Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 13 godzin w bolach krzyzowych to dlugi i trudny porod?

Polecane posty

Gość gość

kolezanka miala taki i byla zniesmaczona, gdy na jej opowiesci powiedzialam, ze to chyba nie tak zle...? \jej dziecko urodzilo sie po 13 godzinach od odejscia wod i rozpoczecia sie boli krzyzowych. dostala oxytocyne. czasem slyszy sie o ponad 20-godzinnych porodach, wiec uznalam, ze 13 to nie jest zle. chyba sie obrazila

masz rację przecież to nie tak dużo, to jest napewno ból do zniesienia a potem nagroda w postaci dzieciątka :) a później wstajesz i zajmujesz się dzieckiem nic już nie boli też chciałam rodzić naturalnie ale nie wyszło , musiałam mieć cc , po cesarce strasznie boli brzuch ciężko wstać

Gość gość
A ty rodzilas? Może wtedy sobie porównaj... Co innego 20 h narastających stopniowo skurczy, a co innego godziny obezwładniającego bólu...

Gość gość
Ale ty jesteś głupia,zrozumiesz jak przejdziesz to sama,porownalas do gorszych porodów zamiast do tych lekkich 4godzinnych.ja miałam 15godz wspominam to jako koszmar i traumę

Gość gość
ja nie rodzilam jeszcze,znam porody tylko zopowiadan, wiec sobie porownalam

Gość gość
Oczywiście, ze bol jest do zniesienia, inaczej wszystkie byśmy poumieraly na porodówkach ;-) Niemniej boli jak cholera... Ja tez rodziłam pierwsze dziecko kilkanaście koszmarnych godzin i nie uważam żeby to było za mało by nazwac poród dlugim i trudnym.

Gość gość
po porodzie naturalnym nic nie boli? nie badz smieszna! widac, ze nie rodzilas sn, bo takie brednie piszesz, a nie masz pojecia

Gość gość
Poród z kroplówką z oksy to rzeźnia..wiem co mówię.

Gość gość
Boże, Agatka wstała i będzie wstawiać teraz posty o strasznej bratowej...

Gość gość
no wlasnie- po cc bol starszny, a po sn nic nie boli i jestes jak nowonarodzona. zenada :-o

Gość gość
Bóle krzyżowe są straszne,taki poród jest gorszy niż 20 godzin zwykłych boli które są po prostu meczace

Gość gość
Szczerze poród to trudne przeżycie i jeżeli sama rodząca nie powie miałam łatwy lub " nie było tak zle" to po prostu nie wypada mówić takich rzeczy. Ja sama bóle miałam około 13 godzin, od razu od odejścia wód płodowych skurcze co 5 minut. Przez ostatnie 3 godziny już nie miałam żadnej przerwy między skurczami. Powinnam już wtedy rodzić a brak było rozwarcia. Skończyło się cesarką. Jedna osoba z rodziny powiedziała mi to spoko miałaś cesarkę, nie męczyłaś się. Nawet nie chciało mi się tłumaczyć: że po pierwsze tyle godzin skurczy, obciążenie psychiczne, że położne mówiły mogłaby pani już rodzić tylko rozwarcia nie ma. Ból ogromny tyle godzin. A potem przy najcięższych skurczach połóż się na stole i czekaj na znieczulenie. Po cesarce człowiek zmęczony po tylu godzinach i znowu ból wstawania itd. Empatyczna osoba na relację porodu powinna powiedzieć: super, że tak dzielnie zniosłaś lub dobrze, że to już za tobą.

Gość gość
ja pojechałam na porodówke o 22 w środe ale akcja porodowa nad ranem zwolniła. Było 3cm dalej:/ od 7 oxytocyna o 10 rano przebili mi pecherz. o 12 4cm rozwarcia a ja chodzilam po scianach z bólu. Do 15.00 nic sie nie ruszyło. Dali mi zewnątrzoponowe o 16.30 było dalej tyle samo i skończyli CC. Masakra jakas dobrze że mam całą cipke:P:P Córka miala dużą główke i była spora 3650g i 56cm dl obwód gł.36cm .brzuszka też 36cm.. Teraz mała ma bez 2msc 2 latka. A ja mogłabym rodzić...ale będę prosiła o CC. Krzyczalam, płakałam, nie moglam kroku dać to tak bolało z pod prysznica jak już sie doczlapałam do nie mogłam wyjść. Zniosłabym to po raz drugi ale slabo mi sie robi jak pomyśle. A jestem szczupła prowadze fitnes myślalam że to mi pomoże że urodze gładko bo wysportowana itp.No i sie przeliczyłam-Ale Z bólu jeszcze nikt nie umarl w końcu nie??

