Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Homeopatia na grzybicę

Polecane posty

Gość gość

Witam, sprawa jest taka... mam 20 lat i nawracający biały nalot na wargach sromowych o nieprzyjemnym zapachu. Nie występuje jednak ani świad ani swedzenie. Nalot taki pamiętam że miałam jeszcze we wczesnym dzieciństwie. Kiedy wspomniałam o tym ginekologowi to powiedział że to nic takiego :/ jednak się martwię, bo to wstydliwe, szczególnie ten zapach...przy stosunku wstydzę się tego i nie wiem czy nie może się to przenieść na partnera... Poczytałam w internecie na temat grzybicy warg sromowych i kupiłam monilia albicans 15 CH jednak nie wiem jak go stosować...ile tych granulek dziennie? i przez jaki czas? Smaruję się również zewnętrznie clotrimazolem...mam nadzieję ze przejdzie... (I proszę nie zawracac sobie głowy, zeby mi pisać że stosowanie czegokolwiek na własną rękę jest głupie, wiem że powinnam isć do lekarza i wizytę mam umówiona...ale dopiero za mesiąc ... takie polskie realia.... a u ginekologa leczyłam się już wielokrotnie na różne infekcje, miałam wiele leków i doustnych i dopochwowych i nic to nie działa)

Gość gość
leki homeopatyczne to leki bez substancji czynnej, wiec nie laduj kasy w placebo. Jak to grzybica to przez kilka dni "ponos" w cipce obrany czosnek. Ale z tego co piszesz ten nalot to zwyczajna wydzielina. Wystarczy sie umyc.

Gość gość
bzdura, leki homeopatyczne zawieraja informacje. jesli nie masz pojecia na jakis temat, lepiej sie nie wypowiadaj...:o

Gość Migea
Ja bardziej wierze probiotykom, zwłaszcza tym aktywnymi z żywymi bakteriami probiotycznymi, które nalezy przechowywać jak jogurt, w lodówce. Tygodniowa kuracja np Lactovaginalem jest dla mnie bardziej korzystna, bo wpływa na odbudowe mikroflory pochwy niż homeopatia, która nie wiadomo jak wpływa na strefy intymne. Poza tym Lactovaginal leczy upławy.

Gość gość
W jaki sposób leki homeopatyczne zawierają informacje, bo biologia i fizyka jakoś nie potrafią tego wyjaśnić? Grzybica swędzi i nie śmierdzi.

Gość gość
gość 2015.08.19 Bzdury sama piszesz :-O

Gość gość
Homeopatia to jest woda z cukrem. Tam nie ma NIC, zero substancji aktywnych! Podstawowa wiedza z biologii i chemii pozwala to zrozumieć. Leki od lekarza, plus wspólne leczenie z partnerem koniecznie.

Gość gość
powtarzam imbecylu, ze leki homeopatyczne zawieraja informacje. oczywiscie, ze ani fizyka, ani chemia tego nie wytlumaczy, bo to jest dzialka fizyki kwantowej. nie masz ABSOLUTNIE pojecia na ten temat, wiec sie nie wypowiadaj.

Gość gość
Tak, informacje "zapłać za wodę jak za złoto" :D Pokaż mi badania NAUKOWE w recenzowanych czasopismach dowodzące innego niż placebo działania homeopatii :/

Gość gość
taa, placebo. gdyby tak bylo, weterynarze nie stosowaliby homeopatii do leczenia zwierzat. u zwierzat nie wystepuje efekt placebo...:o Właśnie tak myśli gbur; to, czego nie rozumie, zalicza do bzdur. - Iwan Kryłow

Gość gość
Efekt placebo występuje wtedy u właściciela, któremu się WYDAJE że granulki cukru pieskowi pomagają.

