Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy chcecie by w Polsce wybudowano elektrownie atomową

Polecane posty

Gość gość
A dlaczego nie taka elektrownia jest najbardziej ekologiczna i skończą sie problemy energetyczne w Europie środkowej

Gość gość
NIE ! nawet wstrętna merkel likwiduje wszystkie w DE ! nie patrzeć na to że tanio bo i tak ty ani ja tanio mieć prądu nie będziemy naiwniaku ! patrz aby twoje dzieci mogły w przyszłości podziwiać piękno świata ! dwa, niech PO zabierze wszystkie do tej pory powstałe na Polskich ziemiach wiatraki - bo one nie sa nasze ! i dla nas nie produkują prądu ! a w miejsce tychże wiatraków postawi nasze Polskie ! s*******e PO wskie wszystko spieprzyli zmarnowali rozprzedali aby napełnić własne kieszenie !

Gość gość
Elektrownia atomowa jest ekologiczna?? Dla kogo ekologiczna? Bo na pewno nie jest przyjazna dla przyrody.

Gość gość
Znasz definicję wypadku? Rozumiesz prawa merfiego? Uczyłeś się fizyki jądrowej? Odpowiedzi na te trzy pytania dadzą ci odpowiedź dlaczego nie. Jest tylko jedna korzyść z posiadania elektrowni jądrowej a mianowicie dostępność technologii pozwalającej zbudować broń jądrową będącą jedynym gwarantem niepodległości kraju ale do tego musielibyśmy mieć polityków będących mężami stanu a nie zdrajcami. Poza ta jedną korzyścią są tylko zagrożenia i ta pewność że gdy do wypadku dojdzie władze będą trzymać to w tajemnicy i z pewnością umrze przez to wielu ludzi którzy wcale by umierać nie musieli.

Gość gość
W czeskim temelinie jest atomowa u nas nad morzem ma być czy wybuchnie w Polsce czy w Czechach to na jedno wyjdzie ja do Czech mam 120 km a nad morze 600 a do samego temelina mam około tyle km co nad morze to co to za różnica

Gość gość
gość dziś Słusznie napisane :)

Gość gość
Odpiszcie

Gość gość
gość dziś W czeskim temelinie jest atomowa u nas nad morzem ma być czy wybuchnie w Polsce czy w Czechach to na jedno wyjdzie ja do Czech mam 120 km a nad morze 600 a do samego temelina mam około tyle km co nad morze to co to za różnica x Poza tobą żyje w polsce miliony innych osób z czego część żyć będzie przy tej elektrowni. Uwierz mi że nie będą sobie nawet zdawać sprawy z tego że coś jest nie tak a już będą umierali. Ich zegary już będą im odliczać ostatnie dni. Umrą bo jakiś zachodni koncern energetyczny potrzebuje to czego i tak ma już tyle że do końca życia właścicielom koncernu i ich rodzinom nie braknie. Kasy. Więcej kasy.

Gość gość
Nie - bo jest za droga. Nie mamy na nią pieniędzy i znacząco podrożeje prąd. Nadto pieniądze pojadą w większości za granicę, bo nie będzie transferu technologii - nadto nie - bo uzależnimy się od dostawców uranu - tj. albo krajów Afryki północnej ponoć albo Rosji. I nie - dlatego, że to nie jest ekologiczne. Ale przede wszystkim: nie - bo nieopłacalne i nie - bo nie wzmocni naszego bezpieczeństwa energetycznego. Mądrzejsi się w tej kwestii wypowiadali.