Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Homeopatia na grzybic臋

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witam, sprawa jest taka... mam 20 lat i nawracaj膮cy bia艂y nalot na wargach sromowych o nieprzyjemnym zapachu. Nie wyst臋puje jednak ani 艣wiad ani swedzenie. Nalot taki pami臋tam 偶e mia艂am jeszcze we wczesnym dzieci艅stwie. Kiedy wspomnia艂am o tym ginekologowi to powiedzia艂 偶e to nic takiego :/ jednak si臋 martwi臋, bo to wstydliwe, szczeg贸lnie ten zapach...przy stosunku wstydz臋 si臋 tego i nie wiem czy nie mo偶e si臋 to przenie艣膰 na partnera... Poczyta艂am w internecie na temat grzybicy warg sromowych i kupi艂am monilia albicans 15 CH jednak nie wiem jak go stosowa膰...ile tych granulek dziennie? i przez jaki czas? Smaruj臋 si臋 r贸wnie偶 zewn臋trznie clotrimazolem...mam nadziej臋 ze przejdzie... (I prosz臋 nie zawracac sobie g艂owy, zeby mi pisa膰 偶e stosowanie czegokolwiek na w艂asn膮 r臋k臋 jest g艂upie, wiem 偶e powinnam is膰 do lekarza i wizyt臋 mam um贸wiona...ale dopiero za mesi膮c ... takie polskie realia.... a u ginekologa leczy艂am si臋 ju偶 wielokrotnie na r贸偶ne infekcje, mia艂am wiele lek贸w i doustnych i dopochwowych i nic to nie dzia艂a)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
leki homeopatyczne to leki bez substancji czynnej, wiec nie laduj kasy w placebo. Jak to grzybica to przez kilka dni "ponos" w cipce obrany czosnek. Ale z tego co piszesz ten nalot to zwyczajna wydzielina. Wystarczy sie umyc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bzdura, leki homeopatyczne zawieraja informacje. jesli nie masz pojecia na jakis temat, lepiej sie nie wypowiadaj...:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Migea
Ja bardziej wierze probiotykom, zw艂aszcza tym aktywnymi z 偶ywymi bakteriami probiotycznymi, kt贸re nalezy przechowywa膰 jak jogurt, w lod贸wce. Tygodniowa kuracja np Lactovaginalem jest dla mnie bardziej korzystna, bo wp艂ywa na odbudowe mikroflory pochwy ni偶 homeopatia, kt贸ra nie wiadomo jak wp艂ywa na strefy intymne. Poza tym Lactovaginal leczy up艂awy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W jaki spos贸b leki homeopatyczne zawieraj膮 informacje, bo biologia i fizyka jako艣 nie potrafi膮 tego wyja艣ni膰? Grzybica sw臋dzi i nie 艣mierdzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 2015.08.19 Bzdury sama piszesz :-O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Homeopatia to jest woda z cukrem. Tam nie ma NIC, zero substancji aktywnych! Podstawowa wiedza z biologii i chemii pozwala to zrozumie膰. Leki od lekarza, plus wsp贸lne leczenie z partnerem koniecznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
powtarzam imbecylu, ze leki homeopatyczne zawieraja informacje. oczywiscie, ze ani fizyka, ani chemia tego nie wytlumaczy, bo to jest dzialka fizyki kwantowej. nie masz ABSOLUTNIE pojecia na ten temat, wiec sie nie wypowiadaj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak, informacje "zap艂a膰 za wod臋 jak za z艂oto" :D Poka偶 mi badania NAUKOWE w recenzowanych czasopismach dowodz膮ce innego ni偶 placebo dzia艂ania homeopatii :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
taa, placebo. gdyby tak bylo, weterynarze nie stosowaliby homeopatii do leczenia zwierzat. u zwierzat nie wystepuje efekt placebo...:o W艂a艣nie tak my艣li gbur; to, czego nie rozumie, zalicza do bzdur. - Iwan Kry艂ow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Efekt placebo wyst臋puje wtedy u w艂a艣ciciela, kt贸remu si臋 WYDAJE 偶e granulki cukru pieskowi pomagaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
chyba czas najwyzszy, by nieco poszerzac swe waskie horyzonty myslowe z dziedziny fizyki kwantowej, w ktora wpisuje sie homeopatia. w pakiecie dolaczam link do audycji Programu Pierwszego Polskiego Radia, gdzie na temat efektow leczenia homeopatia wypowiada sie lekarz pediatra, stosujacy te metode, oraz zadowolone matki dzieci leczonych homeopatycznie: http://www.polskieradio.pl/18/4388/Artykul/1475443

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
homeopatia fizyk膮 kwantow膮 :D :D :D Le偶臋 i kwicz臋! Tego jeszcze nie grali :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
d o k l a d n i e!!! jak swinia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
lepiej jak 艣winia ni偶 jak B A R A N

