Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona0021

Dostałam "Wezwanie do odbycia kary pozbawienia wolności"

Polecane posty

Gość zagubiona0021

Trochę nabroiłam w moim krótkim życiu i teraz mam efekty. Dostałam pismo, że 8 września mam się stawić w ZK nr 2 Strzelce Opolskie. Mam do "odsiedzenia" 8 miesięcy. Strasznie się boję więzienia i nie wiem czego się spodziewać. Jestem młoda (21 lat) i drobnej budowy. Boję się najbardziej , że mnie pobiją albo że mnie zgwałcą strażnicy czy inne więźniarki. Nie wiem co z odwiedzinami. Rodzice się ode mnie odwrócili, ale mam znajomych którzy mnie chcą odwiedzać i się oferują że pomogą mi finansowo i kupią regularnie do więzienia to co będę potrzebowała. Nie wiem tylko czy pozwolą w więzieniu żebym dostała te zakupy. Nie wiem też czy będę mogła mieć jakieś pieniądze i czy tam jest jakiś sklep gdzie można coś kupić albo zamówić. Ogólnie to nic nie wiem i strasznie się boję. Może ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie i może mi pomóc.

Gość gość
a co zrobilas ze masz isc do pudla?

Gość gość
pomódl się do Boga on ci pomoże przetrwać na pewno nie jest tam aż tak strasznie za dużo się filmów naoglądałaś

Gość gość
w więzieniu jak masz kasę jesteś panem(panią), nie masz kasy jesteś nikim, jak w życiu..

Gość zagubiona0021
Po pierwsze to za komentarze takie jak umieszcza psychol to ja dziękuję ale nie życzę sobie. Wyrok mam za składanie fałszywych zeznań i udział w bójce. Podobno gdybym miała tylko jedną sprawę to bym dostała tzw. "zawiasy", a tak to nic z tego. Kasy to ja nie dostanę od znajomych dużo, tylko na podstawowe rzeczy i na jakieś dodatkowe potrzeby. Strasznie się boję tego że mnie zgwałcą, więc się nie śmiejcie bo nigdy nie wiadomo co was spotka w życiu. A i podobno z Tych Strzelec Opolskich mają mnie zawieźć do jakiegoś oddziału w Turawie. Nie wiem czy to źle czy dobrze.

Gość gość
Najlepiej to od razu pierwszego dnia się zorientuj komu będziesz musiała dawać tyłka, żeby wyjść w jednym kawałku. Jak nie będziesz posłuszna i będziesz się stawiala to możesz wyjść w czarnym worku.

Gość gość
jesteś jedną z z nastolatek z warszawskiego metra? czy może spod sklepu w Legnicy? :D

Gość gość
w więzieniu jesteś śmieciem i żadnych paczek nie dostaniesz jak się klawiszowi nie zachce. Na pewno nie raz dostaniesz porządny łomot. Po 8 miesiącach wyjdziesz starsza o co najmniej 10 lat, pod warunkiem, że to wytrzymasz. Siedziałem 4,5 miesiąca i gdyby nie modlitwa to po dwóch dniach bym się zabił.

Gość zagubiona0021
Ani jedno, ani drugie. Bójka była w sądzie bo chciałyśmy dowalić ( i nieźle dowaliłyśmy) takiej jednej co się rozpruła. A byla umowa że wszystkie zeznajemy to samo czyli że nic nie wiemy. I pisałam że mam 21 lat, więc nastolatką już nie jestem.

Gość gość
"pomódl się do Boga" hahaaha ku‪rwa rozjеbаł mnie ten komentarz, jak można takie rzeczy pisać, co jej ku‪rwa wymyślony bóg pomoże:D:D:D:D:D:D:D

Gość gość
Zrób coś głupiego, np. napij się naćpaj i podetnij żyły ale tak by przeżyć, może ci zamienią tę karę na zamknięty oddział psychiatryczny, to milion razy lepsze niż ZK

Gość zagubiona0021
podobno w wariatkowie jest gorzej. Ja się boję. Nie rozumiecie tego. A w psychiatryku to dopiero musi być tragedia. Tam jesteś totalnie ubezwłasnowolniona, więc już chyba lepsze więzienie. Ale na prawdę pobicia i gwałty tak często się zdarzają w więzieniach? I czy strażnicy w kobiecym więzieniu to kobiety, czy faceci też?

Gość gość
ale pierdoły opowiadasz ZK nr 2 w Strzelach Opolskich to jest zakład dla facetów

Gość gość
może autor to trans :D

Gość gość
O, czyzby ironiczny szczur miał trafić do pierdla??? :D:D:D To dobrze, tam jest jego miejsce!

Gość gość
Jesli to prawda, you made my (next) day 👄 :D 🖐️

Gość gość
Jak nie jestes frajer z wolnosci znaczy nikogo nie sprzedalas do idz do gitow

Gość gość
a tam od razu gwalcic barlos, nikt cie nie zgwaici jesli dasz po dobroci

Gość gość
barłos to moon?

Gość klawiszowna
Byś posiedziała ze trzy lata bez chlopa to byś blagala by cię ktoś zgwałcił

Gość gość
nieudawaj że boisz sie gwałtu, tylko pewnie patrzysz by była ta możliwość fałszywa samico

Gość gość
ZIMNO ZIMA Z PRACĄ CIĘŻKO