Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy w ktorym odcinku Pszczolki Mai

Polecane posty

Gość gość

pojawia się taki wielki ślimak bez skorupki, pomrów??? Pomóżcie proszę bo nie mogę sobie przypomnieć tytułu a córka mi marudzi ;)

Gość gość
Nikt nie wie? :(

Gość gość
Litości. Czy tobie jako strona startowa wyświetla się odrazu kafe? Nie masz wyszukiwarki Google?

Gość gość
Z Google skorzystałam najpierw, geniuszu :O Nie pomogło, więc zadaję pytanie na forum dla rodziców, gdzie jest spore prawdopodobieństwo uzyskania pomocy...chyba :)

Gość gość
Małe prawdopodobieństwo...kto takie rzeczy pamięta...

Gość gość
W niemieckim opisie ślimak nazywa się Rufus i występuje w drugiej edycji w 12 tym tytule i ten odcinek nazywa się "Rufusowi rosną skrzydła". Na wikipedii nie ma tego tytułu , zapewne chodzi o inny rocznik edycji .

Gość gość
A i to jest wersja w roku 2010 . Dodam że w Polsce Rufus to poprostu Ślimak więc nie wiem jaki jest tytuł.

Gość gość
A o którą wersję bajki chodzi? Starą, czy niemiecką 3 D?

Gość gość
Ale chodzi o odcinek kiedy ślimak Szymek uczy się bronić przed napastnikami i przemalowują go na tygrysa? To był chyba odcinek 67 i odcinek nazywa się odmieniony Szymek czy coś takiego. W każdej edycji (rok) są trochę inne tytuły albo inne odcinki . Wystarczyło wpisać w wyszukiwarkę you tube Ślimak Szymek , pszczółka Maja i wyświetlą się filmiki z nim głównie.

Gość gość
Znalazłam! To odcinek pt Nieznajomy, Nowa seria, tam jest wielki ślimak - pomrów o imieniu Ślinek, który zostawia wszędzie mnóstwo śluzu i mówi z francuskim akcentem :D Niezła schiza ale córka to kocha :D