Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

katar a brak 3 migdalu

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do mam, których dzieci miały usuwany 3 migdał. Po jakim czasie mogło Wasze dziecko oddychać przez nos? Przekopałam mnóstwo artykułów i nigdzie nie znalazłam nawet wzmianki PO JAKIM CZASIE od operacji zostaje udrożniony nos i znika katar.

Gość gość
podbijam

Gość gość
migdał jest w gardle a nie w nosie co cię kobieto opętało :O jeżeli dziecko ma zapchany nos to nie od operacji kup mu otriwin i będzie ok

Gość gość
Chciałaś zabłysnąć, ale uspokój się i napij melisy, jeśli nie wiesz nic w tym temacie. Po usunięciu migdału, okolice jego, które ciągną się aż w stronę nosa są jakiś czas opuchnięte! Stąd moje pytanie, po jakim czasie dziecko będzie mogło oddychać przez nosek. Kiedy ten stan minie.

Gość gość
ta opuchlizna powoduje katar :D

Gość gość
Opuchlizna powoduje u mojego syna niemożność oddychania przez nos, a katar ma podbarwiony krwią - po prostu po zabiegu. Coś chciałaś jeszcze wiedzieć? Jeśli nie, to do widzenia, oczekuję odpowiedzi NA TEMAT.

Gość gość
Co to za pustak się mądrzy. U mojej córki o ile pamiętam, opuchlizna zeszła w ciągu kilku dni, ale nie pamiętam jak to było z katarem.

Gość gość
Dzięki. Ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Z tego co się orientuję, jeśli katar po wycięciu 3 migdałka długo się utrzymuje, trzeba zgłosić się do lekarza operującego, być może pozostał tam skrzep. Ale to wersja bardzo pesymistyczna.

Gość gość
Do osoby z godz. 16:32 Trzeci migdał znajduje się na tylnej ścianie nosogardła, stąd powiązany jest po prostu z nosem i ma ogromny wpływa na oddychanie. Zaś wydzielina z nosa gromadzi się, gdy jest niemożność oddychania przez nos. To wszystko się więc łączy jak widać ze sobą. Pozdrawiam.

Gość gość
Mam nadzieję że to nie skrzep, ale dzięki za info.

Gość gość
moze jeszcze jakis odzew