Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Różnica między dziećmi 6,7 lat to dużo między dziećmi ?

Polecane posty

Gość gość

Syn ma rok , chcemy mieć dziecko następne za 5 , 6 lat . Mamy kredyt dosyć spory jeszcze 5 lat , potem już byśmy byli na czysto . Mieszkanie mamy własne , ślub za pasem ... jeszcze parę sprzętów trzeba dokupić do mieszkania itd . Sęk w tym , że jest między nami duża różnica wieku , ja 23 on 37 . Teraz zajmuje się dzieckiem , w domu pomaga , między nami jest dobrze zresztą już kilka lat jesteśmy razem . Nie jest zapuszczony , dba o siebie bardzo itd . Nie będzie za stary na tatę , może mu się odechce a w życiu nigdy nic nie wiadomo . Jedno dziecko było by ok , jest już coraz lepiej , pózniej od nowa w pieluchy a marzy mi się córka , syn to wykapany tata :)

Gość gość
duża różnica byłaby ale cóż.... posiadanie dziecka zależy od wielu różnych czynników.

Gość gość
U mnie jest rok roznicy a dzieciaki tak się zrą, awanturuj a ze ja zaluje serdecznie posiadania 2 dziecka . Chaos , bojki, klotnie od tego czasu. Dzieci miedzy sobą relacje mają okropne niedowytrzymania co one wyprawiają. Z jednym był eden, dwojka to skaranie boska , co mnie podkusiło to ja się do tej pory pukam w czolko

Gość gość
To sporo, ale to nie znaczy, że dzieci nie beda ze sobą związane. Między mbą, a bratem są 4 lata różnicy. Bitwy, klotnie, wrzaski, wyzywania były codziennością. Nie wiem jak dorośli to wytrzymywali

Gość gość
Zaraz cię tu zaszczekają, że jesteś skrajna egoistką, jak tak można, trzeba było myśleć jak się rodzinę zakładało bla bla bla bla :o Na kafeterii jest tylko jeden model rodziny. Dzieci koniecznie dwoje, bo jedno to lenistwo, troje to patologia, różnica między dziećmi 2-4 lata, bo jak mniej to parzycie się jak króliki i jesteście patolą, a kobieta krową rozpłodową, a jak więcej to wygodniccy karierowicze, szmaty, gnoje w pogoni za karierą i piniądzem, nieudacznicy i lenie :D

Gość gość
marzy ci się córka, a jak będzie syn albo bliźniaki?

Gość gość
U mnie bedzie 8 lat różnicy. To duuzo ale tak wyszlo ze dopiero teraz jestem w ciąży.

Gość gość
To przyzwoita różnica, w porównaniu do mniejszych, gdzie widać że kobieta rodzi te dzieci jak zwierzę rozpłodowe. Przy różnicy tych 6, 7 i więcej lat wdać chociaż że dzieci pojawiały się w jakiejś sensownej kolejności, przy braniu pod uwagę także ich dobra. Jest bowiem szczególnie obrzydliwe gdy kobieta ma takie maleńkie dziecko, bardzo potrzebujące uwagi a już sprawia sobie kolejne. To na wsiach i w pierwotnych społecznościach tak się rodziło jedno za drugim, gdy wiadomo było że większość i tak wybiją choroby i nagłe zdarzenia z braku dobrej opieki. A jeszcze ty masz ledwie 23 lata? Miałabyś się śpieszyć, nie mieć innych pomysłów na życie, celowo pakować siebie i nieszczęsne dziecko w taki styl i wzorce z nizin społecznych? Głupio pytasz ale dobrze że pytasz. Ciesz się dzieckiem, budowanym statusem życiowym, edukuj malucha, pokazuj mu świat. Zamiast myśleć o stadku ryczących maluchów, nieszczególnie z tego zadowolonych, zaplanuj raczej jakieś cudowne wakacje we troje.

Gość gość
Co do facetów, to mogą mieć dzieci w każdym wieku. Mój ma obecnie 45 lat i jest lepszym ojcem niż był np 5 lat temu.

Gość gość
duża różnica wieku będzie. Dzieci złapią kontakt ale dopiero po 20 tce. jak urodzi się drugie, pierwsze będzie szło do szkoły więc zupełnie inny świat, inne środowisko, zabawki, zainteresowania. Starsze pewnie bedzie wykorzystywane do opieki nad młodszym.

Gość gość
ja 23 on 37 x facet ok ale ty jesteś za młoda na dzieci.

Gość gość
między mną, a moim bratem jest 2 lata różnicy, a nigdy nie mieliśmy wspólnego języka. brat miał swój świat, a ja swój. żadne z nas nie cierpiało z tego powodu - po prostu 2 różne postacie i tak zostało do dzisiaj. u rodziców się widujemy i normalnie ze sobą gadamy ale osobno kontaktu raczej nie utrzymujemy. więc tu nie wiek ma znaczenie.

Gość gość
U mnie między dziećmi jest 8 lat różnicy i kontakt mają bardzo dobry - starszy syn zawsze się interesował siostrą, bawił się z nią, teraz też poświęca jej czas (grają razem w gry na ps3, chodzą razem do kina, śmieją się razem, itp.) - a mają jedno 15, a drugie 7 lat :). Oczywiście każde z nich ma też swoich kolegów i koleżanki, swoje sprawy odpowiednie do wieku. Ale zawsze znajdą dla siebie trochę czasu :) Także czasem duża różnica wieku nie musi być zła :)

Gość gość
Ja mam syna 7 lat i córeczkę roczną dla mnie super taka różnica

Gość gość
jesteś rozsądna. nie stać was na chwilę obecną, ty jesteś jeszcze młoda więc lepiej poczekać. wiek faceta to drugorzędna sprawa. może mieć dziecko po 40stce i ok, a kobieta... już nie za fajnie bo to ona musi chodzić w ciąży, rodzić, więc im później tym gorzej. a różnica 6-7 lat zatrze się kiedyś i jeżeli dobrze wychowacie dzieci to i tak będą się trzymać/wspierać w dorosłym życiu.