Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wedding day

problem z salą weselną 3 tyg przed slubem pomocy

Polecane posty

Gość wedding day

Rok przed slubem zarezerwowaliśmy salę + catering. W cenie miało być także strojenie sali. Akutalnie jesteśmy 3 tygodnie przed ślubem. Pani zaczęła robić nam problemy: nie ma czasu się spotkać by dogadać szczegóły, ma pretencje, ze zaproponowała nam zbyt niską cene za osobę i ze z tego powodu nie mamy sie spodziewac jakiegos wielkiego strojenia (ew. kwiatki na stole). itp. itd. Akurat tak przypadło, ze miesiąc temu byliśmy także w tej restauracji na stypie. Jedzenie nie dobre. Dewolaje suche jak wiór, Kawa to jakieś pomyje (goście wąchali czy aby to na pewno kawa a nie herbata) No i teraz nie wiem co zrobić. Dzisiaj obdzwoniłam co się dało i znalazłam dobrą ofertę w jednym z hoteli w naszym mieście. Ofertę mają super i jeszcze są wstanie zarezerwować dla nas termin, który jest za 3 tyg! Tylko jest jedno ale... w poprzedniej restauracji wpłacilismy 1000zł zaliczki która w przypadku rezygnacji nam przepada. No i co mam zrobic? wydaje mi sie ze lepiej stracic 1000zł niz miec spieprzony najwazniejszy dzień w zyciu. :( Poradźcie coś!

Gość gość
Co zrobić? Jak żyć? Ktoś coś poradzi???

Gość gość
jezeli jestes pewna,ze w tym hotelu jest ok, to rezerwuj, 1000zl w przypadku kosztow wesela to nie ta duzo

Gość wedding day
Halo dziewczyny?! Doradźcie mi coś... Ja już wariuje w natłoku weselnych obowiązków :( W sumie to nie mogę się doczekać kiedy w końcu będzie juz po :P

Gość gość
Po ciesze Cię. U mojego brata jest podobnie. Jak szukali i rezerwowali właściciel super, otwarty, ma czas bez ograniczeń. Umowa, zaliczka1500. I wesele za 2 tyg. Na spotkanie 1 mc przed ledwo znalazł czas. Wyznaczył godzinę i powiedział ze mamy tylko 1h. Za godzinę juz była nast para i nas przeprosił i poszedł na drugie spotkanie biznesowe. Teraz też ledwo ma czas się spotkać na tydzień przed. To jest biznes -złapać kogoś i nawet jak zrezygnuje zaliczka jest a z pomalowanie ręki znajdzie kogoś na taki termin bo to piękna i oblegana sala. Do tego mają o 4 osoby mniej niż zakładali to miesiąc temu i cena od osoby automatycznie idzie on 5 zł w górę a wesele jest na 196 os a nie na 200. Szok!

Gość wedding day
No widzisz u nas tak samo z ilością gości. Zakładaliśmy przyjęcie weselne na 60 os. Umowę podpisaliśmy na min. 55. Teraz nam po rezygnowali i zostało 50os. Tak czy siak za 55 byśmy musieli jej zapłacić ;/

Gość wedding day
Właścicielka jeszcze oburzona skwitowała" że rozumie, ze to nasz pierwszy ślub i stąd taka ekscytacja" ;/ Nie no z pewnością ma rację, gdy 10-ty raz będę wychodziła za mąż pewnie już nie będzie mnie to tak ruszało ;/

Gość gość
Dziewczyno odpusc zaliczke i rezerwuj. U nas bylo tak samo. Obiecywali piekny wystroj itd. I gdybym sama nie kupila kwiatow na stol nie byloby nic. Bylam zalamana jak to zobaczylam. Jedno co bylo ok to jedzenie.

Gość wedding day
Niby 1000zł piechotą nie chodzi. Ale to ma być najpiękniejszy dzień w życiu. Chyba jednak warto poświecić te pieniądze by mieć, to czego się oczekuje.