Gość gość
chyba czas najwyzszy, by nieco poszerzac swe waskie horyzonty myslowe z dziedziny fizyki kwantowej, w ktora wpisuje sie homeopatia. w pakiecie dolaczam link do audycji Programu Pierwszego Polskiego Radia, gdzie na temat efektow leczenia homeopatia wypowiada sie lekarz pediatra, stosujacy te metode, oraz zadowolone matki dzieci leczonych homeopatycznie: http://www.polskieradio.pl/18/4388/Artykul/1475443

Gość gość
homeopatia fizyką kwantową :D :D :D Leżę i kwiczę! Tego jeszcze nie grali :D

Gość gość
d o k l a d n i e!!! jak swinia

Gość gość
lepiej jak świnia niż jak B A R A N

Gość gość
to zryj, zryj dalej te goowna :o

Gość gość
homopatia to metoda kosmiczna i dlatego taka skuteczna

Gość gość
nie jestem za leczeniem grzybicy pochwy homeopatia... lepiej wybrac sie do ginekologa po antybiotyk, a pozniej dobry probiotyk i juz po problemie:) o leczeniu grzybicy mozna tez poczytac sobie tutaj: http://www.lactovaginal.pl/choroby-kobiece,84/grzybica-pochwy-objawy-i-leczenie

Gość gość
Przy grzybicy pochwy uczucie swędzenia i pieczenia jest nie do wytrzymania. Wtedy od razu zakładam globulki przeciwgrzybiczne, najczęściej nystatynę, ponieważ lekarz rodzinny może przepisać na nie receptę. Po leczeniu zakładam invag w celu odbudowy mikroflory w pochwie oraz poprawy nawilżenia. Kapsułki szybko i skutecznie działają.

Gość Ojojka26
Proponuję udać się w tym fantem do lekarza, który dobierze kurację. Homeopatią można się wspomóc, ale najważniejsze jest leczenie i regularne branie tabsów.

Gość gość
jak ma się grzybicę pochwy to wierzcie mi, że bez leków się nie obędzie i naprawdę homeopatia jest w tym wypadku niewskazana tylko konsultacja lekarska plus badania ginekologiczne. Mnie tak swędziało,że przeszkadzało mi to w normalnym funkcjonowaniu. Miałam globulki ale problem wrócił i dopiero terapia doustna lekiem w tak zwanych pulsach przyniosła ulgę i zakończyła ten dramat.

Gość gość
homeopatia nie ma prawa działać tam są tak rozcieńczone roztwory że to nie ma prawa działać, w homeopatii wierzy się chyba w proces wytwarzania a nie samą substancję czynną, homeopatia to igranie z demonami

Gość julka1245
Wiele leków dla najmłodszych jest homeopatycznych, rzadko pomagają, tu jest taka sama sytuacja, już bardziej uwierzyłabym w skuteczność nasiadówek z kory dębu. Jak jest infekcja potrzebne są leki na receptę do tego dobry probiotyk np. dopochwowy lactovaginal z żywymi bakteriami kwasu mlekowego, dieta uboga w cukier, aktywność fizyczna i wyleczenie pewne

Gość gość
Zgadzam się z Julką. U mnie przy zapaleniu pęcherza pomagają nasiadówki w wodzie z dodatkiem kory dębu oraz provag. Probiotyk z żywymi, polskimi szczepami bakterii mlekowych skutecznie zakwasza pochwę oraz drogi moczowe. Tym samym chroni przed rozwojem bakterii i grzybów, mi ten zestaw pomaga.

Gość gość
ja w homeopatie nie wierzę. Moja walka z grzybica była długa i żmudna. Różne rzeczy miałam przepisane. Początkowo maści i globulki potem lek doustny. Polecam przy leczeniu grzybicy wypytać się lekarza o dietę i eliminację cukru oraz dobry probiotyk. U mnie akurat się sprawdził doustny lacibios femina. Zresztą probiotyk powinno się brać również po zakończeniu terapii. Do tego powinno sie zrobić badania, które pokażą czy problem został ostatecznie rozwiązany. Nie wiem z czego to wynika ale grzybica dotyczy coraz większej liczby osób.

Gość gość
olejek oregano zwalcza grzybice zaraski wrusy ja tak pozbyłem sie grzybicy paznokcie a walczyłem z tym od wojska 10 lat brałem jeszcze propolis

Gość gość
Dziewczyny, przy grzybicy nie da się normalnie funkcjonować. Nie dość, że cię swędzi albo piecz i leci jakaś serkowata mazia. Tu trzeba działać jak najszybciej. Nawet jeśli dostaniecie globulki to nie ma pewności, że się sprawdza i grzybica nie wróci. Trzeba zachować wstrzemięźliwość seksualną, wszystkie działania profilaktyczne i zero basenów, sauny i innych takich. Dla pewności po leczeniu powtórzcie badania. Nie wiadomo czy nie trzeba będzie wprowadzić leczenia doustnego w tak zwanych pulsach.