Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mercedes CLC ciasny, ale własny, czy używane BMW 5 z 2008 r

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam dylemat, od 5 l. jestem posiadaczką pięknego Clc, kupionego w salonie, więc mój od "małego". Nabywając auto byłam singielką, więc super auto dla mnie. Obecnie ma rodzinę 2+2 , mieszkam za granicą, kilka razy w roku przyjeżdżamy do Polski, będziemy budować dom i właśnie zastanawiam się, czy nie kupić większego kombi, po sprzedaży mojego Clc mogę kupić np. Bmw serii 5 , używane oczywiście, ale bezpośrednio z Niemiec. ..i tu mam wątpliwości.plusy mojego Clc: mam je od nówki, znam historię, bezawaryjne, ekonomiczne ( założyłam lpg), śliczne , mały przebieg;)...minusy: 4 osobowe, mały bagażnik. Pomóżcie proszę, czy kupić używane, duże BMW (kombi, fajny stan, ale spory przebieg ), czy zostawić jeszcze na jaki czas Clc ? Jak Wasze doświadczenia "dzieci + auto" ? :) Pozdrawiam

Gość gość
Do BMW musisz kupić dla całej rodziny dresy .Przelicz czy to ci się opłaca

Gość gość
To tylko w Polsce Bmw kojarzone jest z dresami, nawet oficjalny importer miał ten specyficzny problem z wizerunkiem marki Bmw w naszym kraju.

Gość gość
Ludzie, nie proszę o opinie na temat BMW, tylko, czy przy dwójce małych dzieci niezbędne jest kombi ?

Gość gość
Może być kombi.Tylko mąż musi ogolic głowę na lyso a wszyscy musicie mieć dresy.Inaczej nie spodobacie się innym właścicielom tych samochodów

Gość gość
Acha i mąż musi nauczyć się jazdy na wprost z lewo i prawo skrętu no i najwazniejsze wyprzedzania gdzie się da .Szczególnie na podwójnej ciągłej

Gość gość
W grę wchodzi te Mercedes Klasy E...też musimy ogolić się na łyso i kupić dresy ?

Gość gość
17:09 - tak "znawco" szczególnie kombiakiem

Gość gość
do klasy e musisz rzucic aktualnego meza i znalezc sobie nowego w wieku gdzies tak 70-80 lat.

Gość gość
ja bym kupil audi a6 albo q5

Gość gość
ale ponoć Audi bardziej awaryjne od Mercedesa i BMW

Gość gość
Proszę o wypowiedzi dojrzałych ludzi, a gimbaza do szkoły powinna się przygotowywać, a nie smrodzić tu. Wielcy znawcy, znający Mercedesa /Audi/BMW z katalogów i reklam telewizyjnych.

Gość gość
CLC to nie jest mercedes tylko jakaś popierdółka Prawdziwy mercedes to S klasa

Gość gość
ja mialem bmw 5-ke 530d, mercedesa e klase w211 320 cdi i teraz jezdze audi a6 c6 3.0 tdi Ogolnie bmw najlepiej mi sie jezdzilo , audi a drugim miejscu, mercedes to taka kanapa jak citroen-nie dla mnie. Najmniej awaryjne audi, najbardziej mercedes. Mercedesa bym nie kupil drugi raz (zreszta i tak byl w leasingu), bmw raczej tak.

Gość gość
17:57 - i zapewne ty jeździsz Klasą S :))

Gość gość
211 przed ogólnie chyba była awaryjna, potem poprawili

Gość gość
Aha jesli dla kogos wazna jest jakosc wykonania, szczegolnnie wnetrza czyli materialy i spasowanie, ergonomia itp to audi bije na leb konkurencje, na drugim dalbym mercedesa i na koncu bmw-materialy sa po prostu kiepskie jak w oplu.

Gość gość
211 przed faceliftingiem - o to mi chodziło

Gość gość
przecież audo to jest taki wieśwagen , tylko droższy .. Najgorsze silniki na świecie TSI , FSI Jak można porównywać audi do mercedesa ?

Gość gość
Dzięki za sensowne wypowiedzi. Mercedesa znam b. dobrze, jeździłam i Klasą E, S, Cls, Cl, służbowo co prawda, ale doświadczenie mam. Korci mnie to BMW, o Audi nie myślałam, ale jak piszecie pozytywnie, trzeba przemyśleć.

Gość gość
Mercedes produkuje rózne modele .. Ale mówi się , że jak kogoś nie stać na merca za 500 tys zł , to niech kupi sobie auto konckurenji Mercedes za 300 tys żł to nie jest prawdziwy mercedes .. Tylko popierdółka, zamiennik dla ludzi których nie stac na prawdziwego merca.

Gość gość
Jak można porównywać audi do mercedesa ? Może i kiedyś tak było faktycznie ale to sie zmienilo moim zdaniem bardzo na niekorzysc mercedesa.

Gość gość
przecież audi to jest taki wieśwagen , tylko droższy .. Najgorsze silniki na świecie TSI , FSI Jak można porównywać audi do mercedesa ?

Gość gość
Mowie , jezeli chodzi o samo prowadzenie to BMW bedzie najlepszy, podoba mi sie w 5ce to sprezyste zawieszenie, ale nie takie niepewne jak w mercedesie ani nie takie twarde jak w audi. Z audi moze mam ten problem ze mam ta a6-ke w wersji s line i dlatego nie jest zbyt komfortowa

Gość gość
18:06 - co Ty pierniczysz ?? na Merca za 500 tys zł w naszym pięknym kraju stać tylko nasz cudowny nierząd i złodziei wszelkiej maści ! Poza tym temat jest inny.

Gość gość
Do tej pory jeździłam tylko MB, teraz korci mnie co innego, ale niestety nie znam z praktyki, dlatego wdzięczna będę za konkretne opinie.

Gość gość
Audi i Skoda to porządne auta.Jednak nie ma gwiazdy nie ma jazdy jak mówi przyslowie.Szukaj E klasy to jest wóz

Gość gość
:) Znam baaardzo dobrze Klasę E, szczególnie 350 Cdi 4Matic..poezja jazdy, ale jak wspomniałam, priorytetem teraz jest budowa domu, dlatego kasę przeznaczam póki co na chałupę, później sobie odbiję ;)) ( Cls chodzi mi po głowie, ale to za parę lat), dlatego teraz używka. Dziękuję Wam i proszę o dalsze opinie i spostrzeżenia na temat tych 3 marek ( namawiają mnie jeszcze na VW Passat, ale tu kompletna niewiedza u mnie).

Gość gość
Ktos probuje na sile zdyskredytowac Audi ale moim obiektywnym zdaniem to obecnie NIESTETY najlepsza marka z tych trzech wyzej wymienionych. Niestety bo nigdy nie bylem zwolennikiem VAG.