Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie kupujecie produkty bez cukru dla dzieci???

Polecane posty

Gość gość

W okolicy niestety nie mam sklepów ze zdrową żywnością a w supermarketach wszystko z cukrem. Chodzi mi o kaszki, kleiki bez cukru. Na allegro tez za bardzo nie ma wyboru. A żadnych sklepów internetowych nie mam sprawdzonych. Muszę córce zacząć zagęszczać mleko. Karmię piersią, ale bardzo mało przybiera na wadze. I albo zagęszczanie zadziała albo skończę na mm. Może macie jakieś sklepy internetowe, ale sprawdzone?

Gość gość
A o kaszy mannie słyszała?

Gość gość
Niestety nie podeszła jej kasza manna. Potrafi nie wypić mleka jak zagęszczę manna. Dlatego szukam innych możliwości.

Gość gość
Jeżeli chcesz podawać dziecku zdrową żywność to niestety nie ominie cię odrobina wysiłku. Kupuj zdrowe kasze (podawaj orkiszową, jaglaną, kukurydzianą, gryczaną niepaloną) i szukaj ich w sklepach. Ugotowana i zmiksowana podana z owocami lub mlekiem z piersi jest najzdrowsza. Kleik kukurydziany (czysty) dostaniesz chyba tylko firmy nestle ale poszukaj jeszcze . Jest on zdrowszy niż kleik ryżowy. Nie koncentruj się tylko na gotowcach, rusz głową i przygotowywuj posiłki sama. Wyjdzie ci taniej i zdrowiej. Tu gdzie ja mieszkam najzdrowszą i najlepszą marką dla dzieci jest Hipp bo ma wszystko bez dodatku cukru , bez dodatków smakowych. Nie wiem jak w Polsce bo słyszałam że w kaszkach Hipp znalazł się cukier? U nas to co najwyżej laktoza.

Gość gość
Czytałam na stronach o takich markach jak holle czy baby sun? Czy ktoś może wypowiedzieć się na ich temat?

Gość gość
Holle jest w porządku, Baby sun to tania marka ja nic z niej nie kupowałam. Sprawdź czy jest w Polsce marka Alnatura? Jest lepsza od Holle, ma lepszą opinię i nie miała nigdy wpadek w testach ekologicznych.

Gość gość
Podłącze się pod temat. Czy ktoś używa produktów nominal? To czeska firma. U mnie jest sklep ze zdrową żywnością. I tam mają właśnie produkty tej firmy. Babka w sklepie oczywiście zachwala, że matki są takie zadowolone, ale ja nie znam żadnej, która używa tych kaszek. Wszędzie tylko bobovita czy nestle.

Gość gość
Masz autorko dojście do sklepów niemieckich, austriackich? Jeżeli tak (nawet on line) to marki zasługujące na uwagę to Hipp , Alnatura. Holle miało za dużo złej opini (znalezione drobnoutroje w kaszkach, mleku).

Gość gość
Nominal? Pierwsze słyszę, nawet na necie teraz nie znalazłam

Gość gość
Produkty Holle z dodatkiem kaszy jaglanej zostały wycofane z powodu wykrycia w nich atropiny i skopolaminy. Co do Baby Sun nie miała takiej wpadki. Ja przez krótki czas używałam jednej i drugiej. Dziecku nie smakowały, nawet jak dodawałam owoce. Ale Autorko próbuj bo każde dziecko jest inne.

Gość gość
Autorko, dlaczego nie kupisz kleiku kukurydzianego? Ile miesięcy ma dziecko? Kaszki bezmleczne są już dla dzieci od 17 tygodnia życia i możesz je zacząć podawać łyżeczką z owocami bądź własnym mlekiem. Ja akurat mieszkam w At i na początek kupowałam bezmleczną kaszkę jaglaną Hipp (Hipp feine Hirse) , potem gryczną ale także kukurydzianą . Kleik u nas to tylko ryżowy ale ja nie bawiłam się w zagęszczanie mleka tylko zaczęłam podawać dwa razy dziennie kaszkę bezmleczną.

Gość gość
Z tą atropiną w Holle to było dawno temu. Teraz trzeba uważać na ich mleka bo są w nich drobnoutroje które zostały poddane krytyce ale mleka nie wycofano bo mleka ekologiczne mieszczą się w raz z tymi drobnoutrojami w "normie" gdyż producent nie może używać chloranów (które są szkodliwe) by odkazić mleko.

Gość gość
Te madre panienki z powyzszych wpisow, ktore proponują zeby autorka sama robila kasze manna. Z jakiej firmy korzystacie? Jesteście pewne, ze ta kasza jest 100% naturalna?

Gość gość
Tu autorka, a jakiej firmy kleik kukurydziany polecacie? Dzięki za powyższe odpowiedzi.

Gość gość
Bezcukrowe produkty ma firma holle i sunbaby. Kaszki bezglutenowe(np.jaglana)bez cukru.

Gość gość
Karm częściej swoim mlekiem, ono jest bardziej kaloryczne od kaszek.

Gość Hola1
ja wszelką zdrową żywność kupuję tu: http://www.eko-gielda.pl/ tam można każdy rodzaj produkty kupić, ale z tego, co widzę, jest czasowo zamknięty do 29.09.

Gość gość
Te czeskie kaszki Nominal są całkiem fajne i niedrogie (ok. 8 zł). Do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością lub na Allegro. Niezła jest też nowa linia kaszek Bobovity Pełne Ziarno (takie beżowo-brązowe opakowania).