Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyczepka czy fotelik rowerowy

Polecane posty

Gość gość

Co dziewczyny jest bezpieczniejsze w wożeniu dzieci fotelik rowerowy czy przyczepka? Jeśli tak to jakie? Kopiliśmy sobie rowery właśnie no i potrzebujemy dla naszych bliźniaków albo foteliki kupic albo przyczepkę taką dwuosobową Np z tego cos byście poleciły www.bikecs.com/Kategorie/AKCESORIA/Foteliki Doradzicie cos?

Gość gość
Mnie to się kiedyś marzył taki wózek do roweru który też można używać jako wózek spacerowy albo do joggingu, właśnie tu masz coś takiego www.bikecs.com/Produkty/AKCESORIA-Przyczepka-rowerowa-Thule-Chinook-1-_-stroll_jog/2890/178475#.VdMedJcboQ0 tanie to nie jest ale jakie wygodne no i wielofunkcyjne Jak ktoś lubi rowery i bieganie to idealna rzecz ta przyczepka

Gość gość
My mamy przyczepkę dwuosobową. Moim zdaniem jest o niebo bezpieczniejsza niż fotelik. Dodatkowo ma bagażnik, więc można jeszcxe wziąć ze sobą jakiś mały bagaż.

Gość gość
Trailery sa dobre pod warunkiem, ze masz ciagla sciezke rowerowa od poczatku do konca trasy, bo na pobocze to z tym w Polsce nie wyjedziesz (wiekszosc kierowcow i ogolnie Polakow nie wie co to jest i ze siedza w tym dzieci, wiec nie trudno o nieszczescie). W innym przypadku raczej fotelik.

Gość gość
ja bym zdecydowanie wybrała fotelik - jak dla mnie wydaje się on być bezpieczniejszy po prostu. sama synka wożę w foteliku zakupionym tutaj - http://www.trybik.pl/category/akcesoria-foteliki i jakościowo jest on naprawdę fajnym rozwiązaniem.

Gość sportowa Bea
Zdecydowanie fotelik, przyczepka ogranicza ruchy i dziecko nie jest blisko ciebie. Od zawsze mam fotelik i uważam, że jest to bezpieczne rozwiązanie. Teraz będę kupować nowy i znajomy mówił, że na stronie sklepu Nexelo mają ciekawy wybór - może ci się przyda :)

Gość gość
Fotelik bezpieczniejszy??? Przecież w razie wywrotki dziecko leci razem z całym rowerem. W przyczepce nawet jeśli rower się przewróci, dziecko dalej spokojnie sobie siedzi. Oczywiście mówimy o jeździe po drogach rowerowych, parkach itp., bo *****iwa ulica w mieście jest ogólnie niebezpieczna i w życiu bym tak z małym dzieckiem nie jechała. Jedyna zaleta fotelika, to to, że nie traeba stale myśleć o tym, że się ma przyczepę i np. brać łagodniejsze zakręty. W Polsce ludzie mają foteliki, bo są tańsze i tyle. Acha, przyczepka chroni też przed zimnem i deszczem i dziecko ma więcej swobody (może sobie tam zabrać ulubioną zabawkę czy książkę).

Gość gość
A argument, że się w foteliku ma dziecko przy sobie - kompletny idiotyzm. W aucie dziecko też siedzi z tyłu i żyje, a rowerem nie powinno się przewozić dziecka poniżej 1,5 roku, więc takie duże dziecko spokojnie może jechać samo w przyczepce. No i w przyczepce rodzeństwo może jechać razem.

Gość gość
przyczepka - dziecko jest bezpiecznie zapiete pasami, w metalowej klatce, w razie wywrotki z przyczepka nic sie nie dzieje bo ma specjalne lozysko laczace ja z rowerem a jak polecisz z fotelikiem to poobijasz dziecko. Poza tym z fotelikiem jedzie sie niewygodnie, zmienia sie srodek ciezkosci, trzeba bardziej uwazac przy hamowaniu a dziecko widzi glownie twoje plecy. A jak ktos w ciebie samochodem wjedzie to czy bedziesz miec fotelik czy przyczepke (ktora ma i odblaski i choragiewke wiec jest mocno widoczna) to i tak bedzie bez roznicy. mam i chariota cx2 i fotelik wiec mam porownanie.

Gość Korina 33
Ja jestem za fotelikiem zdecydowanie, zobacz na stronie Nexelo. Moim zdaniem fotelik jest o wiele bardziej bezpieczny.

Gość gość
my mielismy jedno i drugie- jak synek był młodszy to fotelik a na ten sezon kupilismy przyczepke i rewelacja! mały przyczepke uwielbia, duzo wiekszy komfort dla dziecka,wygoda! zdecydowanie przyczepka!

Gość gość
Sporo przyczepek rowerowych w wersji turystycznej mają w ofercie w sklepie online na www.sklep.malypodroznik.eu Ja myślę o inwestycji w model Croozer dla mojej dwójki bliźniaków ;-) Tutaj jest do wzięcia za nieco ponad 3k, także jak za ten standard to nieźle. 16 calowe koła, dodatkowa panewka w zestawie.

Gość gość
Zależy dla jakiego dziecka (wiekowo). Ja raczej zainwestowałam w bezpieczny fotelik dla mojego maleństwa - akurat z marki Thule. RideAlong Mini się montuje na przedzie, a bardzo chciałam mieć dziecko pod okiem ;) No i jest wygodne. Może w późniejszym czasie pomyślę o przyczepce. Kupowałam na https://wozimysie.pl/thule-ridealong-mini-fotelik-rowerowy jak były jeszcze przeceny, może znów będą