Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeśli nie do UK to gdzie wyjeżdżać?

Polecane posty

Gość gość

Znam angielski biegle,niemiecki tak na B1(na razie,ale uczę się). Nie mam zawodu przydatnego za granicą,ale chętnie zdobędę jeśli to nie jest jakiś kosmiczny wydatek. Gdzie obecnie są najwieksze szanse na znalezienie pracy niefizycznej(rozumiem,że to może kosztować dużo zachodu i starań)?Jestem również chętna do nauki języka miejscowego.

Gość gość
nigdzie, w Polsce jest najbezpieczniej

Gość gość
na dzień dzisiejszy szanse na taką pracą w każdym z krajów są równe zeru a biegle angielski to wyobraź sobie znają wszyscy Anglicy, więc to żaden atut w UK

Gość gość
O prace niefizyczną bedzie ciężko chyba że jesteś jakimś specjalistą albo masz dobry zawód.Polaków najczęsciej za granicą potrzebuja do prac fizycznych!

Gość gość
Zdefiniuj, co masz na myśli mówiąc "praca niefizyczna".

Gość gość
zapewne "bycie dyrektorem"

na prace niefizyczna masz szanse moze po minimum 5 latach w anglii ale i tak masz male szanse, a zarobkowo to sie oplaca jechac do usa, kanady, noregii, danii, w anglii szalu nie ma z zarobkami, pewnie zarobisz z 5-6 tys a w wiekszym miescie oplaty cie wykoncza

Gość gość
5-6 tys czego? nie wiem czy wiesz, ale w UK za pracę w biurze czy na recepcji dostaniesz najniższą stawkę - starczy ledwo na jedzenie i pokój

Gość gość
Do 10:51 Pamietaj ze praca na recepcji czy bycie kelnerką to dostęp do napiwków które mogą znacznie powiększyć twoja wypłatę!

Gość gośćzapentowskii
CzarownicaKAli dziś chyba za tatus zalatwi, hehe wtedy mozna wklejac hajs do oceny

Gość gość
do norwegii, do szwecji, do szwajcarii, na islandę, do nowej zelandii, do niemiec... jest gdzie jechac. Też bym chciala wyjechac z kraju, mam 31 lat i niczego sie tu nie dorobilam. Moi rodzice cale zycie ciezko pracowali w Polsce, uczciwi ludzie, a tez niczego sie nie dorobili. W polsce tylko wąskiej grupie dobrze sie zyje.

Gość gość
Do 11:02 W UK zarabia sie w funtach i wydaje w funtach także nie ma sensu przeliczać na złotówki bo to nie jest ten sam poziom życia!

Gość gość
gość dziś Do 10:51 Pamietaj ze praca na recepcji czy bycie kelnerką to dostęp do napiwków które mogą znacznie powiększyć twoja wypłatę! xxx napiwki na recepcji??? od kiedy to ktoś daje recepcjonistce napiwek??? a w restauracjach w UK zazwyczaj płaci się kartą, więc kelnerka ogląda napiwek jak świnia niebo!

Gość gośćzapentowskii
co ty, jakie z********ac. Lajtowo wyciagniesz dniowke 110 funtow suedzac na dupsku. opanuj sie. jedz zaraob i wklej foto z dniowka do oceny.

Gość gość
Nie wiem, ale obawiam sie, ze bedzie z praca coraz gorzej, tym bardziej, ze cała Afryka sie zjeżdza do Europy :(

Gość gość
Afrykanie i araby nie jadą do europy do pracy tylko po socjal. Jedyne co to ceny wynajmu mogą iść w góre bo konkurują z rządowo opłacanymi. Uchodźcy to w 99% prostaki i tępaki, zero tz. job skills, to nie jest żadna konkurencja dla nikogo.

Gość gość
Uchodźcy nie są żadną konkurencją.Większość przyjeżdża do Europy żyć na socjalu.Nie podejmą się takich prac jakie wykonują Polacy.

Gość Zbych

Do Niemiec warto wyruszyc - ja sceptycznie podchodziłem do pracy tam, ale warto ,a przekonałem się o tym wyjeżdżając z firmą permont ktora zapewniła mi ciekawe warunki.  Dobrze się mozna dogadać, oni dają zakwaterowanie i transport, a to myśle  bardzo wazne i istotne kwestie.