Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego prawo jest tak durne i nie mozna tatuowac na czole zlodziejom

Polecane posty

Gość gość

Napisu zlodziej? Tak żeby każdy wiedział z kim ma do czynienia? Przecież to byłaby adekwatna kara, a jak zmniejszyłaby przestępczość, ale oczywiście prawa człowieka zabraniają, chronią przestępców i narażają ofiary

Gość gość
Każdy ma prawo sie nawrocić i od zła odwrócić Dlatego nie stygmatyzuje sie takich ludzi

Gość gość
no i dobrze że nie można, bo jak ja bym wyglądał taki wydziarany jak by to robili. U mnie to już by bańki nie stykło jak by mi mieli dziarać to co zrobiłem i za co garowałem.

Gość gość
Hahha no jasne juz tłumaczenie lewackie albo katolickie, może ma prawo się nawrócić ale tez powinna być kara za przestępstwo, a poza tym czy uważasz, że dobrzy ludzie muszą byc narażeni na zlych? On się nawróci a wcześniej zabije 15 osób i co? To ma być dowód słuszności? Nawróci się, ale nie zwróci życia innym. Dlatego powinna być stygmatyzacja, na 100% spadlaby liczba tego typu zachowań. A porządni ludzie byliby ostrzezeni.

Gość gość
Znam ludzi którzy kiedyś kradli,siedzieli w więzieniu a teraz funkcjonują normalnie-mają dobre prace a nawet firmy.

Gość Myrevin
A co z ludźmi, którzy by niewinnie zostali skazani? Co z takim stygmatem zrobić by należało?

Gość gość
Wtedy tatuujesz tym którzy skazali niewinnie!