Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 miesięczne dziecko budzi się co chwilę w nocy

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy z dłuższym stażem ! Mój 6 miesięczny syn nigdy nie miał problemów ze snem. Zdarzało mu się nawet przespać całą noc. Niestety od 2-3 tygodni ta sielanka się skończyła. Mały budzi się co godzinę, czasem co 30-40 minut, z płaczem i jest wyraźnie zdenerwowany. Zdarza się że domaga się jedzenia, mimo iż dwie godziny wcześniej najadł się do syta (jest już na mleku modyfikowanym). W cigąu dnia nie ma takich problemów, tylko te nieszczęsne noce :( Domyslam się że może chodzić o zęby, smaruję mu dziąsła żelem łagodzącym niestety to nie pomaga. Macie może jakieś pomysły jak mu pomóc? Pozdrawiam

Gość gość
rozszerzasz mu diete?

Gość gość
To zęby. Musicie to jakoś przecierpiec. U mnie dyn w tym okresie budzil sie kilka - kilksnaście razy w nocy. Rekord to 13 razy, ale u niego zaesze bylo kiepsko ze spaniem i gdy mail 6 miesięcy wróciłam do pracy, co bardzo się na nim odbiło. Patrząc z perspektywy czasu, wiem, że to było za wcześnie. Miesiąc przed 2 urodzinami wyrosły mu ostatnie zęby i od tej pory przesypia całe noce, ale co się namęczyłam przez te 2 lata, to tylko ja wiem...