Gość gość
jakim trzeba byc tępym debilem żeby komentować tak czyjeś przeżycia

Gość gość
Tak właściwie to nie wiem czym jest poród naturalny.. musiałam mieć cc ale przez 3 h miałam bóle krzyżowe i nie wyobrażam sobie bólu pod sam koniec porodu naturalnego ;) a co do bólu po cc to bez przesady.. najgorzej jest np.przy kichaniu ;/ ;)

Gość gość
Ja mialam bóle krzyżowe. Rodziłam 8 godzin, a właściwie, to rodzili za mnie (kazali nabrać powietrza, zatykali nos i usta i schylali mi głowę na piersi, bo złapały mnie skurcze ud i nie mogłam przeć) to było już dawno temu (syn już prawie dorosły). Z powodu niesamowitej traumy nie zdecydowałam się na "powtórkę z rozrywki" i syn jest jedynakiem. Twoja koleżanka przeżyła coś czego nikomu nie życzę.

Gość gość
a najgorsze jest to , ze wiedza jakie dziecko jest duze i mimo tego zwlekaja z cc

Gość gość
kobieta przechodzi prawie caly porod i w koncu laskawie sie lituja

Gość gość
Nie mowi sie takich rzeczy, kazdy indywidualnie przechodzi takie rzeczy. Ja mialam cc na zyczenie, a wylam tydzien po niej, choc myslalam, ze sobie porod ulatwilam. Bolala mnie nie tyle rana co obkurczajaca sie macica, juz w dzien zabiegu strasznie cierpiala, nie pomagala nawet morfina, a potem doszly okropne bole kregoslupa, ktore mnie meczyly z tydzien. Prawie doslownie chcialo mi sie rzygac z bolu. To bylo straszne.

Gość gość
Obkurczającą macicę porównujesz do porodu...???dobrze że miałaś cc nie przeżyłabyś..

Gość gość
Ja rodziłam dwa razy sn, 13 i 8 godzin, całkiem inaczej mi się macica obkurczala, po pierwszym bol był tak intensywny jak przy końcówce rozwierajacych, tego się nie spodziewałam :/ Ale tylko przy pierwszym karmieniu, potem już nie bolalo wcale. Po drugim bóle macicy mialam przez 2 tyg po kazdym karmieniu, na tyle że pbolowe musiałam brać, takie bóle mialam przy 5 cm Także roznie, ale porod gorzej znieśćbo ddłużej i pbolowe nie pomoga :D

Gość gość
Co do obkurczania macicy i bólu. Poród miałam naturalny, około 15h, w pewnych momentach chodziłam po ścianach z bólu. Ale jakoś dało radę. Już po porodzie jak dali mi dziecko to strasznie wspominam obkurczanie macicy przy pierwszy karmieniu. Coś z śmiesznych rzeczy, przynajmniej teraz, jak wstałam, jakieś dziecko zaczęło płakać i poczułam taki przeszywający ból w dole brzucha, że upadłam:). Pamietam, że macica obkurczala mi sie przy kazdym płaczu dziecka na sali. Kurde to była mordeka:).

Gość gość
13godziny porod przy bolach krzyżowych i oksytocynie to koszmar. Ja rodzilam 15 i chciałam wreszcie umrzeć. Jak będziesz rodzila to zrozumiesz ;)

Gość gość
Ja rodziłam prawie tydzień w sobotę zaczęły się bóle, a w czwartek urodziłam wcześniaka. Cały czas pod kroplówką na podtrzymanie. Bóle krzyżowe tak jak ktoś by mnie walił siekierą w kręgosłup. Było to 25 lat temu bez żadnych znieczuleń.

Gość gość
Jak można być taką kretynką, żeby nie rodząc wypowiadać się na temat porodu i jeszcze umniejszać czyimś doznaniom....?

Gość gość
Bóle porodowe to nawet 13 minut jest dużo. Miałaś kiedyś taką biegunkę , że Cię skręcało, robiło się ciemno przed oczami? Podczas porodu czuje się to cały czas

Gość gość
A co to znaczy że bóle są krzyżowe? do czego to można porównać? Rozumiem że chodzi o plecy ale dlaczego tak boli bardziej?

Gość gość087
ja rodziłam 36h, 21 z tego z bólami krzyżowymi, później oxytocyna. Nie życzę tego najgorszemu wrogowi. A w sumie to czy 13 czy 21 to ni można powiedziec ze miało się lepiej bo jest to niesamowity ból więc i tak pewnie koleżanka przeżyła traume. Najdziwniejsze jest to, że znowu jestem w ciąży i wcale sie porodu nie boje:)

Gość gość
I nawet znieczulenia nie podali, masakra jak afrykanki w buszu

Gość gość
tak jakby ktoś wsadził w tyłek parasolke i ją co 2 minuty otwierał