gość gość
Byłaś w białej części Afryki i się tym jarasz? Po drugie wieżowce to może i mają, ale w stolicy, a na obrzeżach bieda i syf.

Gość gość
W jakim kraju i mieście byłaś piezdo niedorozwinięta? Afryka jest tak olbrzymim kontynentem, że to mógł być praktycznie biały kraj. Po drugie część Afryki zamieszkiwana jest przez białych i te rejony są bardzo dobrze rozwinięte. Może i był tam kościół katolicki, ale w afryce żyją dziesiątki milionów muzułmanów.

Gość gość
A zaszczepiłaś się przynajmniej przed wyjazdem czy jak typowy wsiurski polaczek pojechałaś na czysto?

Gość gość
9:06 nie zesraj się z własnej z******tości. Tak się składa, że każdy wyłącznie murzyński lub biały kraj jest wiochą.

Gość gość
Sama jesteś wiochą. Nie każdy chce żyć w kraju, który jest bezkształtną masą.