Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co lubicie w byciu kobietą? A czego nie lubicie?

Polecane posty

Gość gość

Co lubicie w byciu kobietą? A czego nie lubicie?

Gość gość
nie lubimy wiecznej walki ze swoim ciałem, porodu, tego, ze będąc matkami komplikuje sie życie społeczne, głównie z naszej własnej winy, gdyż w zwiazku z amcierzynstwem same rozpisujemy sobie szereg zbędnych obowiązków, takich jak gotowanie dziekcu osobnych posiłków, czekanie razem z nim aż skońcyz lekcje itd. baby są wycieńczone kobiecością na własne życzenie, gdyż ich relacja z dziecmi często wymyka im sie spod kontroli lepiej skupic się na tym, co wyraźnie kobiecie i nadrzędne wobec macierzynstwa, bo potencjlanie do niego prowadzące czyli: pewność siebie, pielęgnacja siebei i związku zfacetem- to nam daje radość, przyjemność na co dzien i....dzieci to nam daje w perspektywie;-) najlepsze w kobiecości są makijaże, buty, sukienk, bizuteria, adoracja faceta, robienie sałatek proza macierzynska i to jak ono nas zmienia sa najgorsze

Gość gość
nienawidzę okresu, nie lubię tego, że jestem słaba fizycznie lubię? nie wiem czy jest coś takiego

Gość Naughtygirl12
Co lubię: Uwielbiam kiedy mężczyzna się o mnie troszczy. Drobne gesty jak podanie kurtki, otworzenie drzwi, zapewniają dobry humor na długi czas. Niesamowita jest także więź matki z dzieckiem Mogę bezwstydnie płakać ploteczki haha ;) W wielu sytuacjach mniej się od nas wymaga Mogę otwarcie wyrażać uczucia i nie jest to "słabe" Czego nie lubię: Golenia nóg Stereotypów od kobiet wymaga się aby zawsze były idealne, nie paliły, nie piły dużo, nie przekllinały itd. Ale nam też czasami powinie się noga Ciągła walka o sylwetkę, wieczne niezadowolenie związane z nią (podobno nikt nie ocenia się surowiej niż kobiety) Nie mogę sikać na stojąco ;D

Gość gość
nie lubię w kobietach, że niby są kapłankami miłości, a jednak ich serca są dośc ograniczone- w gruncie rzeczy miłość potrafią rozciagnąć tylko na swoje geny, nie umieą docenić różnych odcieni miłości, o czym świadczy bezwględna i często bezsensowna, a juz napewno niesprawidliwa gradacja uczuć w rodzinie: są często manipulatorkami, nie umieją dzielić siebie po równo na swoich podopiecznych napierw biorą psa, potem go oddają, bo dziecko, a mozna było pewne rezczy zaplanować szybciej, poczytać trochę, najpierw mieć dziecko, potem psa dla przykładu rodzą dziecko i nagle okazuje sie, ze tylko je umieją kochać najbardziej na świecie, mąż jest potem na drugim planie często jest on na drugim planie nawet względem jej mamusi, sta dowc**y: rozpadowi zwiąkzu winne są zawsze dwie strony: zona i teściowa w sumie są to paradoksalnie straszne egoistki zaprzatniete swoja atawistyczną potrzeba dobrobytu wokół własnej d**y ja, ja, moje geny, moja dupa,moje dziecko, moja mamusia chcą równouprawnienia, ale tylko tam, gdzie same na nim korzystają chcą, by to afcet bardziej starł się w związku niż one same chcą być najważniejszym rodzicem często nawet są zazdrosne o swoje dzieci, budują z nimi toksyczne relacje, uprzykszają życie synowym z pozou piekne z wyglądu,w obyciu i zdolności do kochana, a w grunie rzeczy jako 'gatunek' nie brakuje im szeregu wad i niedoskonalosci w sumie to samo mozna powiedzieć o mężczyznach, tak,a le to im brak pokory, bo o ile wymagają mieć ideały, same idealne nie sa,a le kochają w to wierzyć

Gość gość
Lubie wszystko poza okresem i seksizmem

Gość gość
Lubie: wszelce pojmowana delikatna kobiecosc: sukienki, spodnice, pantofle na obcasach, zwiewne bluzki, dodatki do ubioru, makijaz. Nie lubie: Tego ze musze sikac na siedzaco :-D wierzcie mi w trasie kiedy przerwa trafia na przystanek bez ubikacji to kaplica ;-) Seksizmu - przez 80% facetow czuje sie oceniana jak przedmiot, cokolwiek nie powiem, czym sie nie wykaze czy nawet w cokolwiek bym sie nie ubrala choby najbardziej obszernego oceniana jestem jak mieso w rzezni :o

Gość gość
to przestan jesc mięso, dopóki sama jesz mięso, o dokładasz się do tej rzeczywistości, która kreuje pewne stereotypy i przedmiotowe podejście seksizm bierze się z gatunkowizmu, jak każda forma dyskryminacji zresztą tu narzekasz, że jestes traktowana jak zwierzę w rzeźni, a sama sponsorujesz zwierzetom traktowane, na jakie sama się użalasz