Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzisiaj ide do ginekologa... 33 dzień cyklu.

Polecane posty

Gość gość

No i mam pytanie - wizytę zamówiłam już dawno, z myślą o "przeglądzie technicznym" ;D nie policzyłam wtedy, że będę w trakcie okresu, głupia. Ale co ciekawe- okres mi się spóźnia, mam 33 dzień cyklu, cykle zawsze 28-29 dni. Pomijając wszelkie opowieści, w ciąży mogę być, istnieje na to szansa, wiem, kiedy mniej więcej była owulacja (mniej więcej 15-16 dni temu, czyli faza lutealna długa już..). Testu nie robiłam, a dziś ta wizyta. Czy lekarz cokolwiek zobaczy? Jakieś rozpulchnienie, pogrubienie endometrium? Czy raczej powie że "albo ciąża albo zaraz będzie okres"? Test wykonam tak czy siak, ale czy mogę się spodziewać jakiś informacji od lekarza?

Gość gość
jeszcze testu nie zrobilaś? to co powiesz ginowi, że może jesteś w ciąży, ale nawet testu nie zrobiłaś? dziwne pytanie, przecież to jasne że 50% że jesteś i 50 % że nie...

Gość gość
nawet jak jest ciąża, to na tym etapie wygląda, to niemal identycznie jak przed okresem...

Gość gość
Sama po sobie wiem 9 dni po terminie @ i po 2 pozytywnych testach poszłam do gin i powiedział że nie może stwierdzić jeszcze ciąży, że endometrium jest powiększone widzi pęcherzyka ale nie jest zagnieżdżane jeszcze w macicy. Przepisał luteine i kazał przyjść po 2 tygodniach. Wizyta wypada na ten piątek, trochę się denerwuje ale co 2 dni powtarzam test i cały czas jest pozytywny

Gość gość
nie zrobiłam, bo byłam przekonana, że okres przyjdzie, a naprawdę nie lubię robić testów i widzieć jedną kreskę... Po cichu liczyłam na jakaś nadzieję od lekarza, ale i tak na pewno będę musiała wykonać test. Z popołudniowego moczu przed wizyta to raczej nie ma sensu robić chyba?

Gość gość
Gratuluję ciąży zatem, nie denerwuj się, na pewno będzie wszystko dobrze :) To wielka radość zobaczyc dwie kreski, prawda? Zyczę samego zdrowia i spokojności! Ja mam nadzieje, że coś się z tego mojego opóźnienia okresu urodzi ;)

Gość gość
jak już kilka dni ci się spóźnia, to możesz zrobić z popołudniowego, tylko wstrzymaj się z piciem z 2 h...powodzenia ;)

Gość gość
Zanim kupie test chyba nie wytrzymam z niesikaniem :D dużo sikam , więc może będzie za mało ewentualnego hormonu hcg? Ahh, jak było by pięknie, gdyby się okazało, że to ciąża! A jeszcze mam takie głupie znowu pytanie - czy któraś z Was miała jako "objaw" lekkie rozwolnienie? zazwyczaj za objaw traktuje się zaparcia, a ja odwrotnie - najpierw miałam zaparcie pare dni, a teraz co chwilę do kibelka na posiedzenie, nie jest t biegunka, po prostu pisząc wprost częsta kupa!

Gość gość
Tak to może być objaw ciąży

Gość gość
Bylam wczoraj u ginekologa. Przed wizyta zrobilam za Waszymi radami test - byl negatywny.. :( Lekarz powiedzial, ze na dwoj***abka wrozyla - albo dostane okres w przeciagu tygodnia, albo nie. Z tym, ze owulacje najprawdopodbniej mialam 1-2 sierpnia, wiec dzis jest 17 dzien fazy lutealnej, co chyba jest juz dosc dluuuugo...! Jutro rano powtorze, ale czy cos wyjdzie.. Dziwne to wszystko, niby mdlosci, lekkie zawroty glowy, bol w plecach, klucie jajnikow w ostatnim czasie, w dzien terminu miesiaczki takie uczucie rozpychania w pachwinie i jednorazowe uklucie na srodku podbrzusza. Ale test negatywny.

Gość gość
17.26 opisałaś wszystkie objawy jakie ja mam zawsze przed okresem.

Gość gość
No prosze, a ja nigdy takich nie mam, zawsze tylko okropny bol brzucha pare dni przed @, sciskanie w odbycie, uczucie obrzmienia i napompowania w brzuchu, nigdy nic innego

Gość gość
A mnie taka stara lekarka ginekolog stwierdziła ciążę 21 dni od poczęcia , czyli z tydzień po braku @ , nie wiem czy rentgen miała w palcach czy co ale się potwierdziło