Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zamienić imiona?

Polecane posty

Gość gość

moja córka nazywa się Lena Jowita. wiem, że boom na Lenę był w 2013 roku, później ucichło. więc stąd moje maleństwo postanowiłam nazwać właśnie tak. jednak od jakichś 2 m-cy znowu wszędzie widzę Lena Lena Lena Lena.. która znajoma by nie urodziła, daje to imię, znajome znajomych, ktoś gdzieś słyszał, że córka kogoś tam to Lencia. zastanawiamy się z mężem nad zmianą kolejności imion córki. drogie to Jowita. co myślicie?

Gość gość
jowita judyta sliczne imiona z pasją i pomyslem niebanalne.lena oklepane nudne i po prostu nieladne.

Gość gość
ja bym zamieniła w takiej sytuacji. i racja tak już jest, nazwiesz dziecko i okazuje się że za kilka lat cały plac zabaw na osiedlu będzie miało to imię.

Gość gość
dałam Lena bo odkąd mam 10 lat mi się podoba, teraz mam 25. ale przeszkadzało mi że jest takie oklepane teraz... i kiedyś "rozmawiałam" z Młodą z brzuszku.. i mówię " moja Malutka...moja...moja...moja Jowita" a urodziłam i powiedziałam Lena. stare upodobanie wygrało. raczej też jestem za zmianą, ale boję się, Lena jest typowe, a Jowita nie i nie wiem czy córka nie będzie miała kiedyś pretensji.

Gość gość
Jowita bardzo ładne imie. Mi sie podoba.

Gość gość
Chupacabra: )

Gość gość
To naprawdę straszne. Ciesz się że dobrze rośnie a nie zastanawiaj czy jej imię zmienic. Trzeba było pomyśleć wcześniej. Juz z 5 lat jest popularne

Gość gość
nikt nie powiedział, że jest straszne. pewnie odezwała się kobieta mająca problemy z dzieckiem, ciążą. :) przeszkadza Ci mój temat, to tu nie zaglądaj. Malutka jest zdowiutka i dziękuję Bogu za to każdego dnia. A skoro ma 2 imiona, 4 m-ce, to bez problemu mogę je zmienić i po prostu się nad tym zastanawiam. jestem ciekawa jak ludzie widzą te imiona i sfrustrowanym Paniom od razu dziekuje :)

Gość gość
To naprawdę straszne. - to byl sarkazm. Nie napisałam że imię jest brzydkie, więcej nawet mi się podoba. Ale zmiana imienia jest śmieszna. Co z tego że inne tez takie mają? W szkole sie może zdarzyć że będzie jedyna w klasie a będzie 5 Magd czy Zosiek. Każde dziecko jest niepowtarzalne

Gość gość
A w ogóle jakie są możliwości prawne zmiany imienia? Bo raczej od tak się nie da. Chyba ze chcesz po prostu ją zacząć tak nazywać a w papierach będzie po staremu

Gość gość
Zostaw Lena, po co Ci zmiana? Co z tego że jest pelno Len. Jak twoja jest twoja

Gość gość
ja też bym nie zamieniała, skoro tyle tych Len naokoło, to jedna różnicy światu nie zrobi

Gość gość
do 6 m-ca można zmienić imię dziecku bez żadnego powodu

Gość gość
Ja bym zmienila. Rzygam juz tymi Lenkami, Majciami, Zuziami,Julkami, Amelkami, Nikolami, Zosiami, Haniami.... Czy naprawde tak trudno wymyslec cos oryginalnego,a jednoczesnie normalnego? Jowita to piekne imie. Na pewno nie tak popularne jak Lena,a jednoczesnie normalne, nie smieszne. Nie oryginalne na sile. Ja mam na imie Anna i wiele bym dala,zeby miec imie mniej popularne. Od dziecinstwa nienawidze swojego imienia. Wszedzie dookola pelno Ann...

Gość gość199009
A co myślicie o imieniu Inga?

Gość gość
ladne ale ja bym zabrala n i zostalo by iga