Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obecna moda na imiona

Polecane posty

Gość gość

są imiona pasujące do osób w każdym wieku ale są h takie, które pasują tylko do określonej grupy wiekowej. wyobrażacie sobie starszą panią imieniem nikola, lena bądź maja, jessica? bo ja nie. małe jest na chwile a potem co? czy nadający te imiona zastanawiają sie jak to kiedyś będzie? a wy co myślicie na ten temat?

Gość gość
normalnie będzie, te starsze panie ,Nikole i inne dziwadła bedą się obracać wokół równolatków o podobnych modnych kilkadziesiąt lat temu imonach

Gość gość
Dokładnie, jak mówi gość dziś . To działa też w drugą stronę - wyobrażasz sobie kilkuletnią Bogusławę, Grażynę, albo Wiesławę? Teraz też pewnie uważasz, że to nie pasuje, a kiedyś one wszystkie były małymi dziewczynkami i dla otoczenia brzmiało to normalnie.

Gość gość
Tyle że 60 lat temu Bogusławy Grażyny i Czesławy były i 70 i 40 i 20 i 2 letnie ! To były normalne imiona w całym przekroju wiekowym ! Były babcie Wiesławy mamy Wiesławy i dziewczynki Wiesławy ! Stąd imiona te nikogo nie dziwiły. Do tego pasowały do nazwisk. A dziś jak ktoś pisał to są dziwadła . Wyobraźcie sobie poważna panią 'Dżesikę Chrząszcz" Albo sędzinę Vanessę ..

Gość gość
szczerze to bardziej zdziwiła by mnie starsza pani lena niż mała krysia czy bogusia... może tylko ja mam takie odczucia...