Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsze pampersiaki maluszka opinie

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny czy ktoras z Was używała dla Maluszka pampersy Happy Newborn? jaakie macir opinie? moja malutka urodzi sie w pazdzierniku i juz planuje zakup pieluszek. znalazłam dość okazyjną ofertę : 6 paczek Happy Newborn (42szt pampersow)+4paczki husteczek nawilzanych +wkładki laktacyjne za ok 130 zl i zastanawiam się nad kupnem.

Gość gość
ja uzywalam pieluszek Dada. sa tanie delikatne dla skory dziecka.

Gość gość
1. Chusteczki firmy Pampers mają słaby skład - bardzo dużo chemii w sobie. 2. W ogóle najlepiej takich chusteczek nie używać tylko myć pupę wodą z mydłem. 3. Ja kupiłam pieluchy Tesco Loves Baby, bo słyszałam o nich bardzo wiele dobrych opinii. Dostałam też próbkę i wydają się być bardzo fajne. Na razie kupiłam 50sztuk w roz. 1 i chyba 70 w roz. 2. Więcej nie kupuję, bo może się okazać, że dziecko ma uczulenie.

Gość gość
Nie kupuj tak dużo pieluszek jednej firmy bo jak wyjdzie od nich uczulenie to pójdziesz do sklepu po inne. Jedna paczkę kup np. happy a druga dada czy pampers.

Gość gość
Pupy nie myje się woda z mydłem. Co ty chcesz odrazu dziecku zafundować jakąś wzruszona skórę, odparzenia, wysypki?

Gość gość
A co do cen. To za jendą paczkę Tesco Loves Baby roz. 1 (25sztuk) zapłaciłam 13zł. Czyli za 50 sztuk wychodzi 26zł. Chusteczki nawilżane Tesco Loves Baby z dobrym składem kosztują 5zł za opakowanie. Wkładki laktacyjne z tego co patrzyłam to 13-14zł za opakowanie 50sztuk. Także ta Twoja oferta w żaden sposób atrakcyjna nie jest. W kwestii kosmetyków i artykułów pielęgnacyjnych dla dzieci polecam blog sroka o.

Gość gość
A Tobie czym matka dupę myła? Miałaś problem ze skórą? Jakoś całe pokolenia myły. Serio uważasz, że lepiej dziecku trzeć tyłek chusteczkami nasączonymi chemią i wcierać w skórę resztki kupy? :o Chusteczki są dobre na wyjścia jak nie ma możliwości umycia dziecka w inny sposób. Woda i delikatne mydło dla dzieci. Od wielu położnych już to słyszałam i przekonuje mnie to bardziej niż chemiczne chusteczki. :o

Gość gość
Poza tym co to jest wzruszona skóra? Weź się najpierw polskiego naucz, a potem na forum wypowiadaj. :o

Gość gość
pampers premium care - dla noworodka tylko tych używałam i nie było żadnego problemu.

Gość gość
O matko! Autorko... Ty chyba nie chcesz kupić 250sztuk pieluch w rozmiarze 1 i w dodatku takich, co do których nie wiesz czy dziecko nie będzie miało uczulenia. :o 🖐️

Gość gość
na pół z bratową i znajomą bo trzy rodzimy prawie w tym samym terminie :) ja sie w tym jeszcze nie orientuję jakie są dobre pieluszki wiec pytam. bo nie mam nikogo kto ma w domu maliszka i moglby pomoc

Gość gość
Ja nie wycierałam pupy ani chusteczkami a mydła tez nie uzywalam . Jeszcze nie urodziłas a już wszystkie rozumy pozjadałaś. Pogadamy jak urodzisz i trochę odchowasz .

