Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nela czy Kornelia

Polecane posty

Gość gość

Ktorą formę wybrać dla corki jako oficjalna? Mam zamiar zwracac sie do corki tylko i wyłacznie Nela. Jednak nie wiem czy w papierach wpisac Kornelia, zeby corka w przyszlosci sama mogla zdecydowac jak chce byc nazywana. Czy dorosla "Nela" nie brzmi infantylnie?

Gość gość
Najlepiej Nel. Miałam w klasie Kornelię i wołali na nią Korki (serial z lat 90 o Korkim Downie...)

Gość gość
Nela? co to w ogóle za twór?

Gość gość
Nie mysle o formie Nel tylko spolszczona Nela:) tez obawawiam sie tego "korka" (wolali tak na moja juz dorosla kolezanke). Chociaz mysle, ze od dziecka kazdy bedzie przyzwyczajony do tej skroconej wersji wiec moze Kornelia bedzie uzywana tylko okazjonalnie. nie wiem juz sama. Ale mysle o przyszlosci. Nela moze nie byc odbierana zbyt powaznie w pracy czy w podobnych przypdkach.

Gość gość
"Nela moze nie byc odbierana zbyt powaznie w pracy czy w podobnych przypdkach. " Dokąłdnie, zgadzam sie. Daj Kornelia

Gość gość
na moją kuzynkę wszyscy od zawsze wołali Nela a w papierach jest Aniela :) ale to imię nie jest na szczycie listy ;)

Gość gość
Aniela kojarzy sie z chorowitą słabowitą panieneczka z ubiegłego stulecia, a teraz kobiety muszą być silne i przebojowe.

Gość gość
skoro w tych czsach kobiety musza byc sielne to imie Gerda pasuje idealnie :D

Gość gość
lepiej dać w papierach kornelię, to już nie te czasy, że szuka sie dziwnych skrótów typu korki czy jak tam inaczej. kiedyś królowały anie, kasie, agnieszki więc kornelia była oryginalnym imieniem a dzisiejsze dzieciaki już żadno imie nie zdziwi tymbardziej imie kornelia bo to imie teraz równie popularne co np. lena, przynajmniej w mojej okolicy. spotkałam sie też z dziewczynką anielą na którą wołali nela

Gość gość
a czy sa tutaj mamy Kornelek lub Nelek? jak Wy i otoczenie ;;odchodzicie do tych imion?

Gość gość
U nas będzie Kornelia ;) Nela jako pełne imię nie bardzo mi pasuje,jako skrót owszem.

Gość gość
to glupota. znam kilka osób i innym imieniu w papiepach a innym na codzień. zastanów sie czy to normalne dawac dziecku na imie tak i tak tylko dlatego, że ma fajne zdrobnienie? moja bratówka chce tak zrobić, dać amelia bo jej sie podoba skrót melka. chore

Gość gość
jedenk lubi ogorki a drugi ogrodnika corki. nie uwazam imienia Nela za tylko i wylacznie zdrobnienie. gdyby tak bylo nie zastanawialaby sie nad wpisaniem tego w papiery. Tak samo mozna przyczepic sie do Leny , Poli a jednak sa to samodzielne imiona.

Gość Gość

Moja druga córeczka będzie miała właśnie na imię Nela 😍😍😍😍😍 Kornelia też jest ładnym imieniem ale ja jednak wolę imiona Nela oraz Marlena

Gość Ira

Nie wiedziałam ze to zdrobnienie myślałam ze dwa różne imiona. Kornelia wg mnie jest spalone ze wzgl na corke sąsiadki. W życiu nie widziałam paskudniejszej dziewczynki. Wygląda jak chłopiec i to brzydki. Ze zrośniętymi brwiami i włosami wyrastającymi z czoła, meszek na twarzy ma nawet ciemny taka włochata a sąsiadka twierdzi że dziecko nie ma żadnych problemów hormonalnych