Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

planowanie płci dziecka

Polecane posty

Gość gość

whtam. chciałabym sie dowiedzieć czy któraś z was planowała płeć dziecka za pomocą zmiany diety, seksu przed czy w owulacje itp chodzi mi o sposoby naturalne a nie jakieś kalendarze chińskie czy coś w tym stylu. czy wam sie udało i macie dziecko konkretnej płci? tak, wiem, że płeć niby nie ważna, tylkn żeby było zdrowe ale uwazam, że szczęściu warto pomagać

Gość gość
ja wolę mieć dziewczynkę bo faceci to plewy, po co kolejnego na świat wydawać

Gość gość
ja też wolałabym dziewczynke

Gość gość
Płeć zależy od mężczyzny ale duże znaczenie ma w tym i kobieta. Jeżeli na miesiąc przez poczęciem zadbamy o dietę zakwaszającą organizm (zakwasza się również ph pochwy) a seks wypadnie na dwa , trzy dni przed owulacją to przy dobrych wiatrach mamy szansę na dziewczynkę gdyż męskie plemniki nie lubią kwaśnego ph w pochwie, wolą zasadowe które jest w górnej części , przy szyjce (stąd jak ktoś chce córkę powinien penetrować płytko). No to tyle o diecie bo ona ma jednak wpływ na ph . Pozostaje też opcja że mężczyzna będzie miał bardziej żywotne męskie plemniki (mało żywotne żeńskie) i już Klops bo nici z córki. Im zdrowsza i silniejsza Sperma mężczyzny tym większa zatem szansa na to że żeńskie plemniki będą żywotniejsze (w s*****e chorego i słabego mężczyzny, praktycznie tylko męskie szybsze z natury plemniki mają szansę na zapłodnienie). Jest jeszcze takie zjawisko jak naturalna selekcja plemników przez komórkę jajową. Kokórka jajowa nie wpuszcza plemników uszkodzonych , słabych i chorych , może też regularnie odrzucać plemniki męskie lub odwrotnie albo może odrzucać każdą z płci plemnika wytwarzając specjalną otoczkę nie do przebicia.

Gość gość
Tak, ten ostatni fakt o nie wpuszczaniu przez komórkę jajową powoduje że wiele par nie może wogóle zajść w ciążę. Zapomniałaś dodać że organizm kobiety potrafi też wytworzyć śluz wrogi dla poszczególen płci plemnika, śluz ten zawiera antyciała które walczą z męskim lub żeńskim plemnikiem lub też z każdym z nich.

Gość gość
z tym śluzem to ciekawe. wie ktoś coś więcej na ten temat dlaczego tak sie dzieje?

Gość gość
Ja planujac pierwsze dizwcko qiedzialam dokladnie kiedy mam owulacje cykle zaqsze 28 dniowe i w 14 dniu cyklu cUlam oqulacje nawet bylam na monitorowaniu i zawsze q 14 dniu czulam ze jest. Z mezem tak wyszlo zw byl za granica i q tym cyklu sex byl raz w 11 dniu cyklu tylko. Mamy corkw. Drugiw dIecko chcielismy chlopaka cYtalam zeby trafic w owulacje sex byl 14 dnia cyku tylko udalo sie w drugim miesiacu jest chlopak:)

Gość gość
coś w tym musi być

Gość gość
Nawet nie próbuję się w to "bawić". Niech Bóg ma coś do powiedzenia.

Gość gość
Współżyliśmy przed owulacją, tak 2-3 dni. Okres ten wyznaczałam sobie Afrodytą. Testerem dni płodnych. I się udało ;) Mamy 2 synów i córeczkę

Gość gość
U nas byl stosunek w owulację i jest chłopak.

Gość Jedynaczka4
Cieszyłam się gdy byłam w ciąży.Mamy śliczną córeczkę.Płeć była mi obojętna, chociaż mój mąż pragnął mieć córkę :D Uważam że najważniejsze żeby dziecko zdrowe było.Te różne bzdety są śmieszne.Co Bóg da, ksiądz ochrzci.

Gość gość
Co wy pie/rdolicie, to aż oczy bolą od czytania...

Gość gość
Nie ma takiej możliwości, koniec, kropka. Jeśli się "udało" to po prostu przypadek, i tyle.

Gość gość
no co ty one wiedza lepiej- przeciez jak chciały córeczke i wyszła córeczka to na pewno dlatego ze tak zaplanowały:P hahaha co za ciemnogród