Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczesna ciąża bol i plamienie czy to poronienie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny bardzo sie stresuje wczoraj byłam u gina stwierdził 5tc ale boli mnie brzuch najpierw było kłucie zrobiłam wtedy test i wyszedł pozytywny. następnie kłucie zmieniło sie na bol podbrzusza skurcze mocne słabe. Doszło wczoraj plamienie takie tylko na papierku brązowe dzisiaj jest juz wiecej widze na wkładce jak robię siusiu. Mam skurcze znowu kłuje albo na moment przestaje. Czy to juz poronienie. Prosze wybaczcie tekst jest chaotyczny ale jestem załamana. Gin powiedział ze jak poleci wiecej to traktować jako okres i zapomnieć o testach pozytywnych.

Gość gość
Czesc. Nie chce straszyc ani wypowiadac sie za lekarza, ale u mnie brazowe plamienie oznaczalo najgorsze. Najpierw bolal mnie brzuch, pozniej mialam brazowy sluz. Pojechalam szybko do szpitala, dostalam tabletke na podtrzymanie, zaczelam krwawic i stalo sie najgorsze. Ludzilam sie caly czas, ze to tylko okres... Lekarz powiedzial, ze nie mozna miec okresu w ciazy tylko plamienie, bez skrzepow krwi. poki nie wzieli mnie na zabieg lyzeczkowania zylam nadzieja, ze wszystko bedzie dobrze... Nie chce Ciebie straszyc ale po moim doswidaczeniu radze pojechac do szpitala... Moze to nic zleygo, ale jedz! Trzymam kciuki :*

Gość gość
Ja parę miesięcy temu poroniłam. u mnie zaczęło się od tego że dwa dni przed zdarzeniem miałam silną biegunkę trwała właśnie dwa dni na trzeci dzień od samego rana zaczęłam mocno krwawić. Jak pojechałam na wizytę do gin to powiedział że to ciąża biochemiczna. teraz znów się staramy :) Myśl pozytywnie i jak coś nie gra zrób badanie z krwi beta hcg w odstępie 48h i będziesz widziała czy rośnie czy spada :) powodzenia

Gość gość
Proponuje udać sie do szpitala... Jak kolezanka pisała mogą dać tabletki na podtrzymanie. Moga odratowac płód. Bedziesz siedziala w domu, czytala wpisy w necie, to bedziesz sie bardziej stresowala, a to szkodzi w tak wczesnej ciazy. W szpitalu moze okazac sie, ze to nic zlego, ze Dzidzius sie dobrze rozwija... Po co masz sie teraz denerwowac?? :) Pozdrawiam i trzyma kciuki.

Gość gość
na tym etapie to raczej tabletki nie pomoga, gdybys brala w 2 fazie od owulki to moze by cos bylo z tego a tak najprawdopodobniej jestes w trakcie wczesnego poronienia, za kilka dni test juz bedzie negatyw