Gość gość
walic 1000 zl jak masz miec spieprzone wesele

Gość gość
Tez Ci radze rezygnować. Mój brat mimo postawy właściciela zostaje bo jedzenie podobno ok. W cenie tez mieliśmy dekorację -po jednym kwiatku bez przebrania WC wysokim wazonie. Żal. ... juz na wstępie zrezygnowalismy i robimy sami bukiety. Tez narzeka facet ze teraz 1,5 roku po rezerwacji cena na pewno taka by nie była więc mamy się cieszyć. ... Po weselu nie odeszła zostawić kilku oni o lokalu. Niech ludzie maja świadomość

Gość gość
Sorki. WC -w:) I nie omieszkam wystawić opinii

Gość gość
My chyba tez wystawimy opinię tej Pani. Dziwi mnie jej podejście do pracy, bo dopiero w poprzednim roku wystartowała z ofertą weselna w swojej restauracji. Także nasze wesele miało być chyba 4 czy 5 organizowanym przez nią.

Gość wedding day
Dziwi mnie tylko fakt, dlaczego ludzie tacy są? Jak można komuś odwinąć taki numer przed weselem? Zniszczyć komuś ważny dla niego dzień? Co to komu daje? Każdy tylko widzi czubek własnego nosa. Ciekawe czy Pani by chciała, aby jej zniszczyć pierwsze, czy piąte z kolei wesele? ;/ eh.. życie... ;/

Gość wedding day
A Wy też miałyście jakies "przygody" w trakcie przygotowań do slubu? Podzielcie się swoimi doświadczeniami :)

Gość gość
bez przebrania WC x chcieliscie przybrania wc?

Gość gość
Po weselu nie odeszła zostawić kilku oni o lokalu. x o co tu chodzi?

Gość gość
O to ze T9 mi na szybko pomagało pisać i zaraz pod postem to sprostowalam. Chodzi o bez przybrania w wysokim wazonie:). A to drugie to ze nie omieszkam wystawić kilku opinii o lokalu:) jakoś mi zamiast w wskoczylo WC:). I przebranie itd. Przepraszam raz jeszcze:)

Gość wedding day
Spoko, ja zrozumiałam o czym pisałas :) Dzisiaj mamy rozmowę z Panią ze starej restauracji a jutro z Paniami z Hotelu. Zobaczymy co Pani z starej dziś nam zaoferuje i jak sie zachowa, ale w zasadzie na 98% jesteśmy zdecydowani uciekać do Hotelu.

Gość gość
Jak zacznie fikac to powiedzcie jej szczerze ze na coś innego się umawialiśmy i ze to najważniejszy dzień w życiu. I że wystawicie stosowna opinie. Zobaczysz zmieknie bo zaczyna dopiero. I że wy jesteście dla niej a nie na odwrót. Niech narzeczony to powie, chłop to chłop:). Moi jutro idą gadać jutro. Tez tylko godzinę im zarezerwowal. ...

Gość gość
Czekamy na wieści

Gość gość
Sytuacja faktycznie fatalna :( 3 tygodnie to rzeczywiście malo czasu. Zadzwon może do http://www.ballaton.pl/, może będą mieć jakies wolne terminy bo to w sumie koncowka sezonu ślubnego.. Nie zaszkodzi sprobowac

Gość gość
Byłam jakiś czas temu na weselu przyjaciółki w http://zakatek-smaku.pl niedaleko Ciechanowa i muszę przyznać, że bardziej mi podchodzą takie kameralne przyjęcia od wielkich imprez więc jeśli nie zaprosiliście miliona gości to może tam wam pomogą?

Gość gość
Ja też nie jestem fanką ogromnych imprez. My mieliśmy wesele na 100 osób, co i tak wydawało mi się dużą liczbą. Miejsce było fajne bo zajazd Hetman http://hetman-luszczow.pl/wesela-2/ ma klimat. I sale eleganckie i ogródek fajny. U nas sie zdecydowanie sprawdzili.

Gość gość
My na szczęście trafiliśmy na super salę i właścicieli. Wesele organizowaliśmy w Zajeździe u Przemka - Sala Kryształowa. Wszystko było do uzgodnienia i jasno określone nie było, żadnych niedomówień. Polecam sale są piękne i przestronne a jedzenie pyszne.