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to zryj, zryj dalej te goowna :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
homopatia to metoda kosmiczna i dlatego taka skuteczna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie jestem za leczeniem grzybicy pochwy homeopatia... lepiej wybrac sie do ginekologa po antybiotyk, a pozniej dobry probiotyk i juz po problemie:) o leczeniu grzybicy mozna tez poczytac sobie tutaj: http://www.lactovaginal.pl/choroby-kobiece,84/grzybica-pochwy-objawy-i-leczenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przy grzybicy pochwy uczucie sw臋dzenia i pieczenia jest nie do wytrzymania. Wtedy od razu zak艂adam globulki przeciwgrzybiczne, najcz臋艣ciej nystatyn臋, poniewa偶 lekarz rodzinny mo偶e przepisa膰 na nie recept臋. Po leczeniu zak艂adam invag w celu odbudowy mikroflory w pochwie oraz poprawy nawil偶enia. Kapsu艂ki szybko i skutecznie dzia艂aj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ojojka26
Proponuj臋 uda膰 si臋 w tym fantem do lekarza, kt贸ry dobierze kuracj臋. Homeopati膮 mo偶na si臋 wspom贸c, ale najwa偶niejsze jest leczenie i regularne branie tabs贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak ma si臋 grzybic臋 pochwy to wierzcie mi, 偶e bez lek贸w si臋 nie ob臋dzie i naprawd臋 homeopatia jest w tym wypadku niewskazana tylko konsultacja lekarska plus badania ginekologiczne. Mnie tak sw臋dzia艂o,偶e przeszkadza艂o mi to w normalnym funkcjonowaniu. Mia艂am globulki ale problem wr贸ci艂 i dopiero terapia doustna lekiem w tak zwanych pulsach przynios艂a ulg臋 i zako艅czy艂a ten dramat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
homeopatia nie ma prawa dzia艂a膰 tam s膮 tak rozcie艅czone roztwory 偶e to nie ma prawa dzia艂a膰, w homeopatii wierzy si臋 chyba w proces wytwarzania a nie sam膮 substancj臋 czynn膮, homeopatia to igranie z demonami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 julka1245
Wiele lek贸w dla najm艂odszych jest homeopatycznych, rzadko pomagaj膮, tu jest taka sama sytuacja, ju偶 bardziej uwierzy艂abym w skuteczno艣膰 nasiad贸wek z kory d臋bu. Jak jest infekcja potrzebne s膮 leki na recept臋 do tego dobry probiotyk np. dopochwowy lactovaginal z 偶ywymi bakteriami kwasu mlekowego, dieta uboga w cukier, aktywno艣膰 fizyczna i wyleczenie pewne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam si臋 z Julk膮. U mnie przy zapaleniu p臋cherza pomagaj膮 nasiad贸wki w wodzie z dodatkiem kory d臋bu oraz provag. Probiotyk z 偶ywymi, polskimi szczepami bakterii mlekowych skutecznie zakwasza pochw臋 oraz drogi moczowe. Tym samym chroni przed rozwojem bakterii i grzyb贸w, mi ten zestaw pomaga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja w homeopatie nie wierz臋. Moja walka z grzybica by艂a d艂uga i 偶mudna. R贸偶ne rzeczy mia艂am przepisane. Pocz膮tkowo ma艣ci i globulki potem lek doustny. Polecam przy leczeniu grzybicy wypyta膰 si臋 lekarza o diet臋 i eliminacj臋 cukru oraz dobry probiotyk. U mnie akurat si臋 sprawdzi艂 doustny lacibios femina. Zreszt膮 probiotyk powinno si臋 bra膰 r贸wnie偶 po zako艅czeniu terapii. Do tego powinno sie zrobi膰 badania, kt贸re poka偶膮 czy problem zosta艂 ostatecznie rozwi膮zany. Nie wiem z czego to wynika ale grzybica dotyczy coraz wi臋kszej liczby os贸b.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
olejek oregano zwalcza grzybice zaraski wrusy ja tak pozby艂em sie grzybicy paznokcie a walczy艂em z tym od wojska 10 lat bra艂em jeszcze propolis

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziewczyny, przy grzybicy nie da si臋 normalnie funkcjonowa膰. Nie do艣膰, 偶e ci臋 sw臋dzi albo piecz i leci jaka艣 serkowata mazia. Tu trzeba dzia艂a膰 jak najszybciej. Nawet je艣li dostaniecie globulki to nie ma pewno艣ci, 偶e si臋 sprawdza i grzybica nie wr贸ci. Trzeba zachowa膰 wstrzemi臋藕liwo艣膰 seksualn膮, wszystkie dzia艂ania profilaktyczne i zero basen贸w, sauny i innych takich. Dla pewno艣ci po leczeniu powt贸rzcie badania. Nie wiadomo czy nie trzeba b臋dzie wprowadzi膰 leczenia doustnego w tak zwanych pulsach.

Udost臋pnij ten post