Gość gość
Ja kupiłam pampers I huggers ( czy jak to) na początek. Potem ciotka przyniosła mi dada i już do końca używałam. Probowalam jakieś firmowe z hipermarketów, ale dadzą najlepsze. Tylko brałam większe niż waga na opakowaniu. Chusteczki też polecam dada - są najbardziej mokre. Tyle, że to później, bo na początku mylam pupę e przegotowanej wodzie ( miesiąc) a potem reż jednak starałam się jak najrzadziej myć chusteczkami bo pediatra krzyczała :p jak już dziecko starsze to najlepiej tyłek pod kran. Chciaz rzadko się odparzal. Sudocrem w razie W a tak to ziajka

Gość gość
Mam wykształcenie medyczne i nie reklamując żadnej firmy polecam Pampers Premium (białe), linomag (zielona tubka), bepanthen, linoderm maść i krem (pudełeczko z zieloną i czerwoną nakrętką) oraz alantan plus maść. Córka ma 4,5 mca i ani razu nie było nawet zaczerwienienia, że o odparzeniu nie wspomnę. Te maści co napisałam natłuszczają i chronią przed powstaniem odparzeń, a te wszystkie zawierajace cynk typu sudocrem stosujecie nie zapobiegawczo a dopiero leczniczo-jak już odparzenia są!!!

Gość gość
to ja 10:51 i jeszcze Wam powiem, że po przeanalizowaniu składu wszystkich chusteczek łącznie z najdroższymi typu mustela, lansinoh, earth friendly etc. zdecydowałam się na chusteczki z netto gdyz mają najmniej chemii, natomiast chusteczki pampers nawet te sensitive ociekają chemią typu casto oil, pegi, alkohole, jeśli się na tym nie znacie to poczytajcie na stronie sroki.

Gość gość
10:51 i 10;54 jeszcze wam dopiszę, że oczyszczając pupę biorę chusteczkę netto, przecieram z zanieczyszczeń, a następnie zwilżony wodą płatek bawełniany cleanic lub bella i wycieram, aby na pupie nie zostało nic po chusteczce, potem smaruję tym co napisałam wyżej, na to pampers premium.

Gość gość
to ja od ostatnich 3 postów:ogólna uwaga jest taka, że kupujcie kosmetyki apteczne, maści nieperfumowane, im prostszy skład tym lepiej, a nie kupujcie kremów typu nivea, hipp, johnson, bambino, ja wiem, ze ładnie pachną i są dla dzieci i przebadane, ale tam naprawdę jest mnóstwo niepotrzebnej chemii zatykającej pory skóry, poczytajcie składy na opakowaniach, cała lista...

Gość gość
Gościu wyżej. Jako mama a nie specjalistka popieram twoje posty odnośnie kremów i pampersow premium. Nigdy nie kupuję płynów typowo marketowych np. Nivea, Hipp. .. Tylko apteczne Oilatum czy Emolium. Jak dziecko się odparzylo - linoderm z pentanolem (?!) najlepiej się sprawdził. Sudokrem - warto dodać, że smarujemy BARDZO CIEŃKO. Ja robiłam ten błąd i dawałam dużo i było tylko pogorszenie.

Gość gość
Emolientów nie należy używać przy normalnej skórze. 🖐️

Gość gość
No, ale co w takim razie?

Gość gość
Biały Jeleń.

Gość gość
Mi właśnie alergolog mówił żeby nie używać Białego Jelenia ani do mycia ani do prania, bo to jest już inny produkt niż kiedyś. Teraz próbuje emulsje do mycia MIMI CUTISHELP na bazie oleju z konopii siewnych (dla skóry suchej i alergicznej)

Gość gość
A Twoje dziecko ma skórę suchą i alergiczną?

Gość gość
Tak, miał problemy alergiczne, tylko testy z krwi i płatkowe niczego konkretnego nie wykazały. Dlatego alergolog zalecił jak najmniej chemii i jak najmniej kolorowej bielizny. Sorry za off topic.

Gość gość
ja uzywam chusteczek tylko na wyjscia, w domu przemywam dziecko wacikiem zamoczonym w wodzie z kranu, bez zadnego mydla czy innych srodkow. wysuszam chustecka higieniczna i zakladam pampersa. Maly ma 6 mcy i odparzenia nigdy nie mial.

Gość gość
pytanie było o pampersy