Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam dac kolezance prezent?

Polecane posty

Gość gość

Moja kolezanka z liceum urodzila dziecko jakis czas temu. Tutaj w USA jest taki zwyczaj, ze daje sie prezenty po narodzinach dziecka (nawet wysyla poczta). Mieszkamy jednak daleko od siebie, I tylko mamy kontakt telefoniczny i elektroniczny. Po szkole stracilysmy kontakt na 10 lat, i od jakiegos poltora roku znowu rozmawiamy co jakis czas. Sprawa jest taka, ze ja choruje i jest ciezko z kasa, ale mam wrazenie, ze kolezanka oczekuje jakogos prezentu ode mnie, poniewaz caly czas mowi co od kogo dostala, jaki rozmiar ma dziecko, itd. Ona ma meza i im sie dobrze powodzi, wiec nie widze dlaczego oczekuje czegos od samotnej i chwilowo majacej problemy osoby. Co radzicie? Wiem, ze to wszystko jest troche abstrakcyjne, ale dziwnie sie czuje w tej relacji. Moze jako nowe matki okreslicie, czy oczekiwalybyscie czegos od kogos w mojej sytuacji?

Gość gość
Ja bym nie oczekiwala. Mieszkam tez w Stanach I rzeczywiscie podostawalam prezenty ale tylko od tutejszych kolezanek jak mnie odwiedzily (I byly to drobne prezenty typu maskotka czy jedno ubranko) a te co mnie nie odweidzily to nie dostalam I nawet nie oczekiwalam ze cos wysla. Zdziwilabym sie wrecz. A czy ona mieszka w Polsce? Jesli tak to moze mysli ze skoro jestes w Usa to masz kasa? Nie przejmowalabym sie tym.

Gość gość
Mieszka tutaj. To Amerykanka.

Gość gość
Moglabym wyslac jakas drobnostke, ale to tez jest kopot, poniewaz przesylki sa tutaj drogie. W ogole nie widze, dlaczego to jest takim problemem. Strasznie materialne podejscie tym bardziej ludzi, ktorzy nic nie potrzebuja.

Gość kamionki
mnie na avans.pl koleżanka zamówiła karuzele, mieszkamy 900 km od siebie a dostawa doszła ;p

Gość gość
Kamionki ,dobrze się czujesz?