Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozdarta pomiędzy rodzicami a narzeczonym.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w dość ciężkiej sytuacji. Mam 20 lat i jestem w ciąży z moim narzeczonym. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że moi rodzice nie akceptują mojego narzeczonego, tylko dlatego, że nie poszedł na studia i pracuje. Jak dla mnie jest wspaniałym człowiekiem. Z powodu narzeczonego mama robi awantury w domu i daje do zrozumienia jak bardzo go nie lubi. Nie wiem już co z tym zrobić. Do narzeczonego przeprowadzić się nie mogę, bo u nich nie ma odpowiednich warunków, aby tyle osób mieszkało. Mam nadzieję, że poradzicie cokolwiek :(

Gość gość
Nie za późno trochę na zastanawianie się?

Gość gość
Autorko. Masz narzeczonego, będziecie mieć dziecko. Rola Twoich rodziców jako mentorów, drogowskazów życiowych i wyroczni skończyła się już jakiś czas temu, a na pewno powinna zakończyć sie teraz. Mam taka historię w znajomych. On super chłopak, ona fajna dziewczyna, ale pod wpływem rodziców, którzy go nie akceptowali. Też wpadli, też mają dziecko, też rodzice sączyli jej jad do uszu - uległa. Wojna, najbardziej cierpi dziecko. Tego chcesz autorko? Rodzice nie mają prawa dyktować Ci, manipulować Tobą, kogo wybierasz na męża, partnera, czy ojca Twojego dziecka. Teraz wasza 3 powinna się liczyć, a nie dziadkowie. Razem z narzeczonym się powoli dorobicie, ustawicie, itp.