Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy widzicie to, że ładni są traktowani lepiej?

Polecane posty

Gość gość

a brzydcy gorzej?

Gość gość
Jest coś w tym, ładni ludzie mają łatwiej w życiu. Nie jest to sprawiedliwe, ale tak jest. Pamiętam, że na studiach zdarzało się, że niektórym dziewczynom wykładowca podnosił oceny "za twarz" - z pracy, którą pisaliśmy, dziewczyna dostawała 3, podchodziła do niego z indeksem, on patrzył i wpisywał 4. Ja też tak dostałam ocenę, ale nie pochwalam tego, to niesprawiedliwe. Mój kolega, który ma brzydką twarz, miał przez to problem ze znalezieniem pracy, bo wszędzie chcieli cv ze zdjęciem.

Gość gość
No właśnie, wszędzie praktycznie wymagają cv wraz ze zdjęciem. Chyba jak są dwie osoby o podobnych kompetencjach to przyjmują tę ładniejszą osobę

Gość gość
Raczej tak..choć to jest bardzo niesprawiedliwe i płytkie...ale ludzie dziś tacy są...

Gość gość
tak juz jest i tyle

Gość gość
Ładne dziewczynki mają łatwiej u nauczycieli. To samo chłopcy u nauczycielek. Za to wśród rówiesników p********e z zazdrością

Gość gość
Ja słyszałem, że podobno widząc ładną osobę zakładamy że jest też dobra i mądra. To chyba wpływ bajek, w których dobra księżniczka jest oszałamiająco piękna, a zła czarownica paskudna także z wyglądu.

Gość gość
Jest coś w tym, że widząc ładną osobę, zakładamy, że jest dobra. Jeśli widzimy kogoś, kto ma nieprzyjemny wyraz twarzy, musimy się do niego przekonać, bo na pierwszy rzut oka łatwiej przypiszemy mu negatywne cechy niż osobie ładnej. Brzydcy ludzie muszą często bardziej się starać i "nadrabiać" charakterem, bo wielu spraw nie załatwią samym uśmiechem.

Gość gość
No raczej, k*****. Kogo obchodzi brzydki ryj, każdy chce żeby jak najszybciej zniknął z pola widzenia :D

Gość gość
mam inny gust. Ktoś z gazety idealny nie musi być dla mnie łasdny

Gość gość
W niektórych branżach szukając pracy praktycznie wszędzie gdzie ma się kontakt z innymi ludźmi preferowani są przystojni mężczyźni i ładne kobiety choć doświadczenie też jest ważne.Kiedyś nawet w mediach mówili że gościa odrzucili po rozmowie kwalifikacyjnej a jak zadzwonił spytać się dlaczego nie przeszedł do kolejnego etapu skoro ma studia i doświadczenie to usłyszał że "z twarzą jak d... nie ma szans na to stanowisko"