Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile mniej więcej zapłacę

Polecane posty

Gość gość

firmie remontowej za wywiercenie dwóch dziur pod haki i powieszenie szafki? Problem polega na tym, ze nie ma mi kto tego zrobić, a ściany w bloku są bardzo twarde, ze zwykła wiertarka nie da rady. Ciekawa jestem, ile by mnie to kosztowało? Orientuje się ktoś?

Gość gość
Sasiada popros

Gość gość
Zapłacisz zero zł jeśli jesteś z Wrocławia i nie boisz się obcych. Pokaże Ci, że twoja wiertarka na pewno ma morderczy tryb "udar" i można tym drążyć nawet w skale. :D

Gość gość
Prosiłam już 5 sąsiadów- mówią, ze nie mają wiertarek, żebym poszła do firmy własnie

Gość przerost tresci nad forma
wywierć w drugiej nie każda ściana jest nośna i wykonana z żelbetu. poza tym zwykła wiertakrą bez udaru też wywiercisz chłodź wiertło co chwile w wodzie i da radę. wątpię aby jakas firma przychodziła do dwóch dziur bo im się to zwyczajnie nie opłaca. ew. kup wiertarkę z udarem za jakieś 200zł.

Gość gość
To nie jest ściana nośna, a działowa, ale jest bardzo twarda i sasiedzi radzili mi, że muszę mieć profesjonalną wiertarkę, bo zwykłą sąsiad nie umiał i musiał wypożyczyć kiedyś

te między pokojami też są czasami nośne i wykonane z innych materiałów to zapewne stary blok i żelbet stąd problem też kiedyś w takim mieszkałem i mówie ci że wywiercisz każdą wiertarką tylko trzeba chłodzić wiertło i trwa to bardzo długo ale się da. w nowym budownictwie nie ma znaczenia jaka ściana wywiercisz bez problemu. prawie kaza wiertarka ma przełącznik na udar kup i po kłopocie.

Gość gość
No tak, ma wywiercić w drugiej ścianie na której nie chce mieć szafki. Najlepsza rada:D

moze moze zmodyfikowac wystroj :D czasami najprosciej jets powiesic na drugiej. ja bym powiesil na drugiej zamiast sie meczyc tak wlasnie robilem jak chcialem cos powiesic :D ale ja jestem zwolennikiem najprostszych rozwiazan.

Gość gość
Tak, to stary blok z 1982 roku- ściany jak kamienie!

nie każda taka jest tlumacze ci max. 2 masz w jednym pokoju takei a dwie inne, no w sumie jak masz mieszkanie zew. w bloku to mozesz miec max. 3 z zelbetonu. srednio masz dwie takei i dwie jak z kartonu wiec moze powies meble na tych na ktorych latwiej a inne rzeczy daj na drugich scianach i po problemie.

wiertarka z udarem tez wcale prosto wywiercic nie bedzie.

Gość gość
niedawno tu była tak co chciała też dwa otwory ale pod obrazki, to ty może byłaś?

otwor pod obrazek mozna zrobic mlotkiem :D

Ja zapłaciłam kiedyś takiemu panu, który się ogłaszał jako złota rączka, za przytwierdzenie panela prysznicowego i przykrecenie karniszy okiennych około 60 zł, także myślę, że koszty nie są duże. Problem w twoim przypadku polega na tym, że więcej zapłacisz im za fatygę jak za usługę.

Gość gość
jak twarda ściana to młotkiem nie wbije