Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miniko112

Ciąża etap po etapie

Polecane posty

Gość Miniko112

Witajcie. Jestem w 6 tygodniu ciąży. I chciała bym móc sobie tu porozmawiać z innymi kobietami które też są w stanie błogosławionym. Po wymienić się doświadczeniami objawami itd. Zapraszam dziewczyny do rozmowy :) Ja mam na imię Sandra mam 22 lata i jak już pisałam jestem w 6 tygodniu ciąży.

u mnie już 23/24 tydz, mdłości do 4 miesiąca , teraz bóle kręgosłupa ale za to sporo ruchów ;) płeć jeszcze nie znana.

Gość Miniko112
Witaj maxigalaxy ;) Ja dopiero 6 tydzień ale mdłości męczą mnie już od jakiś 2 tygodni praktycznie nie mam apetytu kompletnie na nic.. Między innymi właśnie przez te mdłości pomysłam że może jestem w ciąży i proszę okazało się że tak :) z innych objawów to tylko ból i powiększenie piersi oraz ból brzucha jak na @. Gin powiedział że niekiedy tak jest ze boli bo macica się powiększa więc już się tym nie martwię bo przyznam że panikowalam.

ja to szczególnie pilnowałam zawsze swojej miesiączki, bo nie brałam żadnej antykoncepcji zabezpieczałam się tylko na kalendarzyk i tak właśnie zobaczyłam że popierdzieliłam dni płodne o 2 dni i te dwa dni przesądziły o tym i stało sie :) ale nie ma co żałować szczebioczące dziecko to miły dodatek do rodziny, u mnie wymioty też bardzo wcześnie.. nic nie jadłam, wszystko mi śmierdziało, wszystko denerwowało i nawet przestałam używać na ten okres perfum bo zwyczajnie mdliło, co gorsza nawet po paście do zębów :( mama mi mówiła że wymioty są w większości przypadków do 3 miesiąca, ja jednak miałam do końca 4 a zdarza się że są do 6 czy nawet całą ciążę tragedia.. nie życzę Ci tego.

Gość gość
Ja końcówka 6 tygodnia. Ogolnie bol piersi i zaczęły sie mdlosci. Ale nie wymiotuje tylko mnie mdli na maksa. Juz wolałabym rzygac. Wtedy przynajmniej by ulżyło. No i nic jeść nie moge. Bo co zjem to zaraz mam mdlosci. Masakra. Ale nie narzekam. Oby tak dalej.

Gość gość
Na kiedy masz termin miniko? Ja 10 kwietnia.

Ja mam na 5 grudnia ale pewnie urodzę wcześniej pod koniec listopada :P bo najpierw mi napisała 3-4 gr a później 5 zawsze jest tak że 2 tyg przed albo po :) ja to sobie palce do gardła wsadzałam i się zmuszałam od razu lepiej było

Gość Miniko112
Termin mam na 8 kwietnia :)

Gość Miniko112
U mnie wymioty pojawiły się tylko 2 razy. Tak ogólnie to mnie myli cały czas.. Byle co chce zjeść to mi nie dobrze, muszę wmuszać w siebie bo przecież coś jeść muszę żeby dzieciątko rosło:D

krakersy i paluszki są dobre :) do tego gorzka herbata albo kawa zbożowa myśle że na wymioty najlepsze bo ja to nawet po mineralce wymiotowałam samą wodą.

Gość gość
Po wymienić się? :o Ale czego się spodziewać po Sandrze, 22 lata. :o

Gość gość
Zawsze znajdzie się ktoś kto musi pojechać komuś